DENİZ.H
7 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
Filmlerin komedilerinden oldum olası hoşlanmam, en kalitelisi bile bir eğrelti gelir nedense. Komedi de kendine özgü senaryoları seven biri olduğumdan, daha önce gişe yapmış olan filmlerin komedilerinden pek haz etmiyorum. Bu filmlerin genelinde olan gereğinden uzun tutulan sahneler, gereksiz yerde zırt pırt araya giren müzik, komedi için abartılmış kurgular, oradan buradan çıkan tuhaf insanlar, kargaşa hiç benim tarzım değil.
Şimdi hemen hemen herkesin beğendiği ve övgüyle bahsettiği bir film için sırf beğenenler ile aynı kategoride olmak için beğenmiş gibi yapamayacağım. Ben filmi beğenmedim; ama hiç beğenmedim desem de filme haksızlık etmiş olurum. Odaya dolan su, kilise sahnesi, terzi ve de o koca çerçeveli gözlükler, filmi kurtaran noktalar. Atlanmaması gereken en önemli nokta ise oyunculuklar. Colin Firth ile son zamanlarda oyunculuğu ile kendini göstermeye başlan Mark Strong'u yeniden bir arada görmek iyiyken Samuel L. Jackson'ın hippi hallerini hiç sevmedim.
Ajan yetişme programı ile hemen yetişip birer süper ajan olan gençlerin eğitim aşamaları ve dünyayı yok etmek isteyen (ben biraz (Batman) Joker karakteri hissettim) çılgın dahilerin olduğu aksiyon-ajan filmlerinin komedisi olan Kingsman, bu türden filmleri neden sevdiğimizi yüzümüze vuruyor. Bunu yaparken de o filmlerdeki teknolojiyi ve efekti bol bol kullanıyor
Casus filmleri türüne farklı bir bakış açısı ile yaklaşan “Kingsman: The Secret Service”, aksiyon ve heyecan dolu hikayesi ile seyircilere eğlenceli bir seyirlik vaat ediyor.
bence güzel bi yapım olmuş bilimkurgu sevmememe rağmen ilk başları çok ama çok eğlenceliydi bazı yerlerde sıkılsamda eğlenceli ve vakit geçirmek için izlenebilecek bir film 10 üz 7.8
Film hiç sıkmıyor , arada kahkahalarla güldürüyor , bazen "yok anasını" bile dedirtebiliyor.. Samuel l. Jackson filmi götüren "biy numayayı adam!".. Filmin sonunda hiç beklemediğimiz bir sahnede var , hayır hayır o değil annesi ve oğlu arasında geçeni söylüyorum.. Baş rolü de Ronaldo'ya benzeten yalnızca ben değilim heralde ?
Matthew Vaughn yönettiği tüm filmlerde belli bir çizgiyi tutturmuş ve bunun altına düşmemiş, kaliteli işler çıkaran bir sinemacı. Son filminde de bu değişmiyor. Casusluk-aksiyon filmlerine getirilen yeni bir soluk olarak bile tanımlanabilir Kingsman. Sonuna kadar İngiliz, sonuna kadar sürükleyici ve eğlenceli. Genel kalıpların ne kadar dışına çıkıyor o tartışılır, ancak bu kalıp sabit kalsa da kalıbın içerisinde yaptıkları onu diğerlerinden farklı kılıyor. Casusluk-dedektiflik kültürünün ve doğal olarak filmlerinin de ana vatanı diyebiliriz İngiltere için. Çok da yakışıyor. Kingsman'de bunun bilincinde bir yönetim var ve Sherlock Holmes'a, James Bond'a yapılan göndermeler ile aslında türe çok sağlam bir saygı duruşu da söz konusu. Diğer örneklere nazaran komedi/eğlence ayağı bayağı bir ön plana konmuş Kingsman'de. Özellikle finale doğru. Colin Firth başta olmak üzere Mark Strong, Samuel L. Jackson ve Michael Caine etkileyici bir kadro oluşturuyor.
Beklediğim gibiydi,izlemeden önce farklı bir yapım olacağı beklentisindeydim ve boşa çıkarmadı.Aksiyon seven biri olarak beni fazlasıyla tatmin etti,diyalogları,oyunculuklarıyla iyi bir film olmuş
Film süresi boyunca heyecanımı sürekli kılan, müthiş aksiyon akıcılığında son derece keyif alarak izlediğim bir filmdi gerçekten izlemeye değer :) Atraksiyon severlere şiddetle tavsiye ederim / Üstelik Collin Firth var ;)
''Filmi izlerken oturduğunuz yerde eğer hareket etmemişseniz filmi izleyene kadar; film güzel filmdir'' Kingsman: Gizli Servis filmi bu tanımlaya uyan bir film. Senaryo kurgusu harika olan filmin sonunu biraz basit yapsalar da harika bir film ortaya çıkmış. Vizyondan kalkmadan gidin izleyin derim... İzlemezseniz sinema adına çok şey kaybetmiş olacaksınız.
Bilim/aksiyon alanında çığır açmış bir film her dakikasını heyecanla izledim farklı mesajlar veren güzel ve ilginç bir konusu var mutlaka izlemelisiniz spoiler: dünya hasta insan virüs