Gokhan O
30 Haziran 2014 tarihinde eklendi
7.5/10 Puanim dusuk cunku onceki transformerslara gore kotu olmus. Basrol oyunculari degisince filmdeki ictenlik kaybolmus. Ve asiri aksiyon vardi. Bu da benim icin olumsuz bir yon teskil etti.
Megan Fox’un seriden kovulması, Shia LaBeouf’un artık daha fazla dayanamayacağım diyerek bu gidişata bir dur demesinin ardından cebini Mark Wahlberg ile doldurmak için dördüncü kez bir Transformers filminin başına geçen Michael Bay, bir kez daha senarist Ehren Kruger’ın pek de yenilikçi olmayan metnine güvenerek yola çıkıp çocukluğunu kamyonlardan robot yaparak geçiren nesli sinema salonlarına doldurmak için Transformers: Kayıp Çağ için düğmeye basalı aslında çok uzun zaman oldu. Oyuncu kadrosundaki değişiklikler bir sonraki film için planları değiştirse de ilk filmlerin getirdiği yüksek hasılat, Hollywood’un para, para ve para diye gezen yapım şirketlerinin gözlerinde Dolar sembolü gözükmemesi için hiçbir şey vaat etmiyordu. Sonuç olarak ortaya, beşincisi yolda olan Transformers serisinin en uzun ve muhtemelen sinemanın gerçek dışı elementlerini en iyi kullanan filmi çıktı.
Hakikaten bu filme bayılıyorum sonunda dino robotlar ortay çıkıyor ve otımus'un ordusunda yer alıyorlar tek olumsuz yanı filmin insdanların autobotları avlaması
Öncelikle merhabalar , bugün " Transformers: Kayıp Çağ " filmini izlemeye gittim. Uzun zamandır bir transformers filmleri hayranı olarak bu filmi izlemek için tam 3.5 saat tek başıma bekledim , sıkıntıdan patladım , oflayıp pufladım ancak buna değdi.
İzlemeye başladığım andan itibaren içimde sürekli süren bir ürperme , titreme ve neşe vardı . Bazı şeyler için " keşke değişmeseymiş! " dediğim oldu ancak filmin nasıl bittiğini anlayamadım bile . Hatta sinema arası geldiğinde bağırmak istedim devam ettirmeleri için .
spoiler: Optimus Prime'nın öleceğini zannetmiştim , çok bilmiş arkadaşlar sayesinde optimus ölecek diye kazındı beynimizin bir köşesine ancak olmadı ve bu beni neşelendirdi. Optimus liderlik yeteneğiyle beni tekrar tekrar kendisine hayran bıraktı. Filmi izlediğim her dakika boyunca filmden haz aldığımı hissediyordum ve bu beni tatmin ediyordu, sonuç olarak ; hangi film bu kadar etkileyici ve tatmin edici olabildi ki şu zamana kadar ?.
Herneyse kısa keselim ve aydın havası olsun :) , film muhteşemdi . Kendi adıma konuşuyorum gerçekten görsel efektleriyle oyunculuklarıyla bir başyapıt !
Bu filmi türkiyeye taşıyan tüm iş ekibine veya her ne deniliyorsa TEŞEKKÜRLER , EMEĞİNİZE SAĞLIK .
Eleştirideki mantık şu olmalı Aynı maliyete daha iyisini aynı sürede yapabilirsen o zaman negatif eleştirilerine katılırım Ama Michael Bay den başkası bu işin üstesinden gelemez Artık şu adama önyargı ile bakmayın Mısırınızı alın ve filmin tadını çıkarın...
dıger üç serideki gibi yeni filmde yenı robotlarla karsılasacagız. bu arada fılmın resmı sıtesınden fılme yenı katılacak olan robotun modelını rengını sılahları gıbı ozellıklerı secerek oylayabılırsınız :). gel gelelım fılm klasık olacak. kotuler dunyayı ele gecırmeye calısıcak ıyıler kurtarıcak. kotuler pes etmıcek ve fılmın 5. serısı cıkacak. her kedakar klasık bı senaryo olsada ızleyen herkesı buyuleyecek ve kendıne hayran bırakacak.