Dracula: Başlangıç
    1,8
    Dracula: Başlangıç hakkında görüşlerin ?

Ahmet Büke
    Ahmet Büke

28 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    on numara beş yıldız fantastik vampir filmi. Orijinal konulu güzel film. Türklere hakaret falan var ama önemsiz. sanki biz çektiğimiz filmlerde diğer milletleri melek gibi gösteriyoruz... bırakın bu işleri.. her ulus kendi tarihini kendisine göre yazar... bu çok doğal... fantastik filmleri seviyorsanız kaçırmayın...
    Sinemguven1907
    Sinemguven1907

5 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    Puanım mi?SIFIR
    Bu kadar Türklerin aşağılanması filmin başında bile tahammul edilemeyecek bir durum.Yarisina gelmeden Reyting almasın diye kapattım.Sonunda olaki bir ihtimal dahi Osmanlı kazanacak olsa ki eminim öyle olmuştur başlarındaki bu durum bile katlanilamazdi....Bir de Turkiyede bugün. Sıradaymış....Neye goreeee....
    emine arslan
    emine arslan

4 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    Hayatımda bunun kadar saçma, bunun kadar tarihi çarpıtan bir film görmedim. İzlerken sinirden kendinize hakim olamayabilirsiniz.
    Abella Dobre
    Abella Dobre

4 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    Gerçekle kurguyu birleştirip kurguyu gerçekmiş gibi göstermeye çalışmak tam bir saçmalıktı. Dracula vampir ve vampirler gerçek değil. Kazıklı Voyvoda kişisi gerçek bir kişilik bununla draculayı birleştirmek hangi fantezinin sallamasyonu. O adam din dil ırk gözetmeksizin insanları öldürüp kazığa oturtup öldüren bir cani bunuda sebepsiz yere yapıyormuş. Buradaysa kahraman olmuş. Ne acıtasyon kasmışlar şirin göstermek için. Şaşırdım mı hayır. Her zamanki amerikanın en iyisi biziz biz hangi kurgu süper kahramanı yaratsak o iyidir hep dünyayı insanları abd kurtarır manipülasyonu var. Şunların saçmalıklarını izleyip para kazandırtmaya gerek yok.
    RedKD Gaming
    RedKD Gaming

4 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    Filmde olmayan yalan şeyleri gösteriyolar türkler hiç bir çocuğa el kaldırmamıştır kaldırmazda tamamen zırva ve yalan bir film.Osmanlıyı kötülemektedir
    mustafa ulutas
    mustafa ulutas

3 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    En çok güldüğüm kısmı.
    “Tarihten silinceye kadarmış” 😂😂😂
    Gücünüz yetmemiş uydurma bir drakula yaratmışsınız. Osmanlı imparatorluğunun gücünün ispatı bir film olmuş
    Türkoğlu Esra
    Türkoğlu Esra

2 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    Saçma sapan bir filim türkleri anca hayali ultra hayali kahramanla yenmeyi hayal etmişler birde mağdur edebiyatıyla haklı görünmeye çalışmışlar tarih sizi nasıl alt ettiğinizde yazılı siz anca uydurma sinema kahramanlariyla yenmeyi hayal edersiniz o sizin hayali kahramanınızı yollayın kazık nereye nasıl geçirilir gösterelim
    Diren Kadir
    Diren Kadir

1 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    Fatih 1000 asker istiyor, neden? Cevabı, filmin dönem filmi olması nedeniyle tek yıldızı emege saygı diyerek verdim, yoksa güzel film, Kanuni Sultan Süleyman olsaydı 4 yıldız verirdim.
    ZaZa S.
    ZaZa S.

31 Aralık 2020 tarihinde eklendi
    Malesefki ne elestriyi yazan, nede puan veren normal izleyici, milliyetcilikten sadece at gözlükleri ne gösteriyorsa, onu görüyor.
    1: bu bir fantezi film. Tarihi bir döküman degil!
    2: bir filmi izleyip, o filmi degil, "osmanli yanlis gösteriliyor" diye elestrimi olur?

Osmanli devleti, baska bir ülkeye saldirip, insanlari öldürüp, o ülkeye kanla sahip oluyor, haraca/vergiye bagliyor ve bu sizin icin cok normal birsey! Ama filmde bunlar ayni böyle gösterilince, bu film cok kötü. Niye? osmanli kötü gösteriliyor.

Egerki bir insan, ona ait olmayan bir eve girip, o evde yasiyanlari öldürüp, yemeklerini ve parasini calip, üstüne üstlük o evde yasamaya basliyorsa, bu o insanin iyi degil, kötü oldugunu gösterir. Osmanli devleti, ona ait olmaya transilyaya saldirip, insanlari öldürüp, sehirlerini yikip, o ülkeye zorla sahip oluyorsa ve haraca bagliyorsa, bu osmanlinin iyi degil, kötü oldugunu gösterir.
    Ama benim milletimde nerde bu gercegi görmek! Anca milliyetcilik oynasinlar.
    Eren E
    Eren E

20 Ekim 2019 tarihinde eklendi
    Sonuna kadar ırkçılıkla yoğrulmuş, Türkleri nasıl kötüleyebilirizi amaçlamış bir, Tarihi tek taraflı olarak ele alıp yorumlamış bir film.
    Onur A
    Onur A

18 Eylül 2019 tarihinde eklendi
    O adamın Türkleri ve Türk generalini öldürdüğü sahnede kapattım film'i. Rüyalar uyurken güzeldir beyler. Uyanın artık bırakın hayal kurmayı.
    cansu-kar007
    cansu-kar007

30 Ağustos 2016 tarihinde eklendi
    yıllardır vampir filmleri izlerim ama ilk defa Türk milleti ile ilişkilendirilmiş bir film izledim. resmen Türk düşmanlığı üzerine yapılmış. İstanbul' un fetih yıllarına denk getirilmiş ve Fatih Sultan Mehmet'in ölümüyle final yapılmış saçma sapan bir film. bu filmden avrupanın Osmanı Devleti' nin zaferlerinden ve fetihlerinden dolayı yüzyıllar geçmesine rağmen büyük bir eziklik içinde olduğunu bir kez daha anladım. oyunculukları, aksiyon sahnelerini, vb. film ile ilgili konuları değerlendirmeyi hakedecek bir film değil. rezalet ötesi diyebilirim, amerikan sineması adına utanç filmi !!!
    theyurdal
    theyurdal

22 Nisan 2016 tarihinde eklendi
    türkleri düşman olarak göstermesi o dönemde osmanlının çok iyi durumda olduğunu göz alarak izlediğimizde bece güzel olmuş 10 üz. 7.2
    Nadir K.
    Nadir K.

10 Aralık 2015 tarihinde eklendi
    Film bir biyografi değil ya da tarihi gerçeklik anlatmak üzerine yapılmamış. Bir bilim kurgu ve gayet başarılı. Olaya Osmanlı, Fatih, Türklük açısından bakmamak gerekli. Sonuçta değindiği noktalarda da çok hatalı değiller. Yeniçeri Ocağı için Balkanlardan zorla çocuklar gerçekten de toplanmıştır. Vladislav Tepeş gerçekten de Edirne sarayında kalmıştır. Bu gerçeklikleri geçtiğimizde film bir vampir filmidir, başarılı efektlere sahiptir ve eğer filmlere film kriterleri üzerinden değer veriyorsanız izlemenizi tavsiye ederim.
    erdemgtr
    erdemgtr

21 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Ülkemizde eleştirildiği kadar varmış bu kadar uçuk uydurma bir senaryo yazan elemana oscar verilmeli. spoiler: adamlar sultan mehmedi kazikla öldürdü ya varmı ötesi !!!