gencebay
11 Şubat 2005 tarihinde eklendi
Arkadaşlar 'imdb.com' sitesinde Hababam Sınıfı ve Tosun Paşa’ya oy yağmaya başladı.İki günde iki film 150 den fazla oy aldı.Hababam Sınıfı(1975 yapımı olan efsane)653 oy'iki günde 80 oy aldı' ve Tosun Paşa-928 oy).Listeye girebilmek için minimum oy 1250.Yani bu hızla liste altüst olacak demektir.Haydi arkadaşlar oy yağmuruna devam... Bu arada unutmadan söyleyeyim.Puanınızı özellikle 1975 yapımı olan Hababam’a verin.Kaç puan mı vereceksiniz'Onu da ben mi söyleyeyim canım!!!
gerçekten harika bir türk filmi.ustalar geçidi ne gençlerin etkili oyunculuğu da dahil olunca kadro konusunda bir problem kalmıyor.hele rafet el roman ı ilk ve belki de son kez bir filmde izlememe rağmen çok beğendim,resmen hissederek oynamış yani.keza meltem cumbul da öyle.sunal ve akpınar dan bahsetmeye gerek yok.bu filmi bence en iyi,en yerinde tanımlayan kelime ’’traji-komik’’tir.her şey var filmde,kesinlikle izlenmesi gerek bence.
Kemal Sunal’ın bize veda etemeden önceki filmi. gayet güzel bir film, izlenir. Hele ki sınırda geçen diyaloglar çok güzel. Filmin yönetmeni Sinan Çetin’de kısa bir rolle kırıp geçiriyor bizleri.
sadce kemal sunal metinakpınar hatırına izlenecek bir film başka çekicihiç bi yanı yok sinan çetinden daha fazlasını beklmekhataolurdu zaten gibime geliyo..benhem sinemada hemde vcdde izledim. vcd sinde makaslanmış sahneler vardı tamamen ticari düşünüldğü her halinden belli amaç sız bir film kişisel görüşüm.
elindeki olanaklari degerlendiremeden, bazi kopukluklar yasayan ve de ozellikle oldukca kotu bir kurguya sahip olan bu filmin tek olumlu yani sinematografisindeki temiz iscilik olabilir. Ayrica kadronun en olumlu puani da Ali Sunal'a... (4/10)
hiç unutmuyorum..uzun bi yol seyahatinde küçük bir televizyonda izlemiştim..o zamnlar çok türk filmi patlaması yoktu..ama propaganda o yıllarda büyük bir çıkış yakalamıştı..film harikaydı..çocukluğumun kemal sunalıda öyle..keşke gerçek hayattada film güzel bitseydide..onu kaybetmeseydik..
Kemal Sunali görmeye aliskin olmadigimiz türden bir rolde, ama muhtesem bir oyunculuk ve tabiki bununda altindan kalkmis.Kemal Sunal'in son filmi oldugunu bilmek bile izlemeye yeterli.Izlenmesi gereken bir yapim
aslına bakılırsada galiba sinan çetinin filmlerine yorum yaparken birazda sinan çetini baz alıyoruz bence film güzelmi değil mi ona bakalım..bende çiçek abbas dışında sinan çetinin kayda değer filmi olduğunu düşünmüyorum...ama bence bu film ayrı kategoride değerlendirilmeli...dün akşam zannedersem beşinci seyredilşimdi daha öncedende açıkçası bende bu kadar dikkatli seyretmemiştim ama dün akşam daha dikkatli vede kendimi vererek izlediğimde hiçte boş bi film olmadığını anladım... bi kere günümüzde hollywoodda bazı filmlerde robert de niroları al pacinoları aynı filmde görmek istiyoruz işte bizim eline su dökülemeyecek nitelikteki komedi starlarımızın bana kalırsa karşılıklı döktürdükleri bi film...metin akpınarın her zamanki kendine has oyunculuğu yine karşımızda....o tarjikomik filmlerde bile insanı en azından güldümeyi başarabilen bi emektar bana kalırsa....her ne kadar son yıllarda biraz olsun seviyesi düşük filmlerde oynamış olsa bile....bide kemal amcamız var tabii ki...sanki filmin ortalarına kadar film metin akpınar tarafından yönetiliyo...ama filmin sonlarına doğru kemal sunal sazı eline alıyo bana kalırsa....herne kadar bi çok kesim tarafından bu film beğenilmemiş olsa bile bana kalırsa senaryosuylada küçük gibi gözüken ama yinede izleyiciye bi çok eski düzeni anlatmaya çalışan konusuyla bana kalırsa izlenmeye değer filmlerimizden biridir.....:))..(8/10)
çok sıcak , çok içten.izlerken çok hoşuma giden , filmi ilk izlediğimde hayatta olan çok sevdiğim Kemal Sunal'ın son filmi olması nedeniyle bende sonradan çok çok daha özel bir yer edinen bence en azından duygusal anlamda mükemmel bir film.izlerken çok sevmiştim , daha 10 kere izlesem 10unda da çok severim.Ruhun şad olsun... 8/10
kesinlikle muhteşem!!!kemal sunal’ı çok özlüyorum. ruhu şad olsun...bu film herhalde rafet el roman’ın tek filmi:)çok şanslıymış ustalarla böyle bir filmde rol aldığı için. izleyin!!!!!10/10