rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
31 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
"Blue Valentine"ın ardından Cianfrance yine hikaye anlatımındaki gücünü sergiliyor. İsmini geniş kitlelere duyurmayı başardığı o filminde zaman atlamalı kurgu kullanarak başarıya ulaşmıştı. "The Place Beyond the Pines" da tek bir zamanda geçmiyor. Ancak diğeri gibi flashback'lerle bezeli değil. Hikaye bir noktadan başlıyor ve o çizgide devam ediyor, yaklaşık 15 yıla yayılan bir süreçte. Sanırım kolaylıkla üçe bölebiliriz filmi. Gosling'li, Cooper'lı ve gençlerin olduğu bölümler olarak özetlenebilir bunlar. Hepsi de birbiriyle bağlantılı tabii ki, ancak kendi içlerinde ayrı hikayeler olmayı da beceriyorlar. Gosling ve Cooper'ın harika oyunculukları çok önemli. Karakterlere kusursuz bir şekilde bürünmeyi başarıyorlar. Hikaye geniş bir zamana yayılıyor ve yönetmen de tabii ki geçiştirmekten ziyade yaşananları iyice özümsememizi sağlamak istiyor. Ortaya süre olarak pek kısa sayılamayacak bir film ortaya çıkıyor haliyle. Ancak sürükleyicilik ve "ne olacak" merakı sıkılmanıza izin vermiyor. Sonraki işleri de takip edilecek bir yönetmen.
Yönetmen Derek Cianfrance'in kariyerinde geri adım gibi durmasına rağmen önemli toplumsal konulara değinen "The Place Beyond the Pines" (Babadan Oğula), güzel çekilmiş orta düzey bir film. Birbiriyle kesişen çok da ilginç olmayan üç hikayeden oluşmasından ötürü oldukça uzun olduğunu düşündüğüm filmdeki ilk hikayesi filmin en güçlü kısmını oluştururken son hikaye ise gereksiz bir uzatma çabasından öteye gidemiyor.
Etkili oyuncu kadrosu ve başarılı karakter analiziyle seyretmeye iten bir dram. 140 dakika sürmesi eksi puanı hanesine yazdırsa da dört farklı açıdan baba figürünü incelemesi güzel. Ryan Gosling her projede kendini daha da kanıtlıyor.
filmin içinden 3 filmlik konu çıkar resmen.. Sürükleyici güzel bir drama… bir polisin ve ailesinin başarı siyasi hikayesi.. Diğer yanda motorcunun ve ailesinin kötü sonu
Öncelikle çektiğiniz filmin amına koyayım. Netflixte aksiyon dedi kan davası yazdı şiddet dedi diye açtım bu ne amk. 2 saat 20 dakika boyunca sadece tavana baksam daha verimli bir vakit geçirirdim. Gidin prestige izleyin. 10 numara film.