Hesabım
    The Imitation Game: Enigma
    Ortalama puan
    4,2
    440 Puanlama
    The Imitation Game: Enigma hakkında görüşlerin ?

    27 Kullanıcı yorumları

    5
    7 Eleştiri
    4
    11 Eleştiri
    3
    7 Eleştiri
    2
    2 Eleştiri
    1
    0 Eleştiri
    0
    0 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    17 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
    Biliyor musun, bu sabah sen olmasaydın; şu anda var olmayacak olan, şehrin birinden geçen bir trendeydim. Sen olmasaydın muhtemelen; ölmüş olacak bir adamdan bilet aldım. Tüm konularda bilimsel araştırma yapabiliyorsam,hepsi yalnızca senin sayende. Şimdi normal olabilmeyi istiyorsan ki emin ol ben istemezdim. Öyle olmadığın için dünya son derece iyi bir yer.. -Gerçekten böyle mi düşünüyorsun? Bence;bazen kimsenin hayal edemediği şeyleri ,hayal edip yapabilen insanlar vardır. Filmi izlememişken oscar alamaz vs. gibi yorumlar gördüm ve biyografi sebebiyle az-çok hak vermiştim.. Lakin inanıyorum ki Oscarlık bir film olmuş!!! Şuanda bu site varsa,ve ben filmi bilgisayarımdan izlemişsem,yorum yapabiliyorsam hepsini Alan Turing'e borçluyum! Onu daha iyi anlatacak bir film yapamazlardı inanın.. İzleyin izlettirin.. iyi seyirler....

    "Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür". A.Einstein
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 301 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    16 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    The Imitation Game filmini boş bir zamanım olduğu ve 8 dalda Oscar'a aday gösterildiği için izledim. Pişman mıyım? Hayır, çok düşük beklentiler ile izlenebilir. Peki iyi bir film mi? Hayır, iyi bir film olmayı hak etmiyor diyebilirim. Üstelik bir de bu film 8 dalda Oscar'a aday gösterildi. (Bu Oscar ekibini de anlayamadım gitti, Lego Filmi için bile En İyi Animasyon Filmi kategorisinde aday bile göstermemişler) Hatta filmin şu anki IMDb puanı 8.2/10 ve tüm zamanların en iyi 250 filmi içinde 206. sırada? Cidden bunlara aldanmayın, değeceğini sanmıyorum.

    Filmin konusu, Alan Turing'in kırılamaz Nazi kodlarını kırmak için bir alet icat etmesini konu alıyor. Ama en basit şekliyle. Hatta hikaye bir süreden sonra öyle bir yalpalıyor ki, ileride ne olacağını tahmin edebiliyorsunuz ve hatta sıkılabiliyorsunuz bazı yerlerde. Ayrıca yönetmen Morten Tyldum da bir türlü tutturamamış geçişleri. Bazı geçişler çok yavaş, bazı geçişler ise büyük boşluklara sahip. Yani filmin akıcılığı da olmamış maalesef. Hatta Keira Knightley, bu film ile Oscar'a aday gösterildi. Harbiden mi? Knightley'in pek filmini izlemem ama oyunculuğunu genellikle başarılı bulmuşumdur. İlk defa bu filmde onu çok yapmacık buldum. O da olmamış işte. Ayrıca filmin temposu biraz yavaş ilerlerken sonunda öyle bir gaza basıyor ki hemen oldu bittiye geliyor ve biraz şaşkınlıkla filme bakıyorsunuz. Bence önümüzdeki yıllarda bu konuyu anlatan daha iyi bir film çıkacağını düşünüyorum. Bu filmden daha etkili olacaktır bence.

    Filmin herhalde hatırda kalan tarafları Benedict Cumberbatch'in başarılı performansı ve enigma kodlarını ilk çözme anı olacaktır. Başka da aklıma gelmedi aslında. Demek ki o kadar da etkileyici değilmiş film bu konuda.

    The Imitation Game, 20 Şubat'da ülkemizde vizyona girecek haberiniz olsun ama ortaya 8 Oscar adaylığı olmasına rağmen iyi bir film çıkmamış ortaya. Tam sınırda kalmış. Ama illaki izlemek isterseniz filmi, evde izlemenizi daha çok tavsiye ederim. Vakit geçirmek istiyorsanız tavsiye edebilirim. Aksi taktirde türünün hayranları için de başarılı bir deneyim olmayabilir. İyi seyirler.
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.458 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    15 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    gerçek bir olaya dayanan bir dehanın ibret dolu hikayesi 8/10
    theyurdal
    theyurdal

    Takipçi 561 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    13 Mart 2015 tarihinde eklendi
    2014 yılının izlediğim en iyi filmi çok sürükleyici çok anlamlı akılda kalıcı bir film 10 üz 8.3
    ali sur
    ali sur

    Takipçi 12 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    4 Mart 2015 tarihinde eklendi
    çok güzel bir oyunculuk,film kötü deyil sıkılmazsınız.
    GoGoBaBa
    GoGoBaBa

    Takipçi 58 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    13 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Robert Harris’in çok satan romanından beyaz perdeye uyarlanan film, savaş sırasında büyük önem taşıyan şifreli mesajların çözümlenmesini nefes kesici bir tempoda anlatıyor.

    ENİGMA NEDİR?
    Almanların 2. Dünya Savaşı sırasında özellikle denizaltılarda kullandıkları karmaşık şifreli iletişim Enigma olarak adlandırılıyor. Mekanik ve elektronik bölümlerin yardımıyla oluşuturlan bu kodun deşifre edilmesi, sonsuz olasılıklar içerdiği için neredeyse olanaksızdı.

    Çok sıkı korunan Enigma kutuları, düşman eline geçse bile Enigma’yı kırmak için gereken matematik bilgisi hiçbir ülkede bulunmamaktaydı. Almanların bilmediği ise Enigma’nın gerçekten düşmanın eline geçtiği ve matematikçilerin ve dahilerin bu kodu kırmak için takımlar halinde bir araya getirildiğiydi. Tarihte ilk kez basit elektronik bilgisayarlar çözümler bulmak ve test etmek için bu tarihlerde kullanılmıştır. 1941 Temmuz’unda ilk meyveler toplanmış ve Amerikan yardım gemileri Alman denizaltıların gözlerinden kaçarak Avrupa’ya ulaşmıştı. Sonra 1942 Şubat’ında kod değiştirildi. Adı hala Engima’ydı ama yeni bir düzen getirilmişti. Aralık ayında müttefiklerin kayıpları 4 katına çıkmıştı. Savaşın kaderini değiştiren en büyük etmenlerden biri olan Enigma şifrelerinin çözümü müttefiklerin tam 10 ayını aldı. Sonra Atlantik Savaşı müttefiklerin lehine döndü ve hep öyle kaldı.

    KÜNYE
    Yönetmen: Michael Apted
    Senaryo: Robert Harris (Roman), Tom Stoppard
    Görüntü Yönetmeni: Seamus Mc Garvey
    Oyuncular:
    Dougray Scott .... Tom Jericho
    Kate Winslet .... Hester Wallace
    Jeremy Northam .... Wigram
    Saffron Burrows .... Claire Romilly
    Nikolaj Coster-Waldau .... ‘Puck’ Pukowski
    Tom Hollander .... Logie
    Müzik: Jenny Shircore
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 2.077 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    4 Ağustos 2021 tarihinde eklendi
    “The Imitation Game”, yönetmen koltuğunda Norveçli sinemacı Morten Tyldum’un oturduğu İkinci Dünya Savaşı öykülü tarihi bir drama…

    Filmin Academy ödüllü senaryosunu, Andrew Hodges’un “Alan Turing: The Enigma” (1983) isimli biyografik kitabından uyarlayarak Graham Moore yazmış…

    14 milyon dolar gibi Hollywood standartlarına göre son derece mütevazı bir bütçeyle çekilen filmin, 233,6 milyon dolarlık bir gişesi var…

    Bu hasılat rakamı, ABD dağıtım hakları (ABD’li bağımsız film stüdyosu) The Weinstein Company tarafından 7 milyon dolar ödenerek satın alınan 1 Academy dâhil 47 ödülü “The Imitation Game”i 2014 yılının en çok gişe yapan bağımsız filmlerinin zirvesine taşımış…

    Aslına bakarsanız filmin, 8/10 (597.688 oy) ve 4.2/5 (103.328 oy) olan IMDB ve Rotten Tomatoes izleyici puanı ortalamalarıyla 7.7/10 (264 yorum) ve 73/100 (49 yorum) olan Rotten Tomatoes ve Metacritic yorum ortalamaları da söz konusu gişe hasılatı ve ödül rakamlarını teyit eder nitelikte…

    Şimdi gelin isterseniz bu güzel filme, her zamanki gibi önceliği yine oyuncu kadrosuna vermek suretiyle biraz daha yakından bakalım…

    Ancak başlarken, küçük bir giriş notu olarak, kendi yorumumuz da filmin hikâyesine, özellikle de Alan Turing’in kişilik karakteri ile eşcinselliğine, bugüne kadar yapılmış (yerli ve yabancı) yorumların neredeyse tamamında ayrıntılı bir şekilde değinildiği için, bizim hiç girmeyeceğimizi belirtmek isteriz…

    Peki, öyleyse biz ne yapacağız?

    Konusu dışında filmin en dikkate değer kısmına, yani oyuncu kadrosuna bakacağız…

    Oyuncu kadrosu denilince de, elbette insan; başta Benedict Cumberbatch olmak üzere, rol alan oyuncuların istisnasız tamamının eksiksiz bir performans sergilediği bu filmin casting direktörünü merak ediyor…

    Bununla ilgili çok küçük bir araştırma sonucunda da karşımızda, “The Illusionist” (2006), “The King's Speech” (2010), “Les Misérables” (2012), “The Danish Girl” (2015), “The Martian” (2015), “Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi” (2017) gibi filmlerle “Game of Thrones” (2011 – 2017) gibi bir TV dizisinin castinginde imzası bulunan 4 Primetime Emmy ödüllü Nina Gold’u görüyoruz…

    Hal böyle olunca da, söz konusu oyuncu kadrosu daha bir normal gelmeye başlıyor insana…

    Tabii bu filmin, J.A. Bayona’nın bütün filmlerinde kamera kullanmış görüntü yönetmeni Oscar Faura, 1 Academy ve 1 BAFTA ödüllü editörü William Goldenberg ve 2 Academy ödüllü film müzikleri bestecisi Alexandre Desplat gibi isimlerden oluşan teknik kadrosu da oldukça etkileyici…

    Fakat kim ne derse desin bu filmde, Benedict Cumberbatch’in izleyene, “İşte bu iş böyle yapılır” dedirten oyunculuğunu biz tek geçeriz…

    Sonuç olarak, büyük bir ilgi ve beğeni ile izlediğimiz bu film için puanımız 3,5 önerimiz ise, halen izlemediyseniz “bir fırsat yaratın ve mutlaka izleyin” şeklinde olacak…

    Keyifli seyirler,

    Son bir not:
    Tüm hakları bize ait olan bu yorumun orijinali; bir başka mecrada tarafımızca, 31 Aralık 2018 günü saat 00.08’de yazılarak paylaşılmıştır...
    TANER K.
    TANER K.

    Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

    3,5
    11 Mart 2015 tarihinde eklendi
    Oyuncluklar iyi. Kesinlikle sıkıcı değil ,sürükleyici bir film.Tavsiye ederim.
    volkanick
    volkanick

    Takipçi 683 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    8 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Filmi izlerken aklınıza A Beautiful Mind filmi geliyor.O filmde hikayesi anlatılan John Nash ile bu filmde hikayesi anlatılan Alan Turing arasında ciddi benzerlikler var.Sanırım bu matematikçilerin hayatı algılayış tarzları ile ilgili bir durum.Bu benzerliği kötü anlamda söylemiyorum zira ikisi de çok iyi filmler.
    Bu filmi tek cümle ile özetlemek istesem şöyle derdim:
    Casusluk,bilim,savaş,dostluk,kahramanlık,aşk,eşcinsellik gibi farklı konuları bir arada işlemeyi başarabilen sağlam bir biyografi.
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    1 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Morten Tyldum henüz görmediğim ama merak ettiğim "Hodejegerne" ile ismini duyurmuştu son yıllarda. Dünyaca ünlü matematikçi, İkinci Dünya Savaşı yıllarında Enigma'yı kırmayı başaran ekibin lideri, günümüzde kullandığımız bilgisayarların mucidi denebilecek bir adam Alan Turing. Aynı zamanda cinsel tercihi nedeniyle de hep konuşulan ve ölümünün arkasındaki gizem perdesi hala aralanamamış bir isim. Turing'in hayatını kesitler halinde sunuyor yönetmen. Özellikle de Enigma'nın kırılışı sürecini merkezine almış tabii ki. Başta Cumberbatch olmak üzere kadro başarılı. Yeni nesillerin de tanıması, bilmesi gereken biri Alan Turing. Oscar yarışından nasıl çıkar bilmiyorum ama yılın görülmesi gereken filmlerinden olduğu kesin.
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    21 Aralık 2016 tarihinde eklendi
    Bazen kimsenin hayal edemediği şeyleri hayal edip yapabilen insanlar vardır. - Problem çözmeyi severim komutan.Enigma da dünyadaki en zor problem. - Hayır,Enigma zor değil imkansız.Herkes Enigma'nın kırılmaz olduğunu düşünüyor. - Güzel.Denememe izin verin ki kesin olarak bilelim,değil mi ?.. Enigma.Bana göre kulağa hoş gelen,anlamı gizem veya bulmaca olan Yunan kökenli bir kelime.Hem bu kadar hoş görünüp hem de bu kadar karmaşık olmayı başarabilen bir sözcük elbette ki fazlaca kafa karıştırıcı olabilir.Zaten buna oldukça müsait bir durumda.Öyle ki bu kelimeyle adlandırılan bir makine II.Dünya Savaşı sırasında Nazilerin yüksek önem taşıyan gizli sırlarını şifrelemiş.Ve bu sırlar elbette ki o dönemi göz önüne alırsak hiç de masum şeyler değil.Kitlesel katliamlar söz konusu o sırlarda ve ne zaman,nerede olacağı bu makineden geçiyor.Naziler o dönemde güçlü olduklarından,onları yenebilmek için en akılcı yöntemlerden birisi onlardan önce onların karşısında güçlü bir şekilde durabilmek.Bu da onlar gidecekleri yere varmadan önce,onların nerede olacaklarını bilmekten geçiyor.Bunun ise tek yolu Enigma'daki tüm şifreleri kırmak.Bunu yapabilmekse hiç kolay değil,bazılarına göre imkansız ama aslında imkansız filan değil.Özellikle bir 'adam' için.. Bilim dünyaya ışık tutan,aklı her zaman daha da geliştiren en önemli şey.Toplumları,medeniyetleri geliştiren,çağları değiştiren önemli bir olgu.Asla yok edilemez ancak ve ancak geliştirebilir.Adeta bir güneş gibi düşünebilir.Gözünü kapattığında olmadığını düşünürsün ama aslında her zaman oradadır.Burada da bilimin zaferini izliyoruz kelimenin tam anlamıyla.. Tüm bunların ortasında savaşla veya politikayla hiçbir alakası olmayan sadece matematik için yaşayan bir adam,Alan Turing'in insan zihninin sınırlarını zorlayan hikayesi.Savaşın kaderini değiştirebilecek bir hamle arayan,İngiltere'nin bunu ülkenin en iyi beyinlerinde araması sonucu,tarih sahnesine çıkan Turing'in yaptıkları gerçekten birçok şeye rehberlik edip,her yönüyle takdir toplayacak türden.O modern çağın en önemli olgularından birinin başlangıç taşlarını koyanlardan birisi.. Her anıyla sürükleyici bir film.II. Dünya Savaşı ile ilgili çok fazla film görmüşüzdür ama bu savaşa çok daha farklı bir pencereden,farklı ve 'dijital' bir kahramanlık hikayesi olarak bakıyor.İzleyen herkese bir şeyler katabilecek ve hayata dair,yaşadığımız zamanının önemini bize bir kez daha hatırlatacak bir yapım.. Film,Imdb sıralamasında da çok geçmeden kendini en iyi 250'nin içerisinde bulmuş.Zamanla şu anki sıralamasından daha da yükseleceğini düşünüyorum.Hem savaşa çok farklı bir açıdan bakması,farklı bir kahramanın hikayesini ele alması hem de bir çağa rehberlik eden bir buluşun keşfini konu almasıyla bunu hak ediyor.. Aldığımız herhangi bir tarih dersinde ya da okuduğumuz herhangi bir makalede duymuşuzdur; ' Savaş çok kötü bir deneyim olsa da insanlığın gelişimi açısından çok önemli buluşların ortaya çıkmasına sebep olmuştur.' Bu düşünceyi bir kez daha anlamlı kılıyor.İnsan panik ve korku anında 'zorunda' olduğu için hayati önem taşıyan çok mühim şeyleri gerçekleştirebiliyor ve bu elbette bir buluş oluyor.. Alan Turing'in inanılmaz hikayesine bu filmle tanıklık etmek oldukça güzeldi.Benedict Cumberbatch takdire şayan bir performansa atmış.Hem bu kadar duygusal olup hem de adeta bir makine soğukluğunda olabilen Turing'i gerçekten çok başarılı bir şekilde canlandırmış.Keira Knightley ve diğer oyuncuların performansları da ayrı ayrı oldukça başarılı.. Son dönemlerin en fazla ön plana çıkan filmi.Alan Turing'in gerçek biri oluşu ve yaşananların da gerçek olması filmi çok daha önemli bir seviyeye taşıyor.İzlenmesi gereken bir biyografi.Son derece sürükleyici,güçlü ve etkili bir yapım.. '- Peki söyleyin,ben neyim ? Bir makine miyim yoksa insan mı ?.' Puanım: [8.2/10] 'İyi seyirler'..
    kutays
    kutays

    Takipçi 17 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    26 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Oyunculuk çok iyi ve inandırıcı, zaten bu bir biyografi filmi; çok fantastik beklentilere gerek yok.
    Sıkılmadan izletiyor. Svaş filmi değil, öyle bir beklentiniz olmasın.
    TC Ömer A.
    TC Ömer A.

    Takipçi 21 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    28 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Merhabalar.
    Bugün sizlere tarihin gizli kalmış gerçek bir öyküden uyarlanan bir film anlatacağım.

    The Imitation Game: Enigma (The Imitation Game), bu hafta Pinema'dan gösterime girdi.

    The Imitation Game (bizdeki çevirisiyle The Imitation Game: Enigma), bizleri Alan Turing ve arkadaşlarının II. Dünya Savaşı döneminde Alman Ordusu'nun kullandığı Enigma adı verilen bir şifrenin çözmelerini konu alıyor. Bu dorukta dünyanın gelmiş geçmiş en iyi matematikçilerini toplayan Alan Turing, şifreyi çözmeye çalışırken yeni bir teknoloji harikasının da hayatımıza girmemize sebep oluyor.

    Fazla konuşmak istemiyorum, bu filmde oyunculuklar mükemmel. Benedict Cumberbatch ve Keira Knightley'in oyunculukları eşsiz. Filmin yönetmeni Morten Tyldum (Hodejergene (Kafa Avcıları)'nin yönetmeni). Filmin senaryosunda Graham Moore. Bu filmde dahası En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülü aldı.

    Kısadan hisse: Hikayesiyle tam bir başyapıt. Oyunculuklar mükemmel, müzikler tüylerinizi diken diken edecek. II. Dünya Savaşı'nda silah olarak Teknolojilerle kullanıldığını öğrenebilirsiniz.

    Oyunculuk: 9/10
    Müzik: 10/10
    Hikaye: 10/10
    Genel: 10/10
    Şamil Ö.
    Şamil Ö.

    Takipçi 171 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    25 Nisan 2015 tarihinde eklendi
    Öncelikle filmi hangi açıdan değerlendirmemiz gerektiğine karar vermeliyiz. Eğer filmi biyografik bir film olarak değerlendireceksek ben tatmin olmadım. Evet, filmde Alan Turing'in hem çocukluk yıllarından hem enigmayı çözmek için uğraş verdiği zamandan hem de savaş sonrasındaki hallerini anlatan kesitler var fakat bunlar Alan Turing hakkında bilgi sahibi olmamız için yetersiz. Fakat filmi bu tür dışında değerlendircek olursak gayet iyi diyebilirim. Benedict Cumberbatch ve Keira Knightley rollerinin üstesinden gelmiş. Özelikle Keira Knightley beni ekranın başında tutan ana karakter oldu diyebilirim. Kısacası film gayet güzel ve kesinlikle izlenilebilir. Yorumumu şuan başında bulunup buraya yorumlarımı yazmamı sağlayan makinenin yaratıcısı olan Alan Turing'e teşekkürlerimi sunarak bitirmek istiyorum.
    YusufPiskin
    YusufPiskin

    Takipçi 67 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    21 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    film için zaten herkes birşeyler yazmış.. gerek kitapdan uyarlama senaryoso gerek kurgusu kostümleri müzikler oyuncuları ve özellikle genç turing i oynayan Alex Lawther benden 10/10 puan aldı..
    benim söylemek istediğim; bugün yaşıyorsak, nazi istilası bitmiş ve sadece o iki yılda 14 milyon insan (ki bugün bu rakam 100 milyondan fazla eder) kurtulmuşsa bu Turing sayesindeydi ve o adam eşcinsel olduğu için resmen hukuksal olarak eziyet edilerek intihara sürüklendi.. korkunç olan bu filmi izledikten sonra hala homofobik yorumlar yapan insanalrın var olması.. asıl hadım edilmesi gereken homoseksueller değil homofobik insanlar..

    kendisi bir heteroseksuel olmasına rağmen medyayı hatta ülkesindeki yargı sistemini ve tüm kraliyet ailesini karşısına alıp eşcinsel haklarını savunan Benedict Cumberbatch den biraz olsun insanlık öğrenin..
    saygılar
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top