Dracula: Başlangıç
    1,8
    Dracula: Başlangıç hakkında görüşlerin ?

Uğur A.
    Uğur A.

29 Mart 2016 tarihinde eklendi
    Örümcek kafalı olmayın bu kadar arkadaş türkleri kötülemişler de falanda filanda ya kurtulun şu fikirlerinizden bilim kurgu altı üstü bi film ayrıca olağan üstü bi film
    yeri gelir yunanlar yeri gelir almanlar yeri gelir ingilizler kötü gösterilir vs vs vs film bu film örümcek kafalı arkadaşlarım ;)
    madheart61
    madheart61

12 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    İzlediğim en kötü filmlerden bir tanesi..Tamamen vakit kaybı
    Torrent F.
    Torrent F.

28 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Bu film tamamen Türk'lerin yani bizlerin tarihteki varlığını karalayarak Türk düşmanı bir nesil yetiştirmek için çekilmiş bir filmdir.
    Ben böyle aşşağılık bir film izlememiştim daha önce bazılarınız diyorki film bilim kurgu adı üstünde yok öyle şey kardeşim dşünsenize bizim küçük çoçuklarımızın izlediğini atasını burdan mı tanıycak hadi bırakın bizi dünya üstünde kaç ülkede yayınlanıyor. Ve kitaptan tarihten bihaber kaç milyon insan var. İzlediği filme göre yorum yapacak insanlar buna inanacaktır.

Bu filme dava açılmalı bizim tarihimize hakaret ettiği için gereken yapılmalı yarın ilk işim olarak adliye'nin yolunu tutacağımdan emin olabilirsiniz gerekli son nokta ne kadar ileriyse oraya kadar gideceğim.

Her millet tarihini sonuna kadar korurken biz geri durup film altı üstü diyemeyiz!

Filmin son bölümünde Osmanlı İmparatorluğu'nun En şanlı Sultanlarından birisi olan Fatih Sultanı Mehmet Han'a edilen hakaret ise en çok canımı sıkan nokta olmuştur! Seni tarih kitaplarından silene kadar ne demek ya kabul edilemez bir durum!

Ayrıca kendilerine göre kutsal olan haç işaretini vs. yi filmde çok güzel tanıtmışlar. Peki Bizim Müslümanlığımıza dair en küçük bir nokta gören varmı Şahsen ben Türk kahvesi harici herhangi birşeye rastlamadım Bizlerle ilgili kabul edilebilir tek nokta Türk kahvesi içilen sahne.

Muhteşe yüzyıl denilen dizi bile bu kadar kötülememiştir tarihimizi
    DENİZ.H
    DENİZ.H

25 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Dracula: Başlangıç (Dracula Untold)
    Film, tarihte bizim kazıklı Voyvoda olarak bildiğimiz Eflak prensi 3. Vlad'ın hikayesini anlatıyor. Osmanlı padişahi Fatih Sultan Mehmet (Dominic Cooper) Eflak prensinden oğlu ile birlikte 1000 çocuk ister. Çocukluğunu Osmanlı elinde eziyet içinde geçiren Vlad (Luke Evans), oğlununda ayni akıbete maruz kalmasını istemez ve Osmanlı'nın gönderdiği görevlileri öldürür. Fatih'in bu oyak karşısında sessiz kalmayacağını bilen Vlad, Osmanlıya karşı koyabilmek için vampir olmaya karar verir.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki filmden pek bir sıkıldım, Vampirli, kurt adamlı filmler ya son zamanlarda benim pek ilgimi çekmiyor ya da bu son yapımlara karıştırılan tarih beni pek cezbetmiyor ki ben tarihi çok seven biriyimdir. Abraham Lincoln: Vampir Avcısı saçmalığından sonra Fatih'li yeni vampir filmini sevmeyeceğim ta başından belliydi. Filmin sonunu duyduğumda birazcık olan hevesim de tamamen gitti gitmesine; ama bugün bir heves oturdum başına. Sonuç aynı, yalnız filmin sonundaki modern dünya ile ilgili olan kısım ilgimi çekmedi değil. İlk filmdeki "seni tarihten sileceğim" repliğinin ortaya koyduğu bariz gerçeklikten, film kendini kurtarabilirse ikincisi seyredilebilir.

Gelelim işin aslına, yorumu yazmaya başladığımda tarihi mevzulara girmeyi hiç düşünmüyordum; lakin filmdeki çarpıtmalar bir değil bin olunca dayanamadım. Benim çocukken öğretmenimin anlatımından korktuğum bu adam, masum ve fedakar bir prens olarak karşıma çıkınca el insaf dedim. İnsanları kazığa oturtan bu adam birde Osmanlı elinde işkence çekmemiş mi. İşin aslı şu ki bu prensimiz ve kız kardeşi Osmanlı döneminde Şehzade Mehmet ile birlikte Edirne sarayında eğitim almış, derslere katılmış. Osmanlı kültürü ile yetiştirilmiş. Hem de kimden ders almış, Molla Gürani gibi bir alimden. Osmanlı tarafından eğitilen ve gözetilen 3 Vlad, Eflak'a Voyvoda olur. Önceleri bağlılığını sürdüren Vlad, bir süre sonra Romenler arasındaki bağımsızlık kıvılcımından nasibini alır ve onun önderlik etmesini isteyenlere karşı, diğer tarafta kardeşi olarak gördüğü Fatih Sultan Mehmet vardır. Kendini içkiye vuran Vald bildiğimiz kazıklı canavara dönüşür. Tepeş, dracula, kazıklı gibi unvanlara sahip cani prense döner. Kendisinin yapmış olduğu canilikleri buraya yazmayı düşünmüyorum, isteyen araştırıp bulabilir.

İşte bu masum prensimiz yaptıkları Fatihe kadar ulaşınca Fatih, kendisini vergilerini bizzat teslim etmesi için İstanbul'a çağırır. Vlad kendisi yokken ülkesinin korunmasız kalacağı iddiası ile yardım ister. Niğbolu Sancak Beyi Hamza Bey bölgeye gider ve Vlad tarafından tuzağa düşürülüp öldürülür ve kellesi Maceristan'a yollanır. Durumdan haberdar olan Fatih ordusuyla birlikte yola çıkar ve Vlad, dik bir yamaçta kurulu olan Poeinari Kalesi’ne sığınır. Harp psikolojik bir harptır, zira Fatih, Osmanlının meşhur gürültülü marşlarını çalar. Vlad'ın eşi bu baskılara daha fazla dayanamaz ve kendini kaleden atar. Kaleyi kuşatan Fatih, İstanbul'u boş bırakmak istemediğinden geri döner. Vlad Macaristan'a kaçar. Bu sırada kardeşi Eflak Voyvoda'sı olur. Bundan sonraki kısım yani Vald'ın akıbeti ile ilgili bir çok rivayet olmasına rağmen bence en akla uygun olanı ikinci bir kez çıkardığı ayaklanma sonucu Osmanlı tarafından yakalanıp öldürüldüğü noktasıdır.

Film içerisinden Osmanlıdan bahsediliyor olması gerçekten güzel bir durum özellikle de kostümlerde ince bir işçilik var. Adamlar lotus çiçeğine kadar düşünmüş düşünmesine de yazarların hani derler ya "kuyruk acısı" diye işte öyle bir kuyruk acıları var gibi geliyor. Vlad anlatılırken Osmanlı olmasa kızardık; ama böylesine de kızmamak mümkün değil. Sen tarihi konuyu olduğu gibi aktarmak zorunda değilsin sonuçta bu fantastik bir film; ama ortada şöyle bir gerçekte var ki o da iki satır bile kitap okumayan bir neslin eline fantastik güçlere sahip masum köylü figürü verirsen ona inanır ve düşmanına düşman olur. Zaten film boyunca adamlar bir kere bile Osmanlı demiyor. Türk diyorlar, böylece zaten Avrupa içerisinde mevcut olan Türk düşmanlığına bir çivi daha çakıyorsun.

Film, bu ne Osmanlı korkusuymuş be kardeşim demekten bizi alıkoyamıyor. Koca Fatihi ve tabi Osmanlıyı yenmek için demek ki ne lazımmış, bir canavar. İşten, dışta saldırmakla olmuyormuş bunlar :

Filmin Osmanlı tarafını es geçip filme dönersek, elimize basit bir kurgudan başka bir şey geçmiyor. Örneğin metrelerce yükseklikten aşağıya düşen kadının yerde öylece uzanması ve halen konuşabiliyor olması bu basit kurgunun en göze batan kısmı. Her şeye rağmen filmin devamını yazımın başında anlattığım nedenlerden dolayı bekliyorum. Filmin başrol oyuncusu fantastik filmlerden görmeye alışkın olduğumuz Luke Evans. Abraham Lincoln: Vampir Avcısı filminden tanıdığımız Dominic Cooper ise Fatih rolü ile karşımıza çıkıyor.
    KryptoNET
    KryptoNET

24 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Filmin yapımcısı "Michael De Luca". Michael De Luca'nın annesi Alman Yahudisi göçmeni. Bir yahudinin çektiği filmden ne beklenir ki? Müslüman ve Türkler'e karşı içlerinde taşıdıkları kin ve nefretin bir yansıması.
    Hüseyin D.
    Hüseyin D.

5 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    herşeyiyle saçma sapan bir film (OSMANLI KORKUSU, TÜRK KORKUSU) her yer türk oldu sözü hoşuma gitti ama :) . kendi halkının cellat dediği vlad tepes filmde melek yapılmış. tarihte başaramadıklarını filmde başarmaya çalışmışlar. ama tarih gerçekleri yazar filmleri değil.
    Ali B.
    Ali B.

22 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Film tamamen tarihi gerceklerden uzak ve Turk dusmani iste gercekler ise kazanan Fatih Sultan Mehmet basi kesilen vlad tepes

Voyvoda 1459 yılından itibaren Osmanlı İmparatorluğu'na vergi ödemeyi reddetti ve Macaristan Krallığı'yla ittifak yaptı. 1460-1461 yılları arasında Tuna nehrini geçerek Sırbistan'a ve Karadeniz kıyısına kadar ilerledi. Kendi ifadesiyle 23.884 Türk ve Bulgar'ı öldürdü. 20.000 Osmanlı savaş esirini kazığa geçirdi. Bu gelişmeler karşısında Osmanlı ordusu 1462 yılında padişah II. Mehmet komutasında Eflak voyvodasına karşı sefere çıktı. Mahmut Paşa'nın hatıratına göre çok uzun mesafeler boyunca Osmanlı askerleri içilecek bir damla bile su bulamadı. Sıcak dayanılır gibi değildi. Türk askeri Eflak'ın başkenti Târgovişte'ye ulaştığında Fatih Sultan Mehmet'in gördüğü manzara yaklaşık 5 kilometre boyunca kazıklarla dizili bir alandan geçiyordu. Alan yaklaşık üç kilometre boyunda bir kilometre enindeydi. Yerde uzun kazıklar dikiliydi. Yaklaşık 20 bin kadar insan erkek, kadın ve çocuk olmak üzere kazığa geçirilmiş durumdaydı. Bu kadar çok insanı kazıkta gören Osmanlı askerinin moralleri bozuldu, aklını kaçıracak duruma geldi. Ancak Osmanlı ordusu 4 Haziran 1462'de Târgovişte kalesini aldı. Vlad, II. Mehmet'e başarısız bir suikast girişiminde bulunduktan sonra kaçtı ancak bulunduğu yerde taş üstünde taş bırakmadı, terk ettiği topraklardaki kuyuları zehirledi, ekinleri yaktı, tüm hayvanları bile öldürttü. Hapishanelerdeki mahkumları, cüzzamlı ve vebalıları salıverdi ve Türklerin arasına karışmaya teşvik etti. Bu şekilde vebalıları salma yöntemini kullanarak, daha önce başvurulmamış bir taktik kullanmıştır.

Sürgün ve sonu
    1462 yılında III. Vlad'ın ordularının yenilmesiyle Eflak yeniden Osmanlı Devleti'ne bağlanmıştı. Vlad Macaristan'a bağlı bir beylik olan Erdel'e kaçarak Macaristan kralı Matthias Corvinus'tan yardım istedi. Ancak Eflak'taki Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı yeni yönetimi tanımış olan Macaristan, yardım talebini kabul etmedi. Vlad Matthias Corvinus'un emriyle 1462 yılında tutuklandı ve Budin'e getirildi. Önce hapsedilen Vlad, daha sonra kral ve ailesiyle iyi ilişkiler kurdu. 1474 yılında sürgün dönemi sona erdi. Bu tarihten itibaren Eflak'ı yeniden ele geçirme planları yaptı. 1476 yılında kuzeni Stefan Cel Mare (Büyük Stefan) ile birlikte Eflak'a döndü ve voyvoda ilan edildi. Aynı yıl 300 askeriyle birlikte yeniden Osmanlı ordularına yenildi. Esir alınan askerleri kazıklara oturtuldu. Öldürülen III. Vlad'ın kesilen başı öldürüldüğünü ispat etmek için İstanbul'a II. Mehmet'e gönderildi. Vlad'ın bir vampir olduğu rivayeti Almanya, Macaristan ve Rusya'da yayıldı. Buna rağmen Romen halkı onu bir kahraman olarak görmeye devam etti.
    Hakki O.
    Hakki O.

20 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Gerçekten uzak hayal ürünü bir film ilk filmini çeken bir yönetmen dikkatleri üzerine toplamak istemiş.

Osmanlıyı tarihten okuyun bu film bir yalan!
    Mustafa K.
    Mustafa K.

17 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    arkadaşlar filmi izledim. eleştirilerinizi okudum. bir çok yanlışlıklara değinmişsiniz. görüşlerinize katılmakla beraber farklı bir perspektiften bahsetmek istiyorum. filmi temasal olarak anlamlandırmak gerekirse farklı bir kaç anlam çıkıyor. birincisi. burada DRAKULA şeytanı temsil ediyor. Fathi dolayısıyla osmanlı burada şeytanla savaşıyor. dolayısıyla biz millet olarak hep şeytana şeytanlığa karşı savaşmadık mı? bir yandan da drakulayı iyi gösterirken kendi oyunlarına düşmüş senaristler. Şeytan da isyanına kendince haklı gerekçeler göstermiyor muydu? bir diğer nokta ise drakula'nın savaşı kazanması. Dinimizce zaten dünya şeytanın hüküm sürdüğü ve yenilmeyeceği ölmeyeceği bir yer değil mi? kısacası ne kadar bizi kötü göstermeye çalışmış olsalarda filmin derininde bizi şeytanla savaşan düzenli güçlü bir millet olarak göstermişler aslında.
    C.K.35
    C.K.35

16 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Fantastik bir filmden çok, özgüveni yüksek olarak tarihe eleştirel yaklaşım sergilemesi filmin en büyük zaaflarından birisidir. Osmanlı ve Türk tarihini hiç alakası olmayan ve karakteristik olarak çok kötümser bir şekilde anlatması filmin değerini düşürmeye yetip artıyor. Zaten bu durumdan dolayı filmle ilgili olarak başka bir yorum getirmek söz konusu bile olamaz. Gişede ülkemizde 6 haftada 302.162 kişi tarafından izlenen film tarafımızdan bu eleştirel tutumundan dolayı geçer not almayı başaramamıştır.
    Fatih S.
    Fatih S.

12 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Ya tabiki bizi kötülemeleri yanlış falan filande bu sadece bi film yani bide kalkıpta oyunculara hakeret etmeyin hani bizde onları kötüleriz oda bizi kötüler hani biz hiçmi kötülemedik diye düşünün yani biraz kendinizi görün ve başkalarını eleştirin film grafikleri güzel bilim kurgu iyi fakat biraz abartıya denk düşmüş hani biraz daha gerçekleştirme yapabilirlerdi. tamam fikirlerim yanlışta olabilir ama film ya altı üstü film işte hani büyütmeyin koy göte gitsin gibisine olun :D o değilde biz daha fenasını yapıyoz amerikanlarla çok alay ediyoruz veya asyalılarla benim filme vereceğim puan 6.2
    Alp T.
    Alp T.

11 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Drakula'nın beyazperdedeki yeni yolculuğu ülkemizde çok konuşulmuştu. Bizi çocuklara işkence ettirip köleleri olan birer caniymiş gibi gösterdikleri için filmde tepkimiz büyük olmuştu. Buna rağmen yine izlenmeye değer mi diye düşündüm ve izlemeye karar verdim. Tahmin edebileceğiniz gibi, film berbattı.

Filmin konusu öncelikle; "15. yüzyılda Transilvanya toprakları III. Vlad (nam-ı diğer Kazıklı Voyvoda) ve eşi Mirena'nın yönetimindedir. Ülkesinin en büyük düşmanı Osmanlılardır ve sürekli onlardan çocuk köle istemektedirler.(!) Bu tehditler gitgide büyüyünce de Vlad kendisini güçlendirip ülkesini düşmanlarından korumak için esrarengiz Kırık Diş Dağı'na çıkar. Orada, karanlıkta yaşayan bir vampirden onun gibi güçlü olmasını ister Vlad ve karşınızda Drakula. Ülkesini düşmanlardan korumaya çalışır." Vesaire, vesaire. Bilindik bir hikaye işte. Hatta filmde ilerisinin nasıl olacağını başından küçük küçük gösteriyorlar. Bu yüzden bilmeyenler bile bilmiş oluyor bu hikayeyi.

Şimdi filmde bir sürü başarısız şeyler var. Bunlardan birisi filmin çoğu yerinin kesik olup mantık hataları ortaya çıkması. Bunlardan birisi Vlad'ın upuzun ve çok uzaktaki Kırık Diş Dağı'na şipşak çıkması ve Vlad'ın vampir olduktan sonra normal bir insan gibi yürürken yarasanın sırtına konması. (görsel efektlerdeki bir hata işte

Veya diyaloglar ile filmin işlenişine ne demeli? Osmanlı kısmını biliyoruz zaten ama bir film bu kadar mı tatsız olur? Şimdi eğer Türk halkı ile yapılan haksızlıkları yok sayarsak aksiyonun tadını çıkarabilirsiniz diyebilsem keşke. Ama bunun mümkün olması için çok çabalamak gerek. Film izlerken çaba harcanır mı hiç? Hayır, koltuğuna yaslanırsın ve filmi rahatlıkla izlersin. Ama bu filmde bu mümkün değil işte. Osmanlı ile yapılan yanlışlıklar çok fazla ve çok göze batıyor. Filmin kendisi ise çok hızlı geçiyor, aksiyon sahnelerinin bazıları garip ve hepsi 5 dakikayı zor buluyor. Diyaloglar ise saçmanın ötesi. Mesela Drakula insanlara "Tanrı'ya dua etmeyin, o size yardım etmeyecek." diye insanlara söylerken 2 dakika sonra Drakula, kilisede Tanrı'ya dua ediyor mesela. Bu yüzden aksiyon başarısız, konu başarısız, kısaca geneli başarısız.

Şimdi Osmanlılara dönelim. Yahu biz cidden ne yaptık da böyle bir şey yaptılar anlamıyorum ki? Yok efendim çocukları köle edip işkence çektiriyoruz sonra da zorla orduya katıyormuşuz da falan da filan da... Yani bir şey yapmasak da kötü olarak yine biziz. Kesin filmin senaristleri Matt Sazama, Burk Sharpless, Bram Stoker'ın Türklere karşı bir gıcığı olma ihtimali çok yüksek bence.

Sonuca dönersek, film çok hızlı ilerliyor ve daha ne olup bittiğini anlamadan film bitiveriyor. Ayrıca final aksiyon sahnesinde FSM, 100.000 kişilik ordunun gözünü kapatıp "ben size taktik vereceğim" deyip hiç taktik vermeden hepsinin ölmesi çok saçmaydı haberiniz olsun. Ayrıca en final sahnesini de Jack The Giant Slayer'a da benzetmedim değil. Şimdi geri dönelim, filmin kendisi 84 dakika zaten, süreyi iyi ayarlayamamışlar zaten. Filmde olacak her şey baştan ön görülebiliyor zaten ayrıca aksiyonu işte pek tatmin edici değil işte. Eğer aksiyon olsun da ne olursa olsun derseniz izleyebilirsiniz ama bunun dışında film sizi tatmin etmeyecek, haberiniz olsun. 1/5
    Üzeyir K.
    Üzeyir K.

10 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    ha ha ha bu gavurlar adamı güldürür. tabi olaya bi de şu açıdan bakmak lazım Osmanlı gibi bir güçten koca dünya köşe bucak kaçarken hollywood ne yapsın düşünmüşler düşünmüşler filmde de ancak insan üstü varlıkları Osmanlının karşısına çıkarabilmişler öyle bir gücün karşısına anca hayali bi güç çıkar zaten. atalarımızın şerefine gelin bu filmi imdb de yerin dibine gömelim birkez daha görsünler türkün gücünü
    yapmanız gereken tek şey imdb sitesine girin filmi aratın 1 yıldızı verin ve aynı şeyi arkadaşlarınızdan da yapmasını isteyin.
    Savaş K.
    Savaş K.

2 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Konusu yalan ama fantastik filmlerin hepsi böyle değil mi!!! İzlenebilecek ve iyi çekilmiş bir film, tavsiye ederim.
    Kubilay K.
    Kubilay K.

25 Ekim 2014 tarihinde eklendi
    Wampir efsanesi...

Beyazperdenin ve Dizilerin vazgeçilmez konusu bir mitoloji bir aksiyon...

Son yıllarda wampir, aşk, güç, iktidar, zenginlik, ölümsüzlük temalarının karıştırılarak izleyiciyle buluşması; özellikler genç nesillerden oldukça yüksek ilgi görmüş olduğu inkar edilemez. Hal böyle olunca wampir hikayelerinin ardı arkası kesilmiyor.

Film, wampirlerin doğuşunu dramatik şekilde yorumluyor belki bizim açımızdan şunu söylemek gerekebilir; Türkler yüzünden wampirler oluşuyor.. tabiki filme göre...

Film beklentilerin altında kalmasına karşın; geçirdiğiniz zamanı kısmen doldurabiliyor. Başarılı olursa serinin devamı gelecektir.
    İyi seyirler