rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
21 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Keyifli bir seyirlik. Yılın sürprizlerinden. En beğenilenlerden biri oldu. Marvel evreninde arka sıralarda kalmış kahramanlardı aslında. Ancak bu ilk filmleri ile güzel bir başlangıç yaptılar. Karakterler son derece eğlenceli, özellikle de Rocket! Gerçekten efsane sahneler var. Bunların sayısı çok çok fazla değil belki ancak komedi ve aksiyonu başarılı bir şekilde bir araya getirdiğini kesinlikle söyleyebiliriz genel anlamda. Devamı da gelecek, merakla bekliyoruz. Chris Pratt de bu filmle birlikte artık ciddi yapımlarda yer almaya başladı. Biz onu çok eskilerden "The O.C."den tanırız!
GALAKSİNİN KORUCULARI MARVEL İN avengers3 filminde birleşecek infinity diyor zaten bu filmi hem buyüzden izlemenizi öneririm hemde komedili inanılmaz sonlu bol aksiyonlu iyi planlanmış bir bilimkurgu bence izleyin rakuna bayılacaksınız :D
Efektleri ve aksiyon dolu sahneleriyle beni benden alan bir film. Sinemada izleyememiştim, ama internette hd kalitesi ile izleyince çok beğendim. Onun dışında gözüme çarpan tek bir hata bulamadım. Film bittikten sonra da, "will return" (Devam edicek) yazısını da görmem beni mutlu etti..
Bu yaz sezonuna damga vuran en iyi filmlerden üçü de Marvel imzalı ve onlardan biri de Galaksinin Koruyucuları. Film ciddi bilim kurgu öğelerinden sıkça uzaklaşsa da bu uzaklık esprilerin ve eğlencenin dozunu yükseltiyor. Ayrıca gemi, gezegen ve çevresel tasarımlar gayet başarılı. Bilim Kurgu’cular için yeni fikirler ve hoş ayrıntılar da yok değil. Günün stresinden kurtularak eğlence ve aksiyon dolu 2 saat geçirmek isterseniz Galaksinin Koruyucuları'nı mutlaka izleyin :)
Bir Bilim kurgu aksiyon filminde bu kadar çok güldüğümü hatırlamıyorum :) çok eğlenceli bir film olmuş. Efektler görüntü kalitesi çok iyi senaryo da eğlenceli ve sürükleyiciydi. Başarılı bir film olmuş 3D olarak sinemada izlenmeye değer bir film iyi seyirler :)
teknik detaylara takılmazsanız (sonuçta çizgiroman uyarlaması) muhteşem bir film ayrıca adamlar açıklıyor uzayda patlamamasını kızın ama kimin umrunda filme egitici bir film diye gitmedim ki eğlenmek için gittim ve bunu cok iyi verdi. Awesome mix olayı çok iyi düşünülmüş.
Çok güzel bir film. Çizgi romandan uyarlanarak iyi çekilmiş bir film. Oyuncu kadrosu bu filmi daha da ileriye taşıyacaktır. Ama bir şey dikkatimi çekti Thanos'un Avengers'da peşinde olduğu "Tesseract" bu filmde koleksiyoncunun elinde olmasına rağmen neden Thanos onu almayı denemedi?
Marvel'in çoğu filminden aldığınız 'aksiyon' tadını bu filmde pek alacağınızı sanmıyorum, yani ben alamadım. Şu ana kadar ki Marvel'in bize sunduğu filmler arasında o kadar iyi aksiyon filmleri var ki; bunu sonlara filan atarız herhalde. Fakat, 'eğlence' kategorisinde ise iş değişiyor.. En eğlenceli yapımı oldu bana göre izlediklerim arasında. Gerek; Rocket'in eğlenceli tiplemesi ve konuşmaları, gerek Chris Pratt'in dans ettiği sahneler.. Yani en azından klasik bir 3 boyutlu filmindeki kadar aksiyon alamazsınız, fakat eğleneceğinizden eminim..
Birçok filmde karşımıza çıkan(American Hustle/Silver Linings Playbook) ve hal/tavırlarıyla kendine seyirciyi mest eden Bradley Cooper'ın seslendirmesi bile filme ayrı bir hava kattı.. Rocket karakterinin konuşmalarını 'muazzam' bir şekilde seslendiren Bradley için -seans yetişirse- altyazılı izlemenizi tavsiye ederim. O sesi mutlaka duymalısınız....
Bu aralar vizyona giren çoğu 3 boyutlu filmden tat alamamıştım.. Fakat bu tam 3 boyutlu seyredilmesi gereken filmlerden. Yani halen vizyondayken, 3 boyutlu olarak izlemenizi tavsiye ederim.. Zaten türlü gezegenlerden/uzaylarda geçen filmleri 3 boyutlu olarak izlemeyince pek tat alınamıyor gibi.. Birçok 'ani ürpertici sahne' sizi memnun bırakacaktır..
'Galaksinin Koruyucuları'nın çizgi romanını daha önceden bilmediğim için; normal olarak filmdeki ekibin nasıl toplanacağını da bilmiyordum.. Yani -spoiler gibi olmasın da- en azından ben direk filmin başında 'Galaksinin Koruyucuları'nı kurulmuş olarak bekliyordum, tabii buna şaşırmam benim hoşuma gitti, filme zevk kattı.. Filmden aldığım zevk; uzun aradan sonra bir filmin '2.sini bekleme' isteğime sebep oldu. Yani hele ki 'Galaksinin Koruyucuları Geri Dönecek' sözünü görünce; 'sevindim' desem yalan olmaz.. Bu 5'li inanıyorum ki; diğer filmlerde çok can yakacak..
Filmin süresini bilmediğim için '2.devre'den sonra -40-45 dakika geçince- artık karşına öyle bir sahneler geliyor ki 'film bitti, çıkayım' diyorsun; aksiyon yeniden başlıyor.. En azından bi 4-5 kere yanılmışımdır böyle. Ki hatta filmin süresi dolduğunda da böyle yanıldım.. Tam film bitti sanmıştım ki aslında henüz bitmemiş.. Eğlence yeni başlıyormuş! 2016'da görüşmek üzere GALAKSİNİN KORUYCULARI!
Admin'in abarttığı kadar iyi bir film bulamadım. Bunu sağlayan en temel etken rezalet "Türkçe dublaj" idi.Filmin tüm tadını kaçırmış. Star Lord'u oynayan oyuncuyu "liseli jargonu" ile çevirmekte neyin nesi? Uzay boşluğunda -270 dereceyi bulan sıcaklıklardan söz etmek mümkün. Suya dalıp bir süre havasız kalmaktan farklı bir durum bu. Ama ne hikmetse şak diye gelip alıyorlar adamı. Dublajsız izlemenizi tavsiye ediyorum. ikiz yıldız olayı iyi düşünülmüş. Lakin bizim yıldızımız yalnız yıldız olma durumunda istisna niteliğindedir. Diğer uzay filmlerinin aksine bu filmde teknik detaylara pek girilmemiş. Çok mu lazım derseniz. İnsan merak ediyor işte :) Galaksi dediğiniz şey 20-30 bin ışık yolu büyüklüğünde bir alan. iletişim- ulaşım bu kadar nasıl hızlı oldu insan merak ediyor doğrusu.
Hayatımda izlediğim en eğlenceli ana konusu komedi olmayan filmdi açıkçası normal bir Marvel filmi full aksiyon olur macera olur ama bu filmde aksiyonu macerayı aşağı çekip eğlenceyi arttırmışlar ve bu film gerçekten bir harika dostum ve son olarak WE ARE GROOT.