Hesabım
    Elektrik Savaşları
    Ortalama puan
    3,6
    93 Puanlama
    Elektrik Savaşları hakkında görüşlerin ?

    19 Kullanıcı yorumları

    5
    2 Eleştiri
    4
    3 Eleştiri
    3
    6 Eleştiri
    2
    2 Eleştiri
    1
    2 Eleştiri
    0
    4 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    Püsküllü Moruk
    Püsküllü Moruk

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    16 Ekim 2023 tarihinde eklendi
    elektrik savaşlarını ele alıp benedict cumberbatch'in thomas edison'ı, michael shannon'ın, george westinghouse'u ,nicholas hoult'ın ise nikola tesla'yı canlandırdığı; gerçekçi olup tarafsız kalan ama detaylara girmeyen, bununla birlikte daha önce lzlediklerimiz gibi edison'u övmek yerine gerçek yüzünü izleyiciye gösteren ortalama seviyede bir film.

    güzel film ama detaylara girmiyor, doğru akım ve alternatif akım kavgası hikayenin anakaynağı iken bunlar konusunda izleyici bilgilendirilmiyor. izleyiciyi anlamadığı bir konunun ortasına atılıyor.
    izlemezseniz bir şey kaçırmayacağınız filmlerden.
    şahsen belgesellere yönelmek daha doğru olur.
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 2.078 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    21 Şubat 2021 tarihinde eklendi
    Senaryosu, Thomas Edison ve George Westinghouse arasındaki “doğru akım – DC” vs. “alternatif akım – AC” rekabetinden esinlenilerek Michael Mitnick tarafından yazılan “The Current War” (yani Akım Savaşı), yönetmen koltuğunda Alfonso Gomez-Rejon’un oturduğu bir drama…

    Prömiyeri, 9 Eylül 2017’de Toronto International Film Festivalinde (TIFF) yapılan ve 25 Ekim 2019 tarihinde Amerika’da vizyona giren filmin, 6.5 /10 (20.482 oy) ve 3.9/5 (1.000 üzeri oy) olan IMDB ve Rotten Tomatoes izleyici puanı ortalamalarıyla 6.3/10 (104 yorum) ve 55/100 (24 yorum) olan Rotten Tomatoes ve Metacritic yorum ortalamaları, oylamaya katılan sayıları yüksek olmadığı için doğru fikir vermekten oldukça uzak…

    O nedenle bizde, Kasım 2017’deki dağıtım haklarını, cinsel istismar iddiaları ile suçlanan Harvey Weinstein’ın sahibi olduğu The Weinstein Company’nin elinde bulundurması yüzünden uzunca bir süre rafta bekletilen ve (TIFF’deki prömiyerinde yarattığı hayal kırıklığının ardından) Gomez-Rejon’un yapımcılardan Martin Scorsese’yi bazı sahneleri yeniden çekip, on dakikalık bir bölümü de kurgudan çıkartarak “Director’s Cut” bir versiyonuna ikna ettikten sonra izleyici ile buluşabilen bu filmi, her zamanki gibi önceliği oyuncu kadrosuna vermek suretiyle bizzat kendimiz mercek altına alarak incelemeye ardından da puanlamaya çalışacağız…

    Bunun içinde, 30 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen ve başına gelen pek çok talihsizliğin yanı sıra 12,2 milyon dolarlık bir hasılat rakamı ile gişeye de çakılmış olan filme ilişkin ilk tespitimizi, sonrasında da naçizane ilk önerimizi paylaşalım istiyoruz…

    Bu bağlamda da işe; karşımızdakinin, Thomas Edison ve George Westinghouse gibi oldukça farklı kişiliklere sahip olan iki insanı canlandıran Benedict Cumberbatch ile (favori yönetmenlerimizden Jeff Nichols’ın da vazgeçilmezlerinden olan) Michael Shannon’un, karşılıklı şovlarına tanık olduğumuz bir film olduğunu söyleyerek başlayabiliriz…

    Elbette filmde, Nikola Tesla, Samuel Insull ve J. P. Morgan gibi karakterleri oynayan Nicholas Hoult, Tom Holland ve Matthew Macfadyen gibi tanınmış isimler de var…

    Fakat Cumberbatch ile Shannon’un performansları filme damgasını vurmuş bir kere…

    Çekimlerine 18 Aralık 2016 tarihinde İngiltere’de başlanılan ve (aradan geçen üç yıllık bir sürenin ardından) 2019 yılının son çeyreğinde sinema salonlarında kendine yer bulabilen filmin hikâyesi, özellikle de bilim tarihiyle yakından ilgilenenler için son derece zihin açıcı…

    En azından bu sayede, “ayakları yere basan” Westinghouse ile J. P. Morgan’ın tersine Edison ve Tesla’nın ne kadar “uçlarda yaşayan” insanlar olduklarını da görmüş oluyorsunuz…

    Tabii, dünyayı değiştiren insanların, ayakları yere basanlar mı yoksa büyük hayaller peşindeki uçlarda yaşayanlar mı olduğu tartışmaya açık bir konu… Ancak yorumumuzda bu hususa girmek niyetinde değiliz…

    Bizim vurgulamaya çalıştığımız şey, “Me and Earl and the Dying Girl” (2015) de de harika bir iş çıkartmış olan Alfonso Gomez-Rejon’un bu duyguları izleyiciye başarıyla aktarmayı becerebilmiş olması… O kadar…

    Belki biraz tarzımızın dışında olacak ama tek bir “spoiler vermeden” buraya kadar yazdıklarımızın tamamı, zımnen de olsa ikisini de içerdiği için filme ilişkin hem ilk tespitimiz hem de ilk önerimiz olsun… Ayrımı gönlünüze göre siz kendiniz yaparsınız…

    Sonuç olarak, kendi değerlendirme sistemimiz içinde puan olarak 3 verdiğimiz bu film için önerimiz de, olumsuz yorum ve puanlara aldırmadan, “bir şans da siz verin” şeklinde olacak…

    Keyifli seyirler…
    mmaslan06
    mmaslan06

    61 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    16 Mart 2020 tarihinde eklendi
    Ben de bir Tesla hayranıyım ama Teslaya fazla yer verilmemiş denmesine katılmıyorum. Burada filmin özünde firmaların ticaret savaşını anlatıyor. Tesla maalesef gerçek bir mühendis olduğu için ticarete de kafası çalışmadığı için ticarete girememiştir. Film kendini izlettiriyor. Ben beğedim.
    Mehmet Duran
    Mehmet Duran

    1 değerlendirme Takip Et!

    3,0
    14 Mart 2020 tarihinde eklendi
    Oyunculuk , sinematiği her şey iyi ama olayları yansıtma biçimi ve en önemlisi Teslaya hak ettiği değeri vermesi sinirimi bozmadı değil.
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.347 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    9 Şubat 2020 tarihinde eklendi
    Filmin geçtiği dönem mükemmel derecede yansıtılmış. Oyunculuklara asla denilecek söz yok, herkes büründüğü rolün oynamamış resmen yaşamış. Özellikle Tesla'nın "dahice" konuşmaları, hareketleri ve hayalgücü gerçekten kitaplardan okuduğumuz gibi yansıtılmış. Filmin başında kullanılan değişik çekim yöntemi de beni bir hayli yoldu. Müzikler de gayet güzeldi. Filmde yakalandığında çok sinirleneceğiniz, duygu değişimleri yaşayacağınız anlar da var fakat onları söylemeyelim şimdi. Çok iyi!
    Boom Makine
    Boom Makine

    1 değerlendirme Takip Et!

    2,0
    30 Aralık 2019 tarihinde eklendi
    Elektrik ve birçok keşifleriyle günümüze ışık tutan Nikola Tesla'dan neredeyse bahsedilmemisi kendimce trajedidir.
    Filmin daha aydınlatıcı ve gerçekci olmasını beklerdim.
    Nikola TESLA hayranı olarak hayalkırıklıgına ugradım.
    Lütfü Baydemir
    Lütfü Baydemir

    1 değerlendirme Takip Et!

    3,5
    23 Aralık 2019 tarihinde eklendi
    Berke Sığırı, bende arkadaşa katılıyorum teslaya fazla yer verilmemesi konusunda. George Westinghouse kukusunu Tesla sayesinde kurtarmıştır. Amerikada elektrik üreticilerinin birbiriyle mücadelesi ise filmin konusu, finaldeki Edisonlu son sahne alaka diye sormazlar mı adama. 1 yıldız verilecek film değil mükemmel değil. sıkılacak film hiç değil bu konularda da Berke S'ye katılıyorum.
    Timurkohen
    Timurkohen

    8 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    3 Kasım 2019 tarihinde eklendi
    The Movie Wars
    Her şeyden önce başarı için sanırım ilk ve önemsenmeyen en büyük ölçü öngörü olabilir. Bu cümlenin ne kadar doğru olabileceğini Samuel Warner ‘in öngörüsünün başarıyı yakalamasındaki gerçeklikle biraz olsun açıklayabiliriz.
    Evet ‘Warner’ bizlere hemen ‘Warner Bros’ u hatırlattı. Bu Samuel Warner ne mi yaptı? Vitaphone adlı makinanın kullanım haklarını satın aldı? Sorun sorun! Vitaphone nedir? Vitaphone, görüntü ve sesi birlikte kayda alabilen çağının ötesinde bir cihazdır. Evet, yani bizim günümüzde ‘kamera’ diye adlandırdığımız cihaz. Hah işte o Vitaphone ‘Kamera’ nın ata dedesi.
    Samuel Warner ‘in bu öngörüsü sayesinde John Barrymore, ilk sesli film olan ‘DON JUAN’ı çevirdi. Don Juan öyle bizim bugün için izlediğimiz filmlerdeki gibi bir seslendirmeye, diyaloglara sahip bir film değildi. ‘Dünyadaki ilk sesli film.’ Dediysek de ‘Don Juan’ sadece müzikle seslendirilmişti ve diyaloğu olmayan bir filmdi.

    Bu olayın sinema sektöründeki devrimsel yanını anlayabilmek için Dünyanın en büyük kentlerindeki köklü sinema salonlarında o dönem neler olup bittiğini anlamak gerekiyor. Sanırım sizlere sessiz filmler oynatılırken, sahnede sessiz filme eşlik eden piyano ve diğer enstürmanları çalan sahne sanatçılarının olduğunu söylemem bir fikir verecektir. Yani, sessiz filmlerin oynatıldığı dönemlerde bu filmleri daha etkili hale getirerek daha çok izleyici çekmek için canlı müzik kullanılıyordu. İşte Vitaphone sessiz filmlere canlı canlı kımıl kımıl müzik yapma işini bitirdi. (Matrix değil mi o? Makinelerin insanların işlerini elinden aldığı film.)

    Müziğin seyirci üzerindeki müthiş etkisi tabiî ki film şirketlerini harekete geçirdi ve filme özel müzik yapılmaya başlandı. Yani, sountrock. İlk örneği ise(score) 1908’de “‘L’Assassinat du Duc de Guise” filmi için Camille Saint-Saens yapmıştır.
    Sizlere uzun uzun (FD) film müzikleriyle ilgili kes, kopyala, yapıştırlarla dolu bir yazı sunmak yerine; daha öze dönük ve daha eğlenceli (bazıları eylenceli yazıyor) bir yazı hazırlamak istedim. Bu nedenle zaten aklınızda kalmayacak bir sürü film, yapımcı vs… yazmıyorum.
    Yazı buraya kadar gelmişken ülkemizde ‘Elektrik Savaşları’ adı ile çevirilen ‘The Current War’ filminden biraz bahsetmek istiyorum. (Nedeni çok çok çok önemli.)
    The Current Wat her ne kadar tarihin en önemli olaylarından biri olan ampülün icadını konu alıyor ve alternatif akım mı döver yoksa doğru akım mı döver sorusunu soruyor ve cevabı biz izleyicilere bırakıyor ise de filmin son sahnesini sürpriz bir sonla bitiriyor. (İşte bu son sahne çok önemli.)
    Film, kısaca Thomas Edison, George Westinghouse ve zaman zaman Tesla arasındaki rekabeti konu alıyor. Filmle ilgili genel bir muhabbet var ki o da Tesla’nın filmde yeteri kadar yer almadığı. Sanırsın tüm film bunun üzerine kurgulanmış. Amerika yine ‘Coni’ liğini yaparak Edison’u her yönüyle anlatmış lakin koskoca Tesla’ya film boyunca gereken değeri verememişte falan falan. (Genel muhabbete ben de dâhil oldum.)
    Ben filmle ilgili en önemli olayın ampülün icadının ya da Edison ile Westinghous arasında geçen rekabetin olmadığını düşünüyorum. Filmde de üzerinde durulduğu üzere Edison elektrik savaşlarını kaybediyor. Fakat çalışmalarına devam ediyor ve Kinetograf ve Kineteskop’u icat ediyor.(Önemli dediğim nokta burası.) İşte ilk film bu cihazlarla kayıt altına alınmış oluyor. Tesla ve Westinghous Niagara Şelalesine elektrik santrali kurup tüm Amerika’yı aydınlatıp, balodan baloya başarılarını ve zaferlerini kutlarlarken, Edison Niagara Şelalesini ilkkez filme almış oluyordu. Tarih de bizlere gösterdiki Niagara Şelalesindeki santrali herkes bilmeyebilir ama çoğu insan Edison’un kameraya aldığı görüntüleri hatırlayacak ve onu saygıyla anacaktır. Film endrüstrisi de Edison’a geçmişte, şimdi ve gelecekte her zaman minnet duyacaktır.
    Timur KOHEN
    Oyun P
    Oyun P

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    21 Ekim 2019 tarihinde eklendi
    Niye telefonlarda da indirme yok bunu çok dikkate almanız gerekiyordu indirme linki de çıkmıyor spoiler:
    Akif S
    Akif S

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    12 Ekim 2019 tarihinde eklendi
    Saçma kapan konu içeren varsa yoksa edison ve bunalımı. Ve girişimci firması arasında geçen çekişme. Tesla yı çaylak cocuk gibi göstermiş 2 dk bile yok Tesla. Yıl 2019 filmde bile adamın hakkını yemeye devam ediyorlar. Koca dehayı buluşları ve icatlarıyla şuan ki geleceğe yön veren adamı hiçe saymışlar. Baştan aşağı saçmalık
    Pinar A
    Pinar A

    Takipçi 23 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    24 Eylül 2019 tarihinde eklendi
    Maalesef beklentimin altında kaldı. Sıkıcı ve insan bir sure sonra sıkılıyor Konusu ıcın verdim yıldızları Ne de olsa emek var
    Okan K
    Okan K

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    23 Eylül 2019 tarihinde eklendi
    Film baya güzel. Sıkılan arkadaşlar niye sıkıldı anlamadım. Filmde Tesla biraz az ve silik gösterilmiş. Onun dışında geri kalan kısmı gayet başarılı.
    Ozan E.
    Ozan E.

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    23 Eylül 2019 tarihinde eklendi
    Filmde teslayi yerin dibine sokmuslar. Ve normalde tesla edison arasinda olmasi gereken savas tesla westinghouse arasinda olmus kisaca. Edison fetisi var filmde acik ara. Bu savasi tesla kazanmistir ve edisonu yenmistir. Acik ve net.
    Berke S
    Berke S

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,5
    22 Eylül 2019 tarihinde eklendi
    Bu filmi beğenmeyip bir yıldız veren arkadaşlar kesinlikle ne istediğini bilmeyen düşük zekalı sürüsü, gidin transformers izleyin. Bir tanesi sıkıcı bulmuş, gerçek olaylardan esinlenen bir film izlediğinin farkında değil sığır. Öteki sığır da tesla ya az yer verildi demiş. Filmin konusu amerikada elektrik üreticilerinin birbiriyle mücadelesi, senin popüler medyadan edindiğin tesla fetişi için değil yani. Kaldı ki tesla ya da hatırı sayılır derece sahne verilmiş.
    Maskeli A
    Maskeli A

    1 değerlendirme Takip Et!

    1,0
    21 Eylül 2019 tarihinde eklendi
    Hayatımda izlediğim en kötü film. Koltuklar allahtan rahattıki uyumaya çalıştım. Hiç bir şey anlaşılmıyor. Film sıkıcılığından dolayı arkadaşlarıma kötü etki yarattı. Tek kelimeyle rezalet vasat. İğrenç. Gereksiz. Biir filmdi. Yapımcıların ve yönetmenlerin. Biran önce. Emekliliğini istiyorum. Paramından iadeliliğini istiyorum. Filmin sonu çok saçma bitiyor.
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top