Efsane animasyon stüdyosu Disney, geçtiğimiz sene Pixar'la yaptığı işbirliğinden ortaya çıkan Brave'in prensesi Melinda ile ilk kez ebeveynleri yaşayan bir Disney prensesi tiplemesi yaratarak oyunu bozmuştu. Olay Pixar'ın özgünlüğünden kaynaklanadursun, animasyon şirketinin özellikle ABD'de övgülere doyamayan son filmi Frozen'da başta ölü ebeveyn olmak üzere alışkın olduğumuz tüm Disney ögelerine muhteşem bir geri dönüş yapıyoruz. Wreck-It-Ralph ile büyük bir çıkış yakalayan Jennifer Lee, senaryo konusundaki başarılarını Andersen'in Karlar Kraliçesi masalından uyarladığı Frozen'da da gösteriyor ve ortaya, temasının aksine sımsıcak, akıcı ve özlediğimiz türde bir animasyon ortaya koyuyor. Lee'nin ilk yönetmenlik denemesinde ona daha önce Tarzan ve Surf's Up'ta bu görevi üstlenmiş olan Chris Buck eşlik ediyor.
"Get A Horse!" adında bir Mickey Mouse kısa filmini göstererek nostaljik bir açılış yapan enfes Disney yapıtı Karlar Ülkesi, şüphesiz yılın en iyi animasyonu. Artık animasyon filmlerinin küçüklere olduğu kadar büyüklere de hitap ettiği bir dönemdeyiz. Bunu en iyi başaran stüdyo da tartışmasız Disney-Pixar olsa gerek. Bu kez Pixar'ın katkısının bulunmadığı bir Disney filmi ile karşı karşıyayız. Uzun zamandır merakla beklenen Karlar Ülkesi'nin senaryosunu Andersen'in Karlar Kraliçesi adlı masalından uyarlayarak Jennifer Lee yazmış. Oyunbozan Ralph ile dikkatleri toplayan Lee, senaryo yazma yeteneğini bir kez daha konuştururken uzun zamandır ortalarda gözükmeyen görüntü yönetmeni Michael Giaimo da olağanüstü güzel bir görsel şölen sunuyor. Karlar Ülkesi'nin elbette eleştirilecek birtakım kusurları var ama o kadar keyifle izliyorsunuz ki filmi, ufak tefek eksikleri rahatlıkla göz ardı edebiliyorsunuz. Türkçe seslendirme ekibi her animasyonda olduğu gibi son derece başarılı ancak şarkıların orijinali gibisi yok. Filmin en büyük kozu ise klasik prenses masallarından farklı bir şekilde sevgi temasını ele alması. -Devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
SEVGİ ERİTİR BUZU." Let It Go ne kadar güzel bir şarkıdır öyle. çıktığından beri her fırsatta dinlemeye çalışıyorum. sonralardan orijinal versiyonunu da buldum ve onu daha da sevdim. müthiş bir şarkı hakikaten. Frozen'ı da Disney'in Facebook sayfasında ilk görselini gördüğüm andan beri bekliyordum. sinemasına bir türlü gidemedim ama filmi hakikaten inanılmaz merak ediyordum. en iyi animasyon dalında da Oscar'ı alınca merakım daha da arttı. film kesinlikle bu zamana kadar izlediğim en iyi Disney animasyonu. bunu Disney'in tüm animasyonlarını izleyen biri olarak söylüyorum. bu kadar çok beğenmemin sebebi sanırım kardeş ilişkisi. daha önce hiçbir animasyonda böyle bir konuya rastlamadım herhalde. Frozen, kardeşlik çatısı altında kurulmuş koskoca bir film. müzikal çoğu insanın tercih ettiği bir tarz değil ama ben seviyorum. özellikle animasyonlara çok yakıştırıyorum. daha önce de Tangled filmde görmüştüm bunu. bu arada filmdeki ayrıntılar inanılmaz eğer dikkat ederseniz Rapunzel'i de görebilirsiniz. Olaf'a ve geyiğe bayıldım. benim gibi animasyon delilerinin kesinlikle kaçırmaması gereken bir film.10/9
Film daha çok klasik bir Disney filmine benzese de çok daha farklı bir rotada ilerliyor ve otraya çok değişik ve keyifli bir film ortaya çıkıyor. Aslında bütün film Anna ve kardeşi Elsa'ya odaklanıyor. Filmin en başında Anna ve Elsa birlikte karlarla oynarken Elsa yanlışlıkla Anna'ya buz atarak zarar veriyor. Anna sonra iyileşiyor ama Elsa uzun yıllar boyunca hiç bir yere çıkmayarak yeteneğini saklıyor. Bu olaylardan 3 yıl sonra Elsa dışarı çıkarak ülkenin kraliçesi oluyor ama kimseye zarar vermek istemeyerek koşarak oradan kaçıyor. Anna da kız kardeşini bulmaya dağcı Christopher, geyiği Sven ve tatlı kardan adam Olaf ile yola koyuluyorlar. Bu sırada birbirinden eğlenceli ve maceralı olaylar yaşanıyor. Filmin sonrası ise kesin böyle olacak derken başka bir şeyler ortaya çıkarıyor. Bu arada aslında filmin bir kaç sahnesi 2012 yapımlı Pixar çizgi filmi Brave'e benziyor. Sonuç olarak Frozen çok keyifli, eğlenceli ve oldukça başarılı bir animasyon. Büyüklerin ve özellikle de küçüklerin izlerken zevk alabilecekleri bir film olmuş. Tavsiye ederim. 4/5
2014'ün en öne çıkan Oscar adayıdır. Gönlüm Croods'tan yana olsa da çizim, renk, müzik, karakterler nedeniyle iddiasını koruyor. Animasyona göre biraz uzun olduğu aşikar. Ancak yarı müzikal havası da bunu etkendir. Şarkıları mutlaka dinlemelisiniz!
Film gerçekten çok güzel. Müzikleri de çok hoş. Fakat konu biraz kısa tutulmuş. Ayrıca herşeyi şarkılarla anlatma çabası var. Ayrıca şarkılılar parça da denir , nedeni insnın bir parçası olması gibidir. İnsn duygularını en iyi şarkılarla anlatır diye düşünüyorum. Animasyon müzikala kayıyor. Şarkı dinlemeyi sevmiyen yoktur herhalde :) Ama yok ben film izlerken için de fazla müzik geçmesinden hoşlanmam , masal konularını sevmem diyorsanız izlemenizi tavsiye etmem. 100 üzerinden 75 veriyorum.
Filme 6 yaşındaki ve 3.5 yaşındaki erkek yeğenlerimle gittik. Üçümüz de filmi çok beğendik. Yani filmin herkese hitap eden bir yanı var. Karakterlerin klasik güzel ve yakışıklı karakter olarak resmedilmesi beni biraz rahatsız etti. Ama film genel olarak çok güzeldi. Şimdi hala kar yağdırıp kardan adam yapmaya çalışıyoruz:)
Güzel bir animasyon oldu benim için hani bazen 5 farklıdır ya o yüzden 4,5 tavsiye ederim ama bu kadar şarkı olması sıktı gerçekten 5 şarkı söylendi yanlış değilsem 2si hariç gereksiz yani
Elsa, doğuştan güçleri olan bir prensestir. Güçleri kontrol edilemez bi hale geldiğinde krallığa sert bir kış getirir ve ortadan kaybolur. Kız kardeşi Anna da yaz ı getirmek ve Elsa yı bulmak için zor bir yolculuğa çıkar.Büyülü bi karlar kraliçesini anlatsa bile karakterlerin hisleri çok iyi anlatılmış.
Uzun zamandır bir animasyonun etkisinde bukadar uzun süre kalmamıştı cidden çok güzel.2 Oscarıda sonuna kadar haketmiş ki karakterler özenle yaratılmış karakterler ( özellikle olaf çok komikti) , olağanüstü güzel müzikler, klasikleşmişin dışında bir son daha ne ne söyleyebilirimki herkese öneriyorum filmi tam bir aile filmi ve çocuksu olduğunu düşünmüyorum her yaştan izleyicilere öNeririm!!!!!!!!!!!!!!!!! 9/10
Animason filmi izlemeyi severim frozen başarılı bir animasyon 2014 en iyi animasyon filmi ödülü almış bir film izlerken sıkılmadan izledim aralarda şarkılar olan bir film Demi Lovato - Let It Go (from "Frozen") şarkısını biliyosunuzdur belki bunun gibi filmin önemli bir kısmı şarkılarla geçiyor sürekleyici ve güzel bir film izleyin derim :)