hookers
12 Temmuz 2003 tarihinde eklendi
BİLİMKURGU SİNEMASININ 2001 SPACE ODYSSEY`DEN SONRAKİ EN ÖNEMLİ YAPITLARI ARASINDA KABUL EDİLEN BU FİLM BENİM İÇİN DE ALIEN İLE BİRLİKTE EN İYİ RIDLEY SCOTT FİLMLERİ ARASINDA YER ALIYOR.TERMINATOR İLE BİRLİKTE CYBORG`LU,ANDROID`Lİ FİLMLER ÇAÐINI BAŞLATAN BU DICK UYARLAMASI AZINLIK RAPORU`YLA DA KARŞILAŞTIRILIYOR.BENCE AZINLIK RAPORU`NUN ATMOSFERİ VE GELECEK ÖNGÖRÜSÜ ÇOK DAHA GÜZEL.TABİİ BUNDA FİLMLERİN BÜTÇELERİNİN VE ARADAKİ 20 YILLIK SÜRENİN DE VARLIÐINI UNUTMAMAK GEREK.FİLMLE İLGİLİ SÖYLEYEBİLECEK O KADAR ÇOK SÖZÜM VAR Kİ ŞİMDİ BUNLARI YAZIP DA BU FİLMİ İZLEMEYENLERİN KEYFİNİ KAÇIRMAK İSTEMEM.AMA ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR FİLMDE BU KADAR KARANLIK BİR ATMOSFER VE HÜZÜNLÜ BİR ŞEHİR GÖRMEDİM.SCOTT,BİZLERE İNSANLARIN SIKIŞ TIKIŞ YAŞADIÐI,ULUSLARIN KARIŞTIÐI VE İNSAN-ROBOT AYRIMININ YAPILAMADIÐI BİR GELECEK SUNMUŞ.SİNEMA NEDİR,BİLİMKURGU NEDİR ÖÐRENMEK İSTİYORSANIZ MUTLAKA İZLEMENİZ GEREKEN BİR KLASİK...
1980/lerin film noir akımının öncüsü büfilm nefis görüntüler eşliğinde sert ve çok eleştirel. philip k.dick/in kitabı bana göre sinemaya da aynı şekilde çok iyi uyarlanmış çok başarılı bir klasik
Önce filmini izledim sonra kitabını okudum ama ne yalan söyliim filmi daha iidi bencede Ridley scott un en ii filmi..filmde atmosfer çok ii yaratılmış izlerken filmin içinde hissedebiliyosunuz kendinizi.İyi kötü olgusu çok ii işlenmiş kopyalar ne kadar ruhsuz kötü görünümünde olsalarda filmin son sahnesinde koparıyodu insanı Max polokov