Ugur Tazegül
14 Aralık 2015 tarihinde eklendi
Dwayne Johnson gerçekte iyi oyuncu. En azından film seçimleri konusunda son derece başarılı bundan dolayı filmlerini hep izler severim. Bu filmde onlardan bir tanesi. Daha önce Gizemli Adaya yolculuk filmiyle çalıştıgı yönetmen dev bütçeli bu film ile 2012 gibi felaket temalı filmleri hatırlatmadı değil. Hatta filmdeki senaryonun yavanlıgının yanı sıra görsel efekt zenginliği direk olarak Roland Emmerici aklıma getirdi. Bilirsiniz ki o yönetmen Entel sinemacılar tarafından sevilmez ama yinede filmleri tüm dünyada iyi gişe yapar. Aynı entel sinemacılar da muhtemelen bu filmi aynı şekilde eleştireceklerdir. Açık konuşmak gerekirse senaryonun erin olmadıgını hatta fazlasıyla abartılmış sahneler oldugunu kabul ediyorum. Bilimsel boyutunun derinliklerine inmeden yüzeysel olarak geçilen sahnelere rağmen de filmi beğendiğimi söyleyebilirim. Görsel efektlerinin yanı sıra filmin içinde yaşatılan aksiyon sahnelerinin filmin tamamına homojen bir şekilde monte edilmesinden dolayı belki de sevdim. Film tüm dünyada 110 milyon dolarlık bütçesine karşılık 500 milyon dolara yakın bir gelir elde etmiş. Tavsiye ederim. 10/ 7.0
Merak duygusu da yaşatılsaydı puanım daha fazla olabilirdi. Filmde konuya dair hiç birşeyi merak etmiyorsunuz ama efektlerden dolayı ilgiyle izliyorsunuz, hakkını yemeyelim. Üst düzey oyunculuk da yok, role göre seçilmiş iyi oyuncular var o kadar. Ama görsellik ve çekim güzellikleri filmi macera türünün sıradan filmlerinden olmaktan kurtarıyor. İki saat durmadan macera istiyorsanız öneririm.
Depremler, hortumlar, seller, yanar dağlar, hastalıklar, uzaylılar her zaman film sektöründe yer bulmuş ve de bulacak olan konulardır. Açıkçası biz seyircilerin de bu konulara pek bir itirazı yoktur. Oradan hopla, buradan zıpla, gel beni kurtar tarzı filmleri sever, bol bol geriliriz. Heyecan hoşumuza gider, oturduğumuz yerden dağlara çıkar, hortum kovalarız. Bu türden filmlerin heyecanı yanında içlerinde bir ya da ikisi gerçek bir kaliteye sahip olur. Hem konu olarak, hem de (özellikle) efekt olarak piyasaya sürülmüş bir sürü kalitesiz film var. Kıyamet konulu filmler hep ilgimizi çekmiş ve de çekmeye devam edecektir.
San Andreas Fayı'na gelirsek gerek coğrafya derslerinden ve de özellikle 17 Ağustos depremi döneminde çokça dile gelen bildiğimiz bir fay olmuştur. Yellowstone yanardağının patlaması ile oluşacak muhtemel felaket senaryolarından sonra bence en rağbet edilen başka bir felaket senaryosunun ana kaynağıdır. Film, depremle yaptığı giriş ile bizi uzun bir bekleyişten kurtarıyor. Öyle hadi deprem olsa da seyretsek tarzı olmayışı benim hoşuma giden tarafı. Bir başka iyi yanı da deprem oldu, film bitti, tarzında olmayışı. Öncü artçı depremler, tsunamiler, yangınlar, film kendini sürekli canlı tutuyor. Son dakikasına kadar heyecanı yaşıyorsunuz.
Evet, felsefe yok, dram yok (azıcık), ağlamaktan şişen gözler yok, korku yok, öylesine seyredin tadını çıkartın. Bu film de Amerikan propangadası var yorumlarına kulaklarımı tıkıyorum. Başka ülkeler üzerinden yapmadıkları sürece hiç bir sakıncası yok. Siz de yapın.
Film aksiyon seven insanların sıkılmadan izleyebileceği bir film mesala ben sıkılmadan izledim.Ama tabiki abartılı gelebilir sahneler o yönden bakmamak lazım zaten bu filme gitmekteki en büyük etkende Dwayne Johnsondan dolayı gittim.Tavsiye ederim..
Saçma birçok sahne olmasına rağmen heyecanlanarak sıkılmadan izledim.2012 filminin kopyası diyebilirim.2012 de bu filme göre daha saçma daha abartılı kurtulma sahneleri var.Bu nedenle bu film ona göre daha gerçekçi.
San Andreas Fayı çok iyi bir film diyemem ama konusu ve kendi kategorisi bakımından iyi -en azından izlenebilecek bir film. Yorumlarda tamamen efekt filmi diyen arkadaşlara rastladım. Arkadaşlar film bir felaket senaryosu işliyor, ne bekliyorsunuz ki? Felaket senaryosu işleyen bir filmde efekt olmayacak da ne olacak? Tamam, konu da çok önemli ama yapmayın etmeyin sanki çok boş bir konusu varmış gibi konuşuyorsunuz. Bence filmde her şey yerli yerindeydi. "Mantık hatası" diyebileceğimiz bir şey ben görmedim. Oyunculuklar da yeterliydi benim açımdan. Eğer bu tür filmleri seviyorsanız izleyin kaçırmayın.
Bu tür filmlerde olması gereken aksiyon ve heyecan bu filmde fazlası ile var. Çok büyük bir beklenti ile izlenmediği takdirde sizi film bittiğinde "vay be ne güzel sahneler vardı" dedirtecek seviyede.