teomansonmez
24 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Tüyler ürpertici ve gizem dolu bir gerilim.Usta yönetmen Roman Polonski'nin,Rosemary'nin Bebeği filminden sonra çevirdiği,şeytan konulu en iyi filmi.Johnny Deep ve şeytanı oynayan(aynı zamanda Polonski'nin de gerçek eşi olan)Emmanuelle Seigner ve Frank Langella'nın başarılı oyunculuklarıyla adından söz ettiren bir yapım.Bence mutlaka izlenmeli...
Depp benim en favori oyuncum ve Polanski iyi bir yönetmen ama bu film bu iki önemli isme yakışmayacak kadar sönük ve sıradan.İzlemeniz için tek neden benim gibi içinde Depp in olduğu her film karesini görmeliyim desturuna sahip olmanız olabilir.Ayrıca abd ye giriş yasağı bulunan yönetmen filmin yeni kıtada geçen başlangıç bölümünü fotoğraflar ve hazır çekimlerle geçiştirmiş.Şimdilerde bildiğim kadarıyla isviçrede bir evde göz hapsinde bulunan Polanskiden gençliğinde yaptığı bir hatanın peşini bırakmadığı bir adamın evinde geçen klostrofobik bir dram bekleyebiliriz sanırım..
bir yere kadar iyi gelen fakat o yerden sonra da nedenini belki tam olarak açıklayamayacağımız biçimde de olsa irtifa kaybeden ve sizi yavaş yavaş uzaklaştıran bir film polanskiden.kalburüstü bir film olamıyor ne yazık ki,eksiklikler fazla bence.finale doğru yükselmesini beklediğimiz tempo veya heyecan pek de yükselmiyor örneğin,en büyük eksilerinden biri bu.iyi tarafları da yok değil,oyuncular gayet başarılı,mekanlar ve müzikler sayesinde istenen ortam yaratılabilmiş bence.fakat genel olarak 130dakikalık bir filmin daha akılda kalıcı olmasını beklerdim.dediğim gibi başları gayet kaliteli ilerliyor fakat bir yerlerden sonra kopuyor the ninth gate.kendi adıma mutlaka izlenmesi gereken bir film olarak görmüyorum.
bende pek çok arkadaş gibi polanskinin çuvalladığını düşünüyorum.atmosfer ve oyunculuğa lafım yok ama kurgu ve senaryo açısından zayıf kalmış.deep bile her zaman ki gibi olmasına rağmen yetmemiş.6/10
16 yıl önce Johnny Deppin performansı gerçektende çok kötümüş eski bi kaç filmini izlemişim bana çok yapmacık geliyor filme gelecek olursak vasat bir film olmuş
... the ninth gate; hiç bu kadar beklenir miydi? beklenmezdi tabi ama bulmak zaman aldı desem. roman polanski ile johnny depp tadından yenmez hani, emmanuelle seigner gizemli meleğimiz olarak işe dahil olunca nadide kitapların büyülü dünyasında lucifer'ın izlerini ararken buluyoruz kendimizi. zeki ama şaşkın kitap tüccarı (dedektif yazmışlar çoğu yerde eh işte) corso, dini imanı para iken hidayete eriyor sonunda ters yönden de olsa. ve yine anlıyoruz ki bunca plan içerisinde şeytan en başından kuru vermiş tezgahını insan oğluna. zavallı balkan'ın dokuzuncu kapıdan yanarak geçemeyeceğini son nefesinde anlamış olması ne acı. o dakika dean corso'nun alaycı tavırları. sürükleyici ve gizemli havası filmi en başından sevmenizi sağlıyor. siz siz olun okunmaması gereken kitapların kapağını dahi kaldırmayın bunu ben mi söylüyorum duy da inanma!...
Roman Polanski Rosemarynin Bebeğinden 30 yıl sonra tekrar iblislere ve şetana tapan insanlara değindiği bir roman misali anlatıma sahip olan pek bilinmeyen kitap dünyasınıda ele alan oldukça ilginç bir fantastik gerilim, tabiki Rosemarynin Bebeğinin yanına yaklaşabilecek bir kaliteye dahi sahip değil ama yinede keyifli bir seyirlik.
johnny depp in karizmasını konuşturduğu film. kendisine çok yakışan bir rol olmuş film de tarikatları güzel anlatmış farklı bir kurgusu vardı ve gizemini sonuna kadar sürdüyordu. final ise daha açıklayıcı olmalıymış yine de johnny hatrına izlenmeli
Johnny Depp için izlenir diyemem,tamam iyi oynar ama filmi bütün olarak bakınca bence konuya giriş güzel,atmosfer o muhteşem heybetli tarihi yerler çok iyi gözlem edilmiş yerler özellikle geceleri gerçekten ürkütücüdür.Fakat gel gelelim kitaptaki konu filme iyi uyarlanamamış,ben beğenmedim.
bir film olarak sürükleyici belki ama bir Polanski filmi olarak vasattı. Film baştan beri seyircisini belli bir entrikanın içinde finale kadar sürüklüyor ancak finalden beklediğinizi alamıyorsunuz. Yine de oyalayıcı bir tür örneği...(5/10)
şeytanın yazdığı kitap. Peşindeki insanlar.. Konu bu. Orijinal ve değişik.. Sürükleyicide. Sonu dışında senaryo anlamında kötü sayılmaz.. Filmde olan birkaç kavga sahnesi o kadar acemiceydi.. Çok sırıttı.. Filmde şeytan var ancak kockoca film boyunca iki sefer havada süzüldü o kadar. başka atraksiyonu yok şeytanın.. konunun hakkını verememiş bir film bence.. bir şaheser çıkması muhtemel film vasat bir çalışma olmuş çıkmış. 10 / 7