rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
26 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Baştan söyleyeyim, ne olursa olsun sinemasal açıdan değerlendireceğim filmi. Çok başarısız buldum. Beklentiler yüksekti. Berbat oyunculuklar, kalitesiz bir senaryo, havada kalan bir sürü şey. Aronofsky nasıl bu kadar zayıf bir filme imza attı, anlamakta güçlük çektim izlerken. "Black Swan" ile aynı kariyerde yan yana durmasına inanamıyorum bu filmin. Filmle ilgili hiçbir şeyi beğenmedim desem yeridir. Çok daha kaliteli işlenebilecek bir malzeme vardı elinde oysa.
Öncelikle beklentimin altında mı desek evet derim. Noah, bu yılın en merak ettiğim filmlerindendi. Açıkçası bir yere kadar güzeldi, hikayesi falan. Büyük tufanın devamının anlatılması film için çok iyi olmamış diyebilirim. Gene de çok da taşlamamak lazım filmi, eh diyelim. İsterseniz izleyin ama film 2014 adına şimdiden geri planda kaldı diyim. 2,5/5
Bİr İlahiyatçı olarak şunu söyleyebilirim ki ne Hristiyan ne Yahudi nede İslami kaynaklarla uyuşmuyor senaryo. Bence abartıyorlar diyenler kaynakları bilmiyordur. Eğer tarihi bir film yapacaksan gerçeklerle uyuşmalı senaryo. İnanan inanmaya herkes ölüyor Tanrı bizi yok etmek istiyor Nuh yüzünden yok edemiyor. İlkel bir insan figürü.. Rusell Crowe için gitmiştim ama yazık oldu. Bazı ülkelerde yasaklanmış peygamberin yüzü gösteriliyor diye. KEşke sadece tek sorun bu olsa !!!
Şimdi filmi kendi inancımıza göre yorumlarsak ortaya doğru sonuçlar çıkmaz. Filmi senaristin inancına ve belki de fantezi dünyasına göre yorumlamak gerekir. Dini inanış yanında hikayeye kendinden de birşeyler kattığını düşünüyorum senaristin. Filmi dini film değil de bilim kurgu filmi olarak nitelemek gerekir. Muhteşem bir film olmamakla beraber ben beğendim, izlerken sıkılmadım.. 10 üzerinden 7 veriyorum.
Uzun zamandır izlediğim en kötü film,görsel şölen beklentisi icinde gitmemem rağmen , tamamen saçma ve yer yer ığrenç görüntüler iceriyor. Saķın ha gitmeyin, paraniza ve zamaniniza yazik.
3D izlemeye gerçekten gerek yok. Biraz fazla bütçe nedeniyle böyle çekilmiş olduğunu düşünüyorum. Aksiyon sahneleri tatmin edici değil. Bir çok soruyu film esnasında kendinize rahatlıkla sorabilirsiniz. Türkiye böyle bir film yapsa vasat olurdu heralde. Yine de izlemeye değer...
Dinsel olarak değil de sanatsal yönünden filmleri eleştirmiş olsaydık belki de çok daha fazla tadına varacaktık, lakin her dinsel filmde olduğu gibi Nuh:Büyük Tufan filmi de eleştirilerden payını almış oldu. Eleştirenlerin çoğu haklı tarafı var tabii fakat, filmi LG IMAX 3D salonunda izlerken seyircilerin pürdikkat kesildiklerini ve çıt dahi çıkmadığını itiraf edebilirim. Filmin 3 hafta sonunda Türkiye'de 1milyon izleyiciye yaklaşması filmin ne kadar merak edildiğinin bir göstergesidir. Yönetmen Darren Aronofsky'nin filmleriyle karşılaştıracak olursak mistik olarak ben Kaynak (Fountain) filmine daha yakın buldum. Oyunculuklarda ise Russell Crowe her zamanki gibi ve diğer baş rol oyuncuları da öyle ama, ( İla ) rolündeki Emma Watson harikulade bir performans sergilemiş doğrusu. Genel olarak filmi değerlendirecek olursak yine tam bir seyirlik diyorum ...
Oncelikle film cok guzeldi imani dusjk insanlar Mutlaka izlesin ben kendi adima soyeyim imana Geldim valla ozellikle allahtan cok bahsetmisler Bir komedi olarak adem bahcede böğürtlen arama cabasinda Kendinizi alamazsiniz izleyin derim :D