Şimdi bu tür bir filmleri, ilk filmlerine göre yargılamak kesinlikle başlı başına, bir hata olur çünkü bu tür filmler ilk filmlerine göre asla yorumlanamaz / eleştrilemez şimdi şöyle düşünün, Batman, Hızlı ve Öfkeli gibi filmler de aynen böyle, ilk filmlere göre değerlendirirseniz, asla istediğiniz şeyi alamazsanız zaten bir kere daha film'in ilk 30 dakikasında ''ya ilk fimleri daha iyidi, sanırım bu kötü olacak.'' derseniz zaten bu sizin başlı başına bir hatanız olur. Neyse filme geri dönersek, serinin 1. ve 2. filmi gibi yine çok harika bir iş yapmışlar, efektler vesaire çok iyiydi, fakat saçma olan konu ise şuydu, bir savaşın aşırı fazla uzun sürmesi insanları sıktı, yani çok uzun tutuldu, mesela bir bölge düşünün, bu bölgede çok uzatıldı film.
Genel olarak efektler vesaire çok iyiydi, gittiğime pişmanmıyım? tabi ki hayır çünkü gerçekten çok isteyerek gittim, ama bu ejderha olayı biraz daha uzatılabilirdi ve bu konu üzerinden devam edilebilirdi, beş ordunun savaşı bakılınca da iyi fakat, ejderha olayı biraz daha devam ettirilebilseydi, o zaman insanlar sıkılmazdı gibi geliyor, neyse film yine güzeldi.
Devam filmi olacağını kesin bilmiyoruz sanırım, fakat bu tür filmler bir süre devam edilince sıkmaz.
bkz: Fast and Furious 7
Devam edilirse kesinlikle izlerim, o da ayrı bir konu. :)