Gözü Tamamen Kapalı
    Gözü Tamamen Kapalı hakkında görüşlerin ?

Ogulcan B.
    Ogulcan B.

3 Şubat 2013 tarihinde eklendi
    Eyes Wide Shut filminin başları haricinde filme genel olarak kadın-erkek ilişkisini anlatıyor demek bence bu filme hakaret etmekle aynı şey çünkü bu film belki de hayatınız boyunca hiç duymadığınız şeyler hakkında sizi bilgilendirmek istiyor.Filmi izlemeden önce michaelsikkofield'in blogundan bu filmle ilgili olan yazıyı okudum ve sizin de filmden önce veya sonrasında o yazıyı okumanızı tavsiye ederim böylece filmin de ne anlatmak istediğini daha iyi anlayabilirsiniz.Film bence Kubrick'in en iyi filmi de değil en kötü filmi de değil fakat film içerik olarak çok başarılı ancak genel olarak filme baktığım zaman kariyerinin en iyisi değil çünkü gereğinden fazla uzatılmış bir film Eyes Wide Shut keşke en azından şöyle bir 15-20 dakika kısa olsaydı o zaman daha akıcı bir film olabilirdi bu haliyle zaman zaman gerçekten sıkıyor,film A Clockwork Orange veya Paths of Glory kadar başarılı bir film değil fakat içerik olarak belki onlardan daha iyi neden mi çünkü bu film bizim gözlerimizi açmak istiyor bu film "mason"larla ilgili bize bilgi vermek istiyor bu açıdan özellikle masonlukla ilgilenen kişiler için Eyes Wide Shut kaçırılmaz bir film fakat dediğim gibi genel olarak filmdeki olayların akışını ben pek beğenmedim çünkü fazlasıyla ağır işliyor film.Bence baştan sona filme baktığım zaman en etkileyici kısmı Tom Cruise'un tarikatta dolaştığı sahne ve ayin sahnesi gerçekten etkileyici olmuş ayrıca ayin sahnesinin fonunda çalan şarkı oldukça etkileyici ve ürkütücü zaten çoğu Kubrick filminde olduğu gibi bu filmde de kullanılan müzikler etkileyici.Ben filmi biraz ağır ve gereğinden uzun bulsamda içerik olarak başarılı bulduğumdan ve beğendiğimden filmi izlediğime kesinlikle pişman değilim izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum,tavsiye ederim.

7/10
    MojoRising
    MojoRising

17 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Kesinlikle Kubrick'in en iyi filmlerinden birisi değil. Birçok eleştirmene göre en zayıf filmlerinden birisi hatta. Ben kendi kendime şunu soruyorum; bir yönetmenin zayıf filmi buysa en iyi filmi nasıl olur :) (Tabii ki başyapıt olur, Bknz. Otomatik Portakal). Yıllar sonra bile gerilim ve erotizm harmanı sahneleriyle film değerini koruyor. İzlenilmeyi ve saygı görmeyi kesinlikle hak ediyor.
    bobobop
    bobobop

13 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    yani güzel film görmesem bu filme güzel derdim, ama oldugu gibi zaman kaybı ne oyuncular ne de yönetmen bu filmi izlenebilir kılabilir.

Dialoglar gayet basit konuşmalar filmin hiç bir vericiliği yok boş geldi bana.metinler klişe,hele tom cruiseun oyunculuğu cidden berbatmış ya,izlemeye değmeyen bir film,atmasyon gibiydi,fazlasıyla erotikti.
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

23 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    Gözünüzü tamamen kapamadan, seyredin...
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

29 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    uğur tazegül..................................film hakkındaki yorumum10 üzerinden 9................................Gözleri Tamamen Kapalı (Eyes Wide Shut), Arthur Schnitzlerin aynı adlı eserinden uyarlanan ve yönetmenliğini Stanley Kubrickin yaptığı 1999 yapımı bir Hollywood filmidir.Psikanalist Arthur Schnitzlerin romanından uyarlanan psikanaliz ve cinselliği tema eden filmde Doktor William Harford (Tom Cruise), eşinin (Nicole Kidman) o güne dek gizlediği cinsel arzularını öğrenince, hayatında şüphe, korku ve cinsel keşiflerle dolu yeni bir sayfa açılır.Piyanist bir arkadaşı vasıtası ile katıldığı bir parti;uzun ve macera dolu bir gecede yaşanan kabus dolu saatler anlatılmaktadır.Film 2,5 saat olmasına rağmen yönetmenin ustaca çizdiği kompozisyon sayesinde, evliliği, sadakati ve cinselliği sürükleyici bir şekilde anlatarak seyircinin sorgulamasını sağlıyorBu film yönetmen Stanley Kubrick in son filmiydi.Söylendiğine göre filmin son kurgulanmış şeklini Warner Bros a sunduktan dört gün sonra ölmüştü.Film Sigmund Freudun takipçilerinden Avusturyalı Arthur Schnitzler in "Traumnovelle" adlı romanından uyarlandı. Cinsellik ve psikanalizin içiçe geçtiği erotik bir yolculuk, korkutucu bir rüya analizi olan bu film macera filmi kalıplarına uyuyor.Victor Ziegler rolünde izlediğimiz Sydney Pollackı daha çok yönettiği filmlerden tanıyoruz ( Out of Africa , Tootsie , Akbabanın Üç Günü ,The Way We Were ).Prodüktör ve aktör olarak da sayısız filmi var.İlginç Not : Film çekilirken yönetmen Kubrick ile kavga eden Harvey Keitel filmde oynamaktan vazgeçti ve rol Sydney Pollacka verildi. Filmin çekimleri bittikten sonra Kubrick tarafından bir kaç sahneyi yeniden çekmek için çağırılan Jennifer Jason Leigh ise çekimlere gelmeyi kabul etmeyince onun bulunduğu bütün sahneler Marie Richardson ile yeniden çekildi. Ayrıca bir kafede Billin Nickden adresini aldığı sahnede Stanley Kubrick bir masada otururken görülüyor.Stanley Kubrick, Warner Bros.a filmin son halini teslim ettikten dört gün sonra öldü. Amerikada filmin "17 yaşından küçükler izleyemez" ibaresi almaması için, bazı sahnelerde aşırı çıplaklığı gizlemek için bilgisayarla yaratılan nesneler kullanıldı.Sinemafanatik Yorum : Stanley Kubrickin Full Metal Jackettan 12 yıl sonra çektiği ve ölmeden hemen önce tamamladığı filmde, Tom Cruise ve Nicole Kidman gerçek hayattaki gibi evli bir çifti canlandırıyor. Daha önce bilimkurgudan korkuya her türde başyapıtlar ortaya çıkaran Kubrick, bu kez de değişik tarzda bir film ortaya çıkarmış. 1975 tarihli Barry Lyndon filminde teknisyen olarak görev yapan Larry Smith bu kez görüntü yönetmenliğini üstlenmiş. Amerikada yapılan yorumlarda, Kubrick yaşasaydı böyle bir dijital sansüre kesinlikle izin vermezdi denildi. Son olarak her zaman söylenildiği gibi, "Bir Kubrick filmini tam olarak kavramak için bir kere izlemek yetmez."
    mehtap6
    mehtap6

20 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    favori filmlerimden.. müzikler mekanlar kostümler oyunculuk 2 insanın yakışması bu kadar olur dedirten bir film bana. Anlamak için değil, filmden zevk almak için izleyin :)
    Sae Moru
    Sae Moru

19 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Yorumlara baktım ve herkes film hakkında farklı yorumlarda bulunmuş. Bu gerçekten filmin ucu acık olduğunu gösteriyor. Zaten bence genel olarak film soru sordurmayı hedefliyor. Sorunun cevabı bireyin kendisin de gizli. Bizler bir iliksinin içindeyken baksa biriyle birlikte olmayı düşlüyor muyuz? Eğer cevabı evetse neden kendimizi baskasının kolarına atlamaktan yada almaktan kaçınıyoruz. Bunu engelyen sey ahlak bunu yapamazsınız cünkü ahlakınız ve buna baglı olarakta vicdanınız el vermez. Ama yapabilecek olanlarda vardır onların ahlakına bağlı olarakta vicdanı el veriri. Çünkü evrensel bir ahlak yoktur. Film ahlak kavramını eleştiriyor ve özgürlüğümüzü kısıtladını dile getiriyor ken. Filmin sonunda sevgiyi ortaya çıkartıyor. Ve insanı sade güdüler mi yönlendiriyor yoksa insan bilinci yada güdü insan bilincini etkilermi veya ne kadar etkiler. Bencesi film ahlakı eleştiriyor fakat bütünüyle değil ahlak ürünleri olan vicdanı, sevgiyi, sadakati önemsiyor. Ama eğer her insan biriyle birlikteyken başkasıyla bir fantezi kurmaz diyorsanız ozaman bu film yanlış bir yerden almış konuyu diye bilirsiniz. Ve herkezin sapkınlığı kendisine diyip bu filimi çöpe atabilirziniz. Ya da sevgi bitmez diyip bu kadının cinsel güdülerile hareket eden bir hayvana benzete bilir ve erkeğide alıngan ve bu alınganlı büyük tepkilerle dışa vuran biri olarak görebilirsiniz. Film çok ürkütücüydü beni çok rahatsız etti. Ama ben insanın sevgisini bugünde sade cinsel güdülere göre yasamasını onu diger hayvanlardan ayıran üretim iliksi ve araçlarını kullanımının- bir noktaya kadar ? etkileyip olusturduğu sosyal kuralları yatsıyan bir durum olarak görerek hayatıma bügünün ahlak kurallarına göre yasamaya devam ediyorum.
    kalpsiz
    kalpsiz

27 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    Belli bir konuya sahip, başlayan gelişen ve belirgin bir sonu olan bir film izleyeceğinizi düşünüyorsanız boşuna vakit kaybetmeyin. Daha önce izlediğiniz tüm film tarzlarını unutun, bu farklı bir tarz, başka bir örneği olmayan farklı bir film. Bir çok toplumsal olayı masaya yatıran, ağır fakat üstü kapalı (yani çok gizli) bir şekilde eleştirisini yapan, ulaşmayı hedeflediği gerilim havasına ulaşmış, anlatmak istediği engin konuları birkaç karakterle anlatıp vermeyi başarabilmiş, deha ürünü bir filmdir. Final sahnesi filmi izleyip anlayan bir sinemasever için (mesela kendim için) harikulade bir final sahnesidir. Not: Tüm yorumlar deyince ikinci sayfada erdem2005 adlı kullanıcının 12 Kasım 2005 cumartesi 01:05 tarih ve zamanlı yorumunu da okumanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.
    ir3m-fb
    ir3m-fb

6 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    sonunu anlayan var mı ??
    alaattin-dal
    alaattin-dal

29 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    dün gece izledim.film basit bir film değil . sıradan insanlar hayal kırıklığına uğrar bence çünkü; film biterken biraz tatminsizlik yaşadım, bu mu? çok övülen film dedim kendime. sonra biraz düşündüm; stanley kubrick sıradan işlere girmez dedim ve biraz araştırdım,film eleştirilerine göz attıktan sonra anladım ki stanley kübrick filmin her detayına dikkat edeerek mesaj vermiş. -ayrıntı ya girmeyeceğim- en başta dediğim gibi sıradan insanlara hitap eden bir film değil.
    widmark-2
    widmark-2

13 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    Tarikat ve rüya anlatma sahneleriyle kurulan dinamik gerçekten kubricki övmemiz için büyük bir neden. Bu filmi gördükten sonra keşke ölmeseymiş diyeceksiniz. Enfes...
    emre25521991
    emre25521991

16 Haziran 2009 tarihinde eklendi
    Dahinin son ve en gizemli filmi.Film çeşitli açılardan okunmaya uygun bir film.Ama zaten sanat bu değil midir? İnsanlara farklı şeyler düşündürdüğü için insanlar sanata bu kadar bağlıdırlar.Yoksa bir filmin bir sahnesine herkes gülüyorsa o filmde sorun var demektir.Eyes Wide Shut bunu tamamen yıkan renkleriyle insanı büyüleyen çalan piyano sesleriyle de insanı geren bir film.Zerre hatası veya falsosu yok.Kesinlikle 10/10
    schenkenberg
    schenkenberg

12 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    kubrick gene yapmıs yapacagını.her filminde oldugu gibi bu filmde de kamerayı cok iyi kullanmıs gerçekten usta çekimler var.filmin konusu mükemmel ama tür olarak erotik yazılması haksızlık olmus.filmin verdiği sosyal mesajlar da cok vurucu.10 üzerinden 10 derim ben.izlemediyseniz kesinlikle izleyin çokta sürükleyici bir senaryosu var.
    p-helen
    p-helen

4 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    değişik bir film durgun diyenlerin aksine bana çok sürükleyici geldi
    selmayurdasavas
    selmayurdasavas

29 Mart 2009 tarihinde eklendi
    İnsanların cinsel doyum için ne kadar ileri gidebileceğini gösteren bir film...Bir kadın bile kocasına "O an herşeyi;seni, geleceğimi, kızımı silmeye razıydım" diyebiliyorsa gersini siz düşünü artık...