Angelina Jolie'ye kötü olmak yakışıyor. Çünkü Malefiz karakterini çok başarılı canlandırmış. Beni biraz hayran bıraktı mesela. Onun dışında en son Super 8'den hatırladığımız Elle Fanning, Aurora karakteri ile filme renk katmış. Sharlto Copley ise bildiğimiz gibi sayılır. Aşağı yukarı Elysium'daki performansı ile aynıydı oyunculuğu. Peki oyunculuğu kötü müydü? Ben öyle düşünmüyorum.
Son zamanlarda Snow White & Huntsman ve Mirror Mirror gibi masalları yeniden uyarlayan film furyasına şimdi de Walt Disney'in yüksek bütçeli, Uyuyan Güzel masalını kötünün gözünden anlatılan Maleficent vizyona giriyor. Uyuyan Güzel masalını bilenler bu filmin gereksiz olduğunu düşünebilir fakat konuya bazı önemli eklemeler yapılmış. Yani tıpatıp aynı değil.
Ben şimdi yine son zamanlardaki gibi filmin konusundan bahsedeyim; Kanatları olan ve küçük bir kız olan Malefiz, Stefan adında insanlardan birisiyle tanışır. (Hikayede periler vb. ve insanlar ayrı gruplardan oluşuyor ve birbirlerine düşmanlar) Arkadaş olurlar, yıllar geçtikçe de sevgili olurlar. Daha sonra insanların kralı insanlara Malefiz'i öldürülmesini ister ve Stefan da ona ihanet eder. Malefiz bu duruma çok sinirlenir ve kötü olur. Aslında Malefiz'in kötü olması ve siyah kıyafetini giymesi daha iyi işlenebilirdi çünkü orada bir boşluk oluşmuş. Neyse, devam edelim. Yeni kral şimdi Stefan'dır ve onun bir çocuğu olur. Malefiz de o çocuğa bir lanet uygular. Kral, çocuğu Aurora'yı 3 peri ile ormanda bir köye yollar. Sonra olaylar gelişir gibisinden konu. Aurora köyde büyümeye başladığında aslında Malefiz ondan önce nefret ederken daha sonra olay bir anne-kız ilişkisine döner. Beyaz atlı prensi de unutmayalım bu arada. Hikayede tabii ki o da var fakat o çok arka planda işlenmiş. Önemli değil çünkü konu Malefiz'den ibaret zaten.
Aslında bu film çok iyi olabilirmiş fakat bu masal işlenirken konunun biraz klişeye yaslanması kötü olmuş. Mesela daha vizyona gireli 5-6 ay olan Frozen'ın bir sahnesini neredeyse copy-paste yapıp bu filme yerleştirmişler. Bir kaç sahne daha var ama anlatmak gereksiz. Filmde bu tarz klişeler var, evet. Ama bu filmin tamamının kötü olduğu anlamına gelmiyor. Mesela bu film geçen yılki Oz The Great And Powerful'dan daha iyi. Neden? Çünkü Oz'un tamamı klişeydi fakat bu filmde çok az klişe var ve 90 dakikalık kısa süresine rağmen çok daha sürükleyici bir film.
Maleficent'den daha iyisi olabilirdi sonuçta ama bu da idare eder bence. Bu arada film daha çok 6-15 yaş grubuna hitap ediyor. 15 yaş ve üzeri izleyici kitlesi belki bu filmden sıkılabilirler fakat filmde birkaç tane sıkı aksiyon sahnesi var o yüzden ben bilemem. Ailecek izlenebilecek hoş bir film diyebiliriz bu filme. Kendini izlettiriyor. 3/5
Not: Filmde pek 3 boyutlu sahne olmadığı için 3D olmadan da izleyebilirsiniz. Pek bir şey kaçırmazsınız.