Nancy Meyers daha önce "What Women Want", "Holiday" ve daha başka romantik komediler ile beğeni kazanmış bir yönetmen. "The Intern" de insanın ara sıra izlemesi gereken, "kendini iyi hisset" filmlerinden biri olmuş. De Niro ile Hathaway arasındaki kimyanın tuttuğunu düşünüyorum. İkisi de oldum olası sempatik oyuncular. Özellikle De Niro sinema tarihi efsanelerinden zaten. Bu filmde "hafif" bir oyunculuk yapmış. Karakteri ve hikaye de bunu gerektiriyor zaten. Ancak bu hafif performansıyla bile tek başına filme o kadar katkıda bulunmuş ki...Hathaway de Oscar sahibi bir oyuncu ve daha şimdiden oldukça parlak bir kariyere sahip. Böyle ağır toplar bu samimi ve sıcak filmde buluşunca, konu da ilgi çekici ve güncel olunca bir çırpıda izlenebilen bir yapım çıkmış ortaya. Konunun ilgi çekiciliği günümüzde günbegün gelişen teknoloji ve hızlanan hayat ile "old school" tarzın karşılaştırması ve hemen hemen tüm alanlarında "ols school" olmanın her zaman daha önemli, günün sonunda daha işe yarar olduğunu savunması. Bu savunmayı çok da göze batacak şekilde yapmıyor tabii ki yönetmen. Yalnızca film içinde pek çok genç karakterde şahit olduğumuz hayatın bu "hızlı" yaşanması durumunu biraz gözden geçirmeye, şöyle bir durup bazı konuları düşünmeye çağırıyor alttan alta. Aslında filmin ilk yarısı bu dediğim şekilde ilerliyor, ikinci yarısında biraz daha farklı alanlara kayıyor film. İzlerken eğlendiren, gülümseten, ve ister istemez özellikle belli yaşın altındaki ve benzer bir hayat temposuna sahip seyircileri düşündüren, sıcak ve samimi, senenin keyifli vakit geçirmek için rahatlıkla tercih edilebilecek filmlerinden biri "The Intern".