narsist78
22 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
türkiye sinemasında ya görmezlikten gelinmiş ya da "marjinal" diye nitelendirilip karikatürize edilmiş eşcinsel kimliğinin en iyi sunumlarından "lola ve bilidikid". murathan mungan'ın "aşkın gözyaşları ya da rapunzel ile avare" öyküsüne de benzeyen konusuyla bu etkileyici film hemen her kutluğ ataman filmi gibi değeri sonradan bilinmek için raflarda saklanıyor.
kutluğ ataman'ı çok sevdiğim iki genç kızın romanı'nın filmini çekeceğini öğrendiğimde tanıdım..tabi hemen filmografisine baktım:)o zamanlar lola ve bilidikid'in çok fazla dikatimi çektiğini söyleyemem..fakat daha sonra ne olduysa -ki neolduğunu tam olarak ben de hatırlamıyorum- kendimi harıl harıl bu filmi ararken buldum:)çok uzun süren aramalar sonucu buldum!!veeeeeee.......film harika ötesi!!daha başka ne diyebilrim bu kıt sinema bilgimle bilemiyorum..ama bildiğim bi şey varsa, o da lola ve bilidikid'inhakettiği yerde olmadığı.hatta (çok aradığım için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum) hiç bir yerde olmadığı! nasıl bir film belli bir konuyla ilgili görüşlerinizi değiştirebilir ya da bir fikir edinmenizi sağlayabilir?lola ve bilidikid gibi sağlam bir film!:))
3. sınıf insan olarak görülen eşcinsel kimliklerin hayatına dokunmak, tadını ve dozunu kaçırmadan, çarpıtmadan dokunmak zor iştir.
Kutluğ Ataman dejenere etmeden,gözümüze sokmadan we bunun yanında göz ardı etmeden sade bi şekilde gösterdi bize..Küçük iskender ve murathan mungandan etkilendiğini düşünüyorum. iyi ki de etkilenmiş. gerçekçi bi iş çıkmış ortaya..Bravo Ataman'a..
Oyuncu kadrosu için söylenecek tek şey; ''bu kadar olur''
herkesin bir lolası olsa bu ülkede ahlak sorunu kalmaz.erkek iktidarı için kadın olmak tercihimdir.bu filmde birkez daha gördüm. yaban otlarına izletmek gerekir. gerçi anlamazlar. ama rahatsız olurlar.bu da güzel.
eşcinselliği konu edinen bir film var önümüzde ve beklentim almadovarvari kitsch bir atmosferdi... özellikle filmin başlarında beni sıkan (eşcinselleri mutlu edebilecek) sahneler, film hakkındaki (eşcinseller hakkında demiyorum) önyargılarımı haklı çıkarır gibiydi... ama... öyle devam etmedi... gerçekten etkileyici bir anlatım ve kalburüstü oyunculuk vardı karşımda... ele aldığı konuya baktığı yer ve duruşu filme olan saygımı artırdı... ve ekran kararıp cast sıralanırken ekranda, gerçekten iyi bir film izlemiş olduğumun farkındalığı... tavsiye ederim...
kutluğ ataman'ın filmleri arasında üst sıralarda yer alan ve türünün en iyi örneklerinden biri.Ferzan özpetek muadili bir yönetmen olmasına rağmen tercihim herzaman ferzan özpetek'tir.
Kutluğ Atamanın eline yüzüne bulaştırdığı "iki genç kız" filmini ve çekingenliğini (tırsaklıpını) affettiren bir film. Ama korkunç olan, Lola ve Bilidikidin daha önce çekilmiş olması:S Umarım Ataman kendini toparlar ve Lolada öğrendiğimiz karakterli betimlemesine geri döner..