Ayberk E.
16 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
Bir David Fincher filmi , oyuncular Brad Pitt ve Edward Norton daha ne olsun gerçekten , film o kadar dikkatli izlenmesi gereken bir filmki söylenen sözlerin tam anlaşılması için şahsen ben 2.kere izlediğimde herşey yerine oturdu hatta bazı yerleri durdurup not bile aldığım oldu gerçekten çok iyi film , başyapıt.
Sinema öğrencisiyim ve bu tarz bir film yazarak ya da çekerek şu tada ulaşabilirsem sinemayı bırakırım. Hedef ve hayalim budur. Benim için tam bir baş yapıt.
Beyazperde eleştirisi diye sitede yer alan yazı şaka gibi. İzlememiş birinin filmin tanıtımını yaptığı bir yazı 5 yıldız verilerek siteye konulmuş. Eleştirinin devamını okumadan puanına bakıp filmi izlemeye kalkmayın sakın.
Bu küçük uyarıdan sonra filme gelecek olursak. David Fincher, Se7en gibi iyi bir film yapmış ardından Oyun denen saçmalığa adını yazdırmıştı. Dövüş Kulübü çıkana kadar bir iyi bir kötü filmi vardı. 99'da Dövüş Kulübü çıktı bir iyi, bir kötü, bir de orta karar bir filmi olmuş oldu.
Eksantrik bir hikayeye sahip filme ne başarılı diyebilirim ne de başarısız. Yine sonuna kadar izlenen ama ara sıra sıkıntılar yaşatan bir film Dövüş Kulübü.
Filmle ilgili spoiler vermiyorum. İzleyin, görün. Ama abartılacak bir şey yok. Orta karar, garip bir film. Sonu ise Oyun filminin insan zekasına hakaret eden sondan biraz uzaklaşmış bir şekilde bitiyor.
Yalnız şu bir gerçek; Fincher'a güvenilmez. Ve iyi bir yönetmen de denemez. Ama işçiliği üst düzey; kabul etmek lazım. Hikayeler de biraz daha düzgün olsa daha iyi olmaz mıydı?
Filmin iç karartıcı, bunaltıcı sahnelerine ve iğrenç konulara yer vermesine değinmeyeceğim bile. Ben filmi merak ettim ve sonuna kadar büyük bir sabırla katlandım. Eğer siz de merak ediyorsanız ve sabırlı biriyseniz buyurun bakalım. 7,3/10
enteresandır bu filmden hala aksiyon tarzı bi film bekleyenler var arkadaşlar film alt metinlerle dolu günümüz toplumunu ve kapitalizmini eleştiren ve bunu hiç sıkıcı olmadan harika bi yönetmenlik ve anlatımla biza aktaran ve oyunculuklarlada bu mükemelliliği perçinleyen bi başyapıttır hala izlemeyen varsa öncelikle aksiyon tarzı bi film beklemeden çok büyük bir film izleyecegini bilip öyle izlemesini tavsiye ediyorum sinema tarihinin en iyi filmlerinden ...
David Fincher'ın kendine has filmlerinden. Karanlık ışıksız bir atmosfer çiziyor. Karikatürize edilmiş gibi karakterler var karşımızda. Biri bilinçaltında oluşmuş eğlenceli, hayatı kafasına takmayan çılgın deli dolu özgür bir adam. Diğer yanda hayatını işine adamış uykusuz, sorunlarının çözümlerini farklı yerlerde arayan bir adam ve orta da kalan karanlık kim olduğu bilinmeyen bir kadın. Filmin sonunda anlaşılan gerçeklik aslında çok saçma geliyor, sizi etkilemiyor sanki öylesine konulmuş aptalca bir gerçek gibi. Bu filmin gerçekçiliğini tamamen toz ediyor. Bu yanı kötü. Ama diğer yanda garip senaryosu ve karanlık atmosferi var. Sıkıcı olmayan garip bir film 10/8
Oyunculuk ,senaryo ,yönetmenlik,diyaloglar,konu bütünlügü . Kesinlikle bas yapit. Ondan sonra izledigim bir çok filmde etkisini göstermis , fight clup gibi düsünmüsler ondan ilham almislar dedigim bir klasik. Klasik, çünkü klasik olmak için her özellige sahip. Türünün en çarpici ve ilk örnegi. Film budur. Izlemeyenler varsa hiç zaman kaybetmeyin. Iyi seyirler.