Silver Linings Playbook’dan tam 1 yıl sonra David O. Rusell, Bradley Cooper ve Jennifer Lawrence yeniden beyazperdeye American Hustle ile dönüyor. Üstelik bu sefer kadroda Christan Bale, Amy Adams ve Jeremy Renner gibi ünlü oyuncular da var. Silver Linings Playbook, bildiğimiz romantik-komedi filmlerini elinin tersi ile itip bize bambaşka ve orijinal bir deneyim sunuyordu. Durum böyle olunca American Hustle için beklentiler arttı. Fakat bu beklentileri karşıladığı pek söylenemez.
Çünkü American Hustle gayet de iyi bildiğimiz bir konu üzerinden gidiyor. Filmin ana temaları hayatta kalmak için yapılanlar, sevgilim başkasına aşık, aldatma ve biraz da gangsterlar var. Yani bir suç filmi, kara mizah ile.
Fakat bu film biraz aceleye getirilmiş hissi veriyor, hikaye fazla ilgi çekmiyor. Suç konusu da arka planda, aşk meşk işleri ön plana çıkartılmış. Gerçi dediğim gibi bu konuyu bildiğimiz için film başarısız oluyor biraz.
Fakat filmi izlenilebilir kılan en önemli etken oyunculuklar. Eğer bu oyunculuklar olmasaymış film çekilmezmiş aslında. Bradley Cooper, enerjik bir oyunculuk canlandırmış fakat fazla büyülemiyor. Christan Bale ise Batman üçlemesindeki kaslı ve ince karakterinden çıkıp şişman ve biraz da kel karakterine bürünmesi gerçekten büyük bir iş. Karakterini de iyi canlandırmış, diğer filmlerini fazla aratmamış. Amy Adams ise biraz bildiğimiz gibi fakat onun karakterine bu sefer dolandırıcılık ve aşk işleri hakim. O da kendi zor durumları ve genel olarak iyi canlandırmış. Jennifer Lawrence ise Sliver Linings Playbook’daki karakterinden fazla kurtulamamış, bu seferki daha sinir bozucu ve deli bir karakter. Tek farkı da bu. Fakat onun oyunculuğu hep enerjik ve matrak olduğu için filmin temposuna önemli bir katkı sağlamış. Bunların dışında filmin en büyük sürprizi ise Robert De Niro oldu. Onun karakteri bir gangster ve Robert da bunun havasına girmeyi başarmış. Onu kısa olsa da görmek iyiydi. Filmin en sonunda akan yazılara adının yazılmaması ise bir merak konusu.
American Hustle, orijinal bir film değil fakat oyunculukları başarılı. Yönetmen David O. Rusell’in bir önceki filmi Silver Linings Playbook orijinal bir konuya sahip olduğu için beklentilerimizi yükselttik aslında. Bu yüzden bizim için bir hayal kırıklığı oldu bu film biraz. Fakat kendini bir şekilde izlettiriyor. Tempo açısından başarılı, hikaye açısından başarısız olsa da türün meraklılarının hoşuna gidebileceği bir film. Beklentilerinizi çok yükseltmezseniz filmi o kadar da kötü bulmayacaksınız. Çünkü film ne iyi ne de kötü aslında. İkisinin sınırında. Fena değil fakat daha iyisi olabilecek kapasitede bir film. 3/5