3,7
Blue Jasmine hakkında görüşlerin ?

19 Haziran 2014 tarihinde eklendi
Woody allen'ın klasik tarzını içinde barındıran bir film blue jasmine beni senaryosundan ziyade cate blanchett ın mükemmel oyunculuğu etkiledi,bir kadının yaşadığı buhranlı dönemleri çok da melankolik olmadan hoş bir şekilde anlatmış bu da tabiki allen ın kendine has özelliklerinden kaynaklıyor bu tarzı sevenler blue jasmini de kesinlikle beğenirler
13 Aralık 2013 tarihinde eklendi
Son zamanlarda Londra, Barcelona, Paris, Roma derken bizlere güzel bir Avrupa turu izleten Allen, bu defa öyküsünü New York merkezli anlatıyor.
Her Woody Allen filmi gibi Blue Jasmine’de de güçlü bir oyuncu kadrosu var. Cate Blanchett’in yanı sıra Alec Baldwin, Sally Hawkins ve Peter Sarsgaard göz kamaştırıyor :)
Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmin ilham kaynağı Tennesse Williams’ın İhtiras Tramvayı adlı romanı. İhtirasın acımasız dramı Woody Allen tarzı mizahla bir solukta izleniyor.
19 Ocak 2014 tarihinde eklendi
Woody Allen , Cate Blanchett, “Blue Jasmine” ile ödülleri kazanırken izlememek olmaz, değinmemek hiç olmaz.

Filmin en başarılısı en başrolü harika kadını o olmaz sa Blue Jasmine olmaz'ı Cate Blanchhett 'in hikayesi sanki, kadın "Mavi Ay" Yasemin'i doğmuş sanki. O nasıl bir hüznlü buğulu ruhunu gözleriyle konuşmasına gerek kalmadan herşeyi anlatan bakışlar. Hakkını vermiş gerçekten. Ödülleri topluyor Oscar yolundada ilerliyor. Woody Allen'in o müthiş tarzıyla o kadın ruhunu alıp size sunan, o duygu depremini size hissettiren, o sıradan bir hayatın içinde herdaim gördüğünüz konu'yu size basitçe çömertçe sunan tarzıyla sizi adeta ele geçiriyor filmi ile. Ya diğer...

devamı blog'umda. Biraz filme ve başka şeylerede değindik beyazperde/sinema/ben/yazılar/eleştiriler hakkında ama doğaçlama işte, okuyun tamamını birazda olsa dışavurum yapabilmişimdir belki.
16 Şubat 2019 tarihinde eklendi
Cate Blanchett'in müthiş oyunculuğunu ortaya koyduğu bir film. Harika denilemez ama özellikle kadınların izlemesi gereken bir film. Şaşanın lüksün markanın ve erkeğin bir kadın üzerindeki etkileri her yönüyle anlatılmış.
20 Ocak 2019 tarihinde eklendi
Genel olarak çok iyi bir senaryonun olduğu söylenemez ama Cate Blanchett' ın mükemmel oyunculuğu söz konusu. Normalde inanılmaz bir hayranlığım olmasa da bu filmden sonra diğer filmlerini de izleyeceğime kendime söz verdim. Kesin izlenmesi gereken bir film değil ama kesin izlenmesi gereken bir oyunculuk.