Çıta yine çok yükseklerde. Belki de çağımızın sosyal hayattaki en güncel konularından bazıları olan "ofis, patron, mobbing, meslek seçimi" gibi konuları merkeze almıştı ilk film. Meslek seçimi dediğim temel olarak, kafayı sıyırmış (!) bir adamın/kadının "emrinde" kendini heba ederek çalışmak mı, yoksa arkadaşlarının da katılımı ile kendi işinizi kurmak mı ikilemini tanımlıyor mesela. Diğerleri de çoğumuzun her gün belli formlarda yaşadıkları sorunlar. Kısacası, hikaye ve karakterler kolayca kendi hayatımıza da uyarlayabileceğimiz bir bütün oluşturuyor. Tabii ufak bir fark var, yaşananlar bizim hayatımızdan çok daha uçuk! Oyuncu kadrosu muhteşem oluşturulmuş yine. Kadroya yeni katılan Waltz ve Pine çok eğlenceli, zaten tüm ekip çok eğlenmiş bu filmi çekerken, bunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. Tabii bu durum biz seyircilere de yansıyor. "Bel altı komedi"yi bu ikinci filmde daha da abartmışlar! Senenin "amacına ulaşan" komedi filmlerinden. İlk halkayı izlemeyenler çok da düşünmesin, zira bağımsız bir hikaye var genel olarak. Ancak tabii ki bazı karakterler ve referansların nereden geldiğini bilmek çok daha iyi olacaktır.