Filmi isminden dolayı itici buluyor, izlemiyordum. Her yerde çıkıyor, puanıda cezbetti en sonunda izledim ama bomboş, saçma sapan bir konu, konu demeye de elim varmadı ama. Gerçi boşuna yazıyorum sanırım film vizyon tarihine girdiğinde yayınlacaktır yazıyor hep.
Ne denebilir ki! Ölmeden önce izlenmesi gereken bir film . Bir David Fincher başyapıtı . Dünyanın en iyi 10 filmine rahat girer. Müthiş senaryo , akıcılık , başta Edward Norton ve Brad Pitt in oyunculukları ve muhteşem bir final . İzlemediyseniz şimdi hemen izleyin .
İnanılmaz bir film yıllar geçse unutulmayacak David Fincher imzalı bu film ruh sorunları , uykusuzuk gibi sorunlarada değiniyor Hala izlemeyenlere demek istediğim : BU FİLM KAÇMAZ 9.5/10
Bu filmi izledikten sonra neden daha önce izlememişim diye kendinize serzenişte bulunacaksınız. Baktığımız zaman çok akıcı geçen bir film değil. Ama önemli olan bize verdiği mesaj, hayatımıza kattığı değer olduğu için kesinlikle 10/10 hakediyor. Eminim ki bu filmde kendi hayatınızdan birşeyler bulacak ve sağlam bir motivasyon alacaksınız. Gerçekten inanılmaz bir kişisel gelişim filmidir.
KESİNLİKLE SİNEMA TARİHİNİN GÖRDÜĞÜ EN İYİ FİLM FİGHT CLUB’TIR. Kendine özgü konusu, son derece akıcı işleniş, olağanüstü kadrosu ve brad pitt ile edward norton’ın mükemmel üstü oyunculuğu, David fincher’ın insan zihnini ele geçiren ‘maddenin yapısına inen’ yönetmenlik tarzı, insanların makineleştikleri sistemi ve ‘kapital endüstrinin’ bilinçaltısal işgaşini, tüm dünya edebiyatı ve felsefesinden alıntılar yaparak ince bir mizah anlayışıyla hicvi; kostüm, müzik, dahiyane replikler ve fantastik, şaşırtıcı sonuyla fight club, yaklaşık 150 yıllık sinema tarihinin bence tartışmasız en iyisidir..
Soluğum kesildi susadım. İzlerken çok kaptırmayın arada mola verin. Şizofren olmak sanıldığının aksine oldukça üst düzey zeka gerektirdiğini anladım. Ya gardaş iyi güzel konu da gayet anlamlı ve muhteşem de ben bunu nasıl beynimden silebilirim? Karı berbat burada.