İyi, Kötü ve Çirkin
    4,7
    İyi, Kötü ve Çirkin hakkında görüşlerin ?

suadiyekartali
    suadiyekartali

3 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Arkadaşlar Clint Eastwoodun The Outlaw Josey Wales - 1976 (kanunsuz) die bir filmi var o da çok güzel ama heralde beyaz perdede yok :S Bu filmide arşive koyarsanız seviniriz şimdiden teşekürler:)
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

22 Aralık 2016 tarihinde eklendi
    MUHTEŞEM BİR SİENEMA KLASİĞİ
    Vestern flimlerinini en çok iş yaptığı zamanlarda neredeyse hergün bir vester tarzi flimin çekildiği dönelerde daha henüz efsanevi Vestern ustası yönetmen Sergio Leone nin çekeceği en iyi vestern flimi ile tanışılmamıştır bana göre en iyi vestern fliminin yanında sinemanında en iyilerinden.Özellikle Vestern Flimlerinin iki usta ismi Clint Eastwood ve Lee Van Cleef'i aynı flimide izlemek büyük zevkti benim için.Birinirinden üstün oyunculuklar muhteşem sahneler ve zamanının çok ötesinde bir sinema şaheseri.

Yönetmen Sergio Leone bu flimle belkide efsane oldu özellikle flimde kullandığı çekim teknikler ve mekanlar gerçekten etkileyici yönetmen Sergio Leoneflimi izleyiciye an ve an yaşatmayı başarmış doğrusu.Şimdiki gençler pek böyle sinema klasikleriye ilgilenmeyip abuk sabuk saçma sapan flimleri izleselerde ben kendi adıma büyük zevk aldım diyebilirim özellikle Vestern türünü seven biri olarak türünün en iyi örneğini izlememek olmaz.Aslına flim tek bir hikaye üzerinden 3 farklı hayatı anlatıyor tek bir amaç uğruna birleşmiş farklı karekterlere sahip birbirinnden farklı 3 hayat İyi,Kötü Ve Çirkin .

Flimin sahip olduğu senaryo gerçekten çok orjinaldi günümüzde bile böyle senaryoalr yazmak zorki bu flim o dönemde zoru başarmış bir kanun kaçağı bir avcı ve Altınları peşine düşen "Angel eye " yani kötü Flimde belkide en sevdiğim karekter Melek gözdü çünkü oyunculuğun başarısıdan olsa gerek karekteri gerçekten sevmiştim bir anda bozulan bir oraklığın bir çuval altın için tekrardan birleşimesi ve 3 hayatın bu altınlar için birleşmesi ve başlayan macearalar göz alıcı sahneler ve dönemine göre muhteşem aksiyon ve savaş sahneleri ile izleyicileri kendine hayran bırakan sinemanın temel taşlarınan biri olarak sayılan efsanevi bir flim.Özellikle izleyen herkes Clint Eastwood'un canladırdığı Bloondie karekterini unutamamıştır ağzından düşmeyen sigarası usta nişancılığı ve kendinden emin tavırları ve bu özelliklerin Clint ustanın oyunculuğu ile tek bir bedende birleşmesine izleyiciler hayran kalmıştır bende dahil tabiki kötü rölünde oynayan ve çok sağlam bir performans sergileyen Eli Wallach'ıda unutmamak gerek oyunculuğun sınırlarını zorlamıştı çirkin karekteri ile.

Hikaye'nin akışı ve ilerleyişi çok güzel ayarlanmış flimde ne çok hızlı ne çok yavaş tam kıvamında her şey ve muhteşem final altınlara yaklaşan 3 hayat'ın bir birleri ile yüzleştiği an .Muhteşem finali ile izleyicileri kendine hayran bırakmış sinemanın eskimeyecek unutulmaz flimlerinden biri.İzlemeyen herkese tavsiye ederim.

PUANIM 10/9.4

B A Ş Y A P I T
    Meet-in
    Meet-in

6 Ekim 2010 tarihinde eklendi
    Olağanüstü bir film.Yapım yılına bakılırsa da hayretler verici,sadece bir western filmi değil bu film başka birşey bu film.Muhteşem.10/10
    soressasor
    soressasor

4 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Sinema tarihinin Titanik ile birlikte en güzel müziğine sahip.yapım yılı 1966 ve inanılmaz oyunculuk...Hafızamda kalan bir sahnesi hatırladıkça hoşuma gider. Tuco ile sarışın at arabasını sürerlerken Gri üniforma giymişlerdi karşıdan gelen gri üniformalıları görünce çok sevinmiş Tuco. Tabii ki adamların üniformaları tozdan grilenmişti. Askerler yanlarına gelip tozlarını silklendiğinde Mavi üniformalar ortaya çıkıcınca....:)) neyse izleyin..o sahne çıkınca benim söylediklerimi hatırlarsınız.
    safakmystery
    safakmystery

30 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
    resmen esaretin bedeli 2 yi izledim.. onun kadar güzel hiç bitmesini istemediğim bir sinema şöleniydi.. esaretin bedeli 1. iyi kötü çirkin 2.))) bence baba falan hikaye..))filmde duygu yüklü sahneler bolca mevcut.. özellikle müzik eşliğinde tuconun dövüldüğü sahne... film müzikleri dersen daha iyisini görmedim.. hayatını değiştirecek sahneler var tıpkı esratin bedelindeki gibi..imdb deki yerini bildiğim halde 2 yıl izlemeyi erteledim çok yazık olmuş o iki yıla muhteşem bir hikayee kesinlikle izleyin duygunun westernle harmanlanmış şekli...
    ozzy-badd
    ozzy-badd

26 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
    tartışmasız sinema tarihinin en iyi western filmi ... yönetim,senaryo,oyunculuk,müzikler,western atmosferi vs. kusursuz ... finalindeki düello sahnesi için dahi izlenebilecek bir yapım ... izlemeyen kalmamamalı ... 10/10 ...
    YigitGokdeniz
    YigitGokdeniz

28 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    Söylenecek pek fazla bir şey yok tek kelimeyle bir şaheser uzun süresine bakılmaksızın izlenebilecek bir eser Clint Eastwood(Good-Blondie)un sogukkanlılıgı,Eli Wallach(Tuco-Ugly)un küfürleri müthiş oyunculugu ile tadından yenmeyecek bir film ortaya konmus bizede izlemek düşüyor herkese tavsiye ederim ..
    genius-chemist
    genius-chemist

27 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    perfetto eccellente genio 10/10++++++++
    -alp-
    -alp-

13 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    7. Sanatın yapı taşlarından. Bir Leone klasiği, kurgu, senaryo her şeyiyle mükemmel bir başyapıt.. Eli Wallach ve ustaların oyunculukları ise olağanüstü, büyülenmemek elde değil. Büyük usta Leoneye saygılarla..
    yusufziyadurbak
    yusufziyadurbak

22 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Çirkin: senin gibi şişkolar osurduğunda bile daha fazla ses çıkarır:):):) koptum burda....
    mehmetakifvtnds
    mehmetakifvtnds

9 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    Güzel bir film fakat yavas ılerlıyor..

Kötü : Parasını aldıgım işi bitiririm
    İyi : İnsanlar ikiye ayrılır boynuna ıp geçirilenler ve o ipi geçirenler..
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

20 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    klasik.müziği,karakterleri,atmosferi,sahneleriyle.baştan söylemeliyim ki iyi,kötü ve çirkin hayatımda izlediğim en güzel filmler arasında yer almayacak,sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri midir aslında o da oturulur uzun uzun tartışılır.ama harika bir western olduğunu,izlerken sizi sıkmadığını belirtmem gerek.bazı kusurları da yok değil,örneğin bana sanki finali tatmin edici değilmiş gibi geldi,ne bileyim böyle görkemli bir filmden çok daha görkemli,üç karakter için de görkemli hem de,akılda kalıcı ve sinema tarihine geçebilecek bir final beklerdim.oyuncular efsane.clint eastwood westernin gözbebeği olmuştur fakat bu filmde eli wallach çok daha ön planda gibi geldi bana çirkin karakteriyle.45 yıl önceye göre harika savaş sahneleri var filmde,iç savaştan bahsediyorum,dediğim gibi baştan sonra görkemli bir yapım.fazla uzun diyenler,yer yer sıkılanlar olabilir,onlara da hak veriyorum.sergio leone ince zekası ve eğlenceli mizacıyla westerni birleştirip ortaya ilgi çekici sahneler çıkarıyor.çok kaliteli bir yapım ama hem imdbde,hem burada,hem de her yerde denildiği kadar var mı diye sorsak,dediğim gibi bunu uzun uzun tartışırım.fakat izleyin bu filmi kesinlikle.
    eerdolek
    eerdolek

27 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    efsane.....super....helal olsun...soyleyecek bsy yok .....
    viperxxx
    viperxxx

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    28 yaşındayım izlediğim en iyi film ve senaryo.