Sağ Salim, vizyona girdiği andan itibaren gişede biraz az hasılat yapmış olsa da büyük bir hayran kitlesi edinmişti. Yaklaşık 1,5 yıldan sonra da devam filminin çıkmasına şaşmamalı. Ben de bu iyi yorumlardan sonra filme bir bakayım dedim. Bence o kadar övgüyü hak etmese de matrak bir film olmuş.
Filmin konusu şöyle: Salim, hem ölüm hem de ölülerden korkan bir köylüdür. Bir gün Muhtar Emmi, Salim'e Mersin'den Sivas'a bir cenaze taşımasını ister. Gerisinde ise olaylar olaylar...
Aslında film sloganını sonuna kadar hak ediyor. -güldürürken öldüren, öldürürken güldüren film- Hatta bu film bir komedi filmi olmasına rağmen Quentin Tarantino tarzında aksiyon sahneleri de barındırıyor. Filmin bu tarafı oldukça ilginçti.
Bu arada hikayeye geri dönecek olursak filmde bu tanışma faslından sonra Nihal'in eski sevgilisi olan ve parasını arayan Gucur Osman, ölümsüz baba Halit, serseri ve yine Nihal'in sevgilisi olan Ayhan ve daha bir sürü kişi de bu hikayeye karışıyor. Özellikle de soygun sahnesinden sonra işler biraz karışıyor.
Aslında film daha çok aksiyon-maceraya dayalı olsa da işin özünde komedi var. Bu film son yılların en komik Türk filmlerinden birisi. Güldüren sahnesi çok fazla. Bu yüzden izlerken çok eğleniyoruz.
Sağ Salim, sinema tarihimizin en komik ve en kanlı filmlerinden birisi olarak aklımızda kalacak. Eğlenceli vakit geçirmek için ideal bir film. Keyifle izlenir. 3.5/5