ismail u.
15 Haziran 2015 tarihinde eklendi
Filmin ana fikri yine bir klişe olan insanoğlunun açgözlülüğü sonucunda ortaya çıkardığı yapay zekanın,yaratıcısını yok etmesi gerektiği fikrine kapılmış olmasıdır.Klasik bir Marvel filmi olarak bol efektli savaş sahneleri ile izleyiciyi de fazla sıkmadan, araya bir iki espri yerleştirerek ilgiyi sürekli kılması avantajını kullanıyor.Not: 3D izleyenler hareketli sahneler nedeniyle film sonunda hafif baş ağrısı hissedebilir...
İlk filmin tadı yok. Kötü tarafın ne olduğu ne yapmaya çalıştığı zor anlaşılıyor. birçok görsel efekt etkileyici görüntüler vs var ama bunlar biraz havada kalıyor çünkü neyin neden olduğu hangi karakterin neyi ne için yaptığı karambole gidiyor biraz.
Beklediğimden daha iyi çıktı normalde filimler 2. bölümlerinde düşüş yapar bu çok ileri sahneleriyle gyet başarılı. Bizim sinemamızdan böyle ataklar ne vakit gelecek acaba.
Hani bazı filmler vardır, sadece izlersin çok fazla düşünürsen bir zevk alamazsın çünkü. Öyle bir film izledim ben . Grafik ve görsel olarak sınırlarını baya baya zorlamışlar hani izlerken hakikaten yoruldum. ( Gerçi bunda 3 boyutun verdiği yorgunlukta olabilir. 3 boyutlu filmleri izlerken arada bir kaç kez mola vermeleri lazım beyin ve göz gerçekten kullanılmaz hale geliyor. Film bittiğinde bende bir afallama oldu açıkçası. ) Verdikleri emekler görsel manada karşılık bulmuş diyebilirim. Ama işte aması önemli çünkü film görsel ve aksiyonun çok ötesine geçememiş. Şimdi diyebilirsiniz ki bu filmi izlemeye gidenler zaten aksiyon ve görsellik için gidiyor. Hayır arkadaş, tamam görsellik olacak ama biraz da senaryo desteklemesi lazım bir bütün içinde olursa o zaman işte seyrine doyum olmaz. Avengers: Age Of Ultron filmi bana sanki bir podyum yarışı gibi geldi. Bütün süper kahramanlar çıkıyor kendini gösteriyor. Bazısı daha çok bazısı daha az. Bazısı daha güçlü, bazısı daha hızlı, bazısı daha zeki. Filmde genel olarak espirili bir hava katılmaya çalışılmış yer yer serpiştirmişler filmin içine bence gayet de olmuş. İronik espiriler falan hoştu açık söylemek gerekirse. Filmde bilim-kurgu adına baya kaliteli şeyler gördüm. Mantığın sınırlarını zorlamışlar. Bence iyi de olmuş. Yalnız filmin dışında değinmek istediğim Thor gibi farklı bir gezegenden gelen bir süper kahramanla daha basit yetenekleri olan aslında normal bir insan olan İron Man'ın aynı filmde olması sadece bana mı mantıksız geliyor. Biri Odin'in oğlu. Kendi filmlerinde dünyanın altını üstüne getiren biri burdaki o metal yığınları ona gerçekten çok hafif bence yani onun klasmanında değil, Thor'a bıraksalar bence hepsini tek başına halledebilir yani. Kimsenin de yorulmasına gerek kalmazdı. :) İşin şakası bir yana Ultron bence bu süper takıma karşı zayıf kalmış. Oyunculuklara çok fazla yorum yapmak doğru olur mu bilmem hani kendilerini o kadar çok gösterecek sahneleri olmadı hiçbiri adına. Ama yine de her biri kendi sahnelerinde işini layıkıyla yapmış. Filmden ilgimi çeken bir alıntıyla yorumumu sonlandırıyorum. Şöyleki ilgimi çekti Batman filminden hastası olduğum Joker karakterine yapışmış bir alıntı... " Seni öldürmeyen şeyin, seni tuhaflaştırdığına inanıyorum. " Sinemada özellikle de mümkünse, orjinal diliyle ben öyle yaptım hatta her zaman orjinal dili tercih ederim. Dublajın filmleri katlettiğini düşünüyorum. Belki bazı animasyon filmleri hariç. Bir de 3d den başka seçenek yok sanırım ama olsa 3d yi tercih etmezdim galiba gerçekten gözü çok yoruyor ve o gözlüklerin temiz olmaması gibi durumlarda can sıkıcı. Dublajdan uzak Alllah'a yakın olun. İyi seyirler 7.3 /10
öncelikle bu muhteşem evreni bize sundukları için marvel'a ayrı teşekkür etmek gerekir.
fragmanı sayesinde aylar öncesinden büyük beklentilere girmiştim ve şunu söyleyebilirim ki fragman çok daha güzel bir filmi yansıtıyordu.fragmana göre beklentimin altında kalsa da çok çok iyiydi film.bu kadar avenger bir araya gelince beğenmemek elde değil tabii ki.
spoiler: filmin tek kusuru bence ultronun biraz kolay harcanmasıydı.nerde o çizgi romandaki ultron...
yan robotları bile çok güçlüydü,tek başına bütün avengers ile baş ediyordu,büyük çaresizlik ve yenilmişlik hissi etkindi.hatta dünyada yaşayan 1 canlı bile bırakmamıştı,avengers'tan birkaç üye dünyadan kaçabilmişti.
burdaki ultron yine büyük tehdit ama çr'dekine göre çok daha güçsüz.robotları kağıttan yapılmış normal bir yumrukla bile parçalanıyor.çok zeki değil,savaştan önce robotlarının yüzde onunu başka bir yere götürseydi iş biterdi.ayrıca avengers'ın çember oluşturduğu ve birçok yerde uzaktan ateş etseydi black widow,hawkeye,scarlett witch ölürdü.
ayrıca ultronun sadece kendi başına bütün takımla mücadele ettiği epik bir savaş bekliyordum o da olmadı.
bunun dışında film herşeyiyle çok iyiydi bence.esprileri tam yerindeydi,bolca eğlenceli sahne vardı,efektlerden söz etmeye gerek yok,takım dinamiği-uyumu çok iyiydi.çok karakter olduğundan dolayı hepsinin işlenişi zor olsa da ultron hariç yönetmen bunu başarmış bence.karakter derinliği de eksik değildi bu sefer. heyecan hiç bitmiyordu aksiyon sahneleri mükkemmeldi. hele çember halinde ağır çekimde savaştıklarıve hulk vs hulkbuster sahnelerine aşık oldum.
Film tamamen yönetmenin yazdıklarıyla yapılmış. Çizgi romanlarındaki Ultron filmdeki Ultron arasında fark dağlar kadar. Bi düşman bu kadar güçsüz olmaz.
Kısmen 1. filmin sonundaki savaşın benzeri bir savaşla filme giriş yapıyoruz, birden bire savaşın tam ortasında kalıyoruz, sonrasında kendi yarattığımız bir düşmanın esiri olmak gibi bir hezimet ile karşılaşıyoruz, görsel efektleri bol, sinemada izlenmesi keyifli bir film olmuş ama benim için konu işlenişi olarak eksikler de yok değil...
İlk filmin ardından bir beklenti içinde olduğum filmden beklentilerimi karşılamayan bir film ile karşılaştım. Adeta serinin birinci filminin makaslanmis bölümünü izledim. savaş sahneleri bol efektler ile süslenmiş ortada savaştan daha çok bir görüntü kirliliği hakim.
İlk filmle beklentileri bir hayli yükselten Joss Whedon, bu filmde çuvalladı. Ben de herkes gibi beklentilerim tavan yapmış bir şekilde girdim filme, ancak film bittiğinde hayal kırıklığı yaşadım. Filmde beni tek heyecanlandıran sahne "after credit" sahnesi oldu. spoiler: Thanos beni heyecanlandırıyor aga!
Tamam efektler, dövüş sahneleri falan çok iyi anladık ona diyeceğimiz bir şey yok. Ama sanki eksik bir şeyler mi vardı be Joss? He güzel kardeşim? Hepimiz biliyoruz ki efektler falan her ne kadar on numara olsa da senaryo boş olunca olmuyor.. Filmin senaryosu çok kötü değil ama öyle çok da akıcı gelmedi bana. Konuşmalar uzun ve sıkıcı, espriler kötü. Tony Stark'ın esprilerine bile gülmedim ben, hatta deyim yerindeyse yüz kaslarım bile oynamadı. Düşünün ekibin en eğlenceli adamı Tony'dir bir de. Aynı espriyi defalarca satmaya çalışan bir Tony Stark.. Ne bileyim... Her şeyden önce film bana uzun geldi, herkes kısa olduğundan bahsediyor ama bence uzun bir film izledik. Ya da ben çok çabuk sıkıldım filmden, bilemiyorum. Uzun lafın kısası; bu sefer olmadı be Joss, olmadı...
benim gibi eski marvel okuyucuları için tabii ki beklentilerin altında.. 2 katı sürede anlatılması gereken bir konuyu sıkışıtırarak-atlayarak film haline getirince bir de üstüne kahramanları insancıllaştırma derdine düşünce çizgi romandan uzak ve birbirine benzeyen filmler çıkıyor ortaya..iron man 3 ..iron man 2..avengers 1 ve avengers 2..hepsinin finalinde çok sayıda robot-uzaylı vb ordusuna karşı savaş var !! sıkıldım aynı finalleri izlemekten