yılına göre görsel efekleri muhteşem olan bir film matrixfilmbdeki kurgu kimiler için çok saçma gelsede benim gibiler için kusursuzbiraz fazla kafa yorulması gereken bir film 10/10
bilimkurguya felsefe ekleyen senaryosu,ksursuz tekniği ve harika oyuncu perfomanslarıyla izlediğim en iyi bilimkurgu filmlerinden... günümüzdede fenomen e dönüştü zaten...izlemeyen yoq tur heralde :D... film teknik olarak 1999 şartlarınıda göz önünde bulundurursak inanılmaz...zaten zamanında bir çok teknik dalda akademi kazanmıştı...dövüş sahneleri ve ağır çekimleri gerçekten de usta işi... oyunculukta bilimkurgu filmlerinde pekte ön planda olmaz zaten ama yinede sağlam ve kaliteli bir kadroya sahip her oyuncuda üzerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirmişler... film genel olarak sinema tarihinde teknik anlamda dewrim niteliğinde...her gün izlesem sanırım sıkılmam...gerçekten izlediğim en iyi filmlerden...10/10
yorumlarda hiç eleştri yok...ilginç...o yüzden eleştirmek istemiyorum...galiba bu sitede bu özelliği koruyan tek film...en azından ilk beş sayfada eleştri göremedim...saygı duyarım...normalde çok da abartmadığım bir filmdi..
Yıllar sonra bir kez daha yorum yazmak geldi içimden..Çünkü gerçekten daha iyisi gelmedi aradan geçen seneler içerisinde..Wachowski kardeşler bu filmle beraber 'biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu' demiş resmen.x)
Sanırım söylencek çok fazla bi şey yok. Hakketen yok böyle bi film.. Nasıl bir zekayla yapılmış anlamak mümkün değil.. 1999 senesinde yapılmış olmasına rağmen aradan geçen 10 yıllık süreçte ne bunun ayarında nede ayarına yakın bir film izlediğimi hatırlamıyorum.. Matrix sinemadaki çıtayı oldukça yükseltti orası aşikar fakat 2010 yılana girerken bile o çıtaya yaklaşmayı başaran bir film henüz olmadı bana göre...
Bence Matrix den sonra sinema tarihi ikiye bölündü matrix ten önce ve matrix ten sonra diye. Çünkü felsefeyle aksiyonu bu kadar iyi harmanlayan başka bir film yapılmadı ve yapılmıyacaktı. Çünkü bundan sonra her aksiyon filmi matrix ten bir şeyler alacaktı çünkü bundan sonra her aksiyon filmi aslında biraz "matrix" olacaktı