fıght club..ben yılda yaklaşık 120filmi sinemada,30-40filmi cine5 de ve binde bir de olsa iyi film yayınlarlarsa tv de izleyen bir insanım.henüz 18yaşındayım ama çok iyi biriktirdiğim bir sinema kültürüm var.bütün bunları çok merak ettiğiniz için değil gerçekten bu işi bilen bir adamın yorumunu okuduğunuzu bilin diye yazıyorum.
dövüş kulübü ilk saniyesinden son saniyesine kadar tek bir plan bile hiç bir zaman aksamadan ilerleyen,yaptığı sistem eleştiri ile çok kişinin canını acıtan bu yüzden oturdukları yerden kendilerini otorite sayan akademi üyelerinin görmezden geldiği bir başyapıt.sinema tarihi bol efektli filmler bol yetenekli çok insan gördü ama david fincher 90lı yılların davıd lynch le birlikte en iyi yönetmenidir.artık spıelberg in dehasından bir pırıltı kalmamıştır artık iyi fragmanlar hazırlanıp izleyici kandırılmakta eleştirmenler bile (her ne kadar tarafsız olduklarını iddia etseler de) soderberg ismini gördüklerinde direkt o filmi sevmeye çalışacak kadar yanlış yollara sapmışlardır.mart 2002 sinema dergisinin ocean's eleven yorumunu okuduğunuzda bana hak vereceksiniz.türkiye de 1-2 eleştirmen vardır.biri mehmet açar.onun dışında atilla dorsay falan artık kaşarlanmış yeteneksizlerdir.ne sinemadan anlarlar ne de inasandan.bir film yorumu birden sistem eleştirisine döndü değil mi?bu yazıdan sıkıldıysanız fıght club size göre değil.haksızlıklara ve böyle olması gerek diye dayatılan sisteme kuzu kuzu alışkınsanız o zaman da bu film sizi çok sarsar.ama tam tersiyseniz ve HAYIR!BİRİ BUNA DUR DEMELİ diyecek cesaretiniz varsa FIGHT CLUB benim olduğu gibi sizin de hayatınızda gördüğünüz en başarılı filmi olacak!!