tolstoyevski
12 Kasım 2005 tarihinde eklendi
Çok güzel bir eşe sahipsiniz.Aldatmayı düşünür müsünüz'Ya da soruyu farklı bir şekilde soralım.Biyolojik düzeyde gerçekleşen cinsel dalgalanmalar aldatmanıza bir gerekçe olabilir mi'Ruhunuzu ne idüğü belirsiz bir seks tarikatına teslim eder misiniz? Cinsellik....aşk.....şehvet...Bir an için hayatınızı bu üçgen içerisinde kurgulayın.Eşinizin sizi aldattığını düşünüyorsunuz.Başka bir erkeğe eğilimini sezinlediniz.(ki ortada somut bir durum da yok.Sadece böyle bir karanlık düşünceye gömüldünüz)Bu durumu eşinize açar mısınız'Belki de kuracağınız bu yapıcı diyalog önyargılarınızı kırmanızı sağlayacak.Ama sizin gözünüz dönmüş bir kere.Aldatılmış olmayı düşünmenin verdiği ağır bir eziklik içerisindesiniz.Bu düşünceler silsilesi altında sokağa atıyorsunuz kendinizi.Karşınıza çıkan hayat kadınıyla giriştiğiniz pazarlıktan sonra daha da vahim bir hataya sürükleniyorsunuz.Arkadaşınız size seks tarikatının kapılarını açan şifreyi veriyor.Bu tarikatta gizlilik esas.Yüzlere takılan maskeler de bunun bir uzantısı.Dolayısıyla gerçek bir tarikat üyesi olmadığınız ortaya çıkarsa hayatınız tehlike altında demektir.Siz bütün bu riskleri göze alır mısınız'Kahramanımız alıyor ve yok yere kendisini büyük bir çıkmaza sürüklüyor. Bütün bu olay örgüsü içerisinde zengin hayat=mutlu hayat denkleminin ne kadar gerçeklikten uzak olduğunu görüyoruz.Belki de mutluluğun yolu aşırı doyumsuzluklarımızı dizginlemekten geçiyor.(ölçülü bir dizginleme, kesinlikle bir bedevi yaşantısı değil önerdiğim)Sadece bilinçaltında beliren dalgalanmalar değil insanı şekillendiren.Cinsellik şüphesiz yadsınamaz.Ama tek başına belirleyici değil cinsellik.Bizler sırf bu dürtüyle hareket etseydik hayvanlardan ne farkımız kalırdı'Belki de kapitalist kültürün ortaya çıkardığı bir durum bu.Hep daha fazlasını isteme...Sonra da ağır bir çökkünlük.Aldatmak ne kadının ne de erkeğin hakkı olmalı.Hayatlarımızı aldatma üzerine değil bağlanma üzerine kurgulamalıyız.Çiftler olumsuz bir durumla karşılaştıklarında bunu rahatlıkla birbirlerine açabilmeli ve aldatmaya zemin hazırlanmadan medeni bir tavır sergilenebilmeli. Stanley Kubrick imzalı film ne sorular sordurdu.Gördünüz mü?’Gözümüz tamamen kapanmamış’ henüz...
Bu filmi izledikten sonra fazla erotik diye düşünenler olabilir fakat film izleyiciye çok önemli mesajlar veriyor.İnsanların nasıl yalnışlıklara düşebileceğini gösteren güzel bir film 8/10
filmin sonunu heycanala bekliyorsunuz ama filmin sonu tam hayal kırıklığı süper giden filmi bana göre batırmışlar daha güzel bir son olabilirdi..bu arda..ayin sırasındaki siyah pelerinliler bana bir şeyi hatırlattı sizede hatırlattımı?
film derecesini oyuncularından alıyor filmin konusu belli bile deildi karmaşık ne başı war ne sonu.olaylar hep daha anlaşılmaz hale geliyor filmin tee en son sahnesinde çözülüyor gibi seneryo elden geçmeliymiş tekrar
ustanın aile içindeki dengesizliklere değişik bir pencereden etkileyici bir şekilde baktığı sağlam filmlerden tom cruıse collateraldan sonra en beğendiğim projede yer alıyo ve kendini aşıyo özellikle collateralda herkeze tavsiye ederim
açık söylemem gerekirse filmin sonunu anlamadım. izlerken de çok sıkıldım. başta sürükleyici bir içeriği yok. yaratıcı bir senaryoya sahip değilmiş. bu filmi izlemezseniz kaybedeceğiniz bir şeyiniz olmaz... iyi sinema günleri dilerim.
bir filmde bulunması gerken herşey var,seyirciyi etkileyebilecek bir son hariç.ve bu yoksa film asla ve asla iyi olamaz....asla unutmayacağim bir film bu.Çünkü berbattııııııııı
İHTİRAS,ALDATMA,YALAN HAYATLAR,UYUŞTURUCU,CİNSELLİK VE BİR HASTALIKMIŞ GİBİ YAYILA ZENGİN ZÜPPELERİN BAŞVURDUKLARI BİR SEX TARİKATI.KARISINI ALDATMAK İSTEYİPTE BİR TÜRLÜ ALDATAMAYAN ZENGİN DOKTOR ROLÜNDEKİ TOM CRUİSE.FİLMİN YÖNETMENİ BİR ÇOK KEZ OSCARA'A ADAY OLMUŞ USTA REJİSÖR STANLEY KUBRİCK.BU FİLMİN KURGULANMASINDAN DÖRT GÜN SONRA KUBRİCK YAŞAMINI KAYBETMİŞTİ.BU USTANIN ANISINA SAYGIYLA İZLENEBİLECEK BİR TRAJEDİ.BEN ÇOK BEĞENDİM.
filmin sadece isimleri için iyi yorumlara maruz kaldığını herkes biliyor..onun dışında hemen hemen kimsenin bu filme itibar göstermeyeceğinide herkes biliyor....çünkü hiç bir film sadece parlak yıldızlardan yada süper yönetmenden kurulu değildir...ama bu film abidik gubidik bir yönetmen tarafından yönetilmiş olsaydı yada adı sanı duyulmamış kişiler tarafından oynansaydı o zaman yorumlar ne olurdu merak ettim...paso taşlardık başka bi şey olmazdı...filmde bence gayet sıradan...karı koca birbirlerine kur yapıp duruyolar...
Filmin konusu bence de erotizm deil ama çoğu sahne bunu içeriyo.İkisinin de oynayabileceği çok farklı film.Hatta bazı sahneleri sansürlemişler duyduğuma göre tabi ne kadar doğru bilmiorum.Film için genelde çok iyi eleştiriler yapılıyodu ben de buna güvenerek izledim.Yani bence de başarılıydı.