Bu film ilkinden daha iyi ben bir birliğin içinde olan darbeleri severim bu senaryoya aksiyon ve ciddi bir hava verir yani dediğim Shield'ın içinde büyüyen Hydra benim Hydra'nın sevmediğim sözü (Bir başı kederden iki baş çıkar) sevmiyorum adamı gıcık ediyor ve Shield'ın içindeki Hydra artık bıçak kemiğe dayandı deyip harekete geçiyor ve Fury'i öldürme girişimi ve Fury'nin kaçışı çok güzeldi ilk izlediğim zaman kalbim ağzıma gelmişti bu arada Kış Askeri de görünüyor o an sevinmiştim Fury kurtulmuş diye ama Kaptan Amerika'nın evine kaçıp Kaptana sessizce herşeyi anlatmaya çalışırken iki uzaktan vuruşla vuruluyor o anda içimden (Olamaz Fury öldü şimdi diğer Marvel filmlerin de ne olacak acaba Avengers 3 ve diğer Marvel filimleri onunla mı alakalı olacak Kaptan Amerika ne yapacak?)böyle düşünüyordum ve bu arada Fury vurulmadan önce Kaptan Amerika'yı uyarıyor tam o an Kaptan Amerika'nın Kış Askerini kovalama anı hayret vericiydi Fury öldükten sonra Hydra hemen dediğim gibi harekete geçiyor Kaptan Amerika'yı yakalama girişiminde bulundu özellikle asansör sahnesi ben orada seyirciye Kaptan Amerika'nın gücünü gösterdiler ben bu güç göstermeyi tebrik ederim tabi kaçış için asansör den atlayışı ve bir helikopter benzeri o uçağı da gücü ile haklamasını muazzamdı ve benim sevdiğim bir olay kaçak,gizli ve saklanmalı işleri severim yani dediğim Kaptan Amerika'nın Nataşa(Ajan Romanov ve Karadul deniliyor) ile gizlenmeleri ve yakalanmaları çok iyiydi bence özellikle hareketli merdiven de Kaptan Amerikayla-Ajan Romanov'un öpüşmesi beni benden aldı niye mi iki ünlü oyuncunun öpüşme sahnelerini severim bu arada o alışveriş merkezinden çıkıp Stew Racırsın yani (Kaptan Amerika'nın) eski Askerlik görmüş yere gitmesi ve orda Doktor Zola ile görüşmeleri bu arada filmin anlam parçaları birleşiyor yani Doktor Zola'nın herşeyi açıklamasını diyorum tabi o anda füze ve Askeri sığınağın çökmesi gibi olaylar oldu ve ondan sonra Falcon'un evine gidip olaylara karışmasıyla artır kaçma ve saklanmalı bölümü bitiyor ve karşı koyma bölümü başlıyor bence yine Kaptan ve diğer Ajan Romanov ve Falcon yine bilgi öğrenmek için keltoş(şu anda onun ismini bilmiyorum) olan birisini sorgulamaya çalışıyorlar ve o keltoş ( filmin başındaki gemi operasyonunda tehindi ve Thor 1 de Thor'un balyozunu araştıran Shield ajanlarından biriydi) işte o keltoş senato ile görüşüyor ve senato o keltoşun kulağına (yaşasın Hydra) diyor benim ikinci seğmediğim sözdür ve o senato (İron Man 1 de ama pek hatırlamıyorum ama 2 de kesin vardır hatırlarsınız İron Man 2 de Tony Stark'a roket tanıyordu)o senatörü o an bir çok küfür etmişimdir tmm Kaptan Amerika ve diğer kahramanlarla keltoşu sorgulayıp Hydra ile herşeyi öğreniyor ve ondan sonra Kış Askeri yine ortaya çıkıyor ve keltoşu öldürüyor ve bu olaylarda Ajan Romanov ve Falcon'u Kaptan Amerika kurtararak çatışma başlıyor tabi filmde en beğendiğim sahnelere giren Kış Askeri ve Kapta'nın dövüşü olağanüstüydü bu arada (beğendiğim sahneler arasında gemi operasyonunda gövde gösterisinde o sahne de güzeldi)dövüş bitince yani bütün olaylar bitince Ajan Romanov vuruluyor ve Kaptan Amerika Kış Askeri'nin Baki olduğunu öğreniyor (Baki'yi bilirsiniz bilmeyenler için Kaptan Amerika 1 filmin de her zaman yanında olan asker arkadaşıydı ve sıska bedenini güçlendirerek Kaptan Amerika oluyor ve film boyu Kızıl kafasıyı yenmek için beraber savaştığı dostu ve trende savaş esnasında trenden düşüp kaybolması niye mi kaybolması diyorum çünkü Kaptan Amerika 1 filmminde öldü sanılıyor ama Kaptan Amerika 2 de döndüğü ve yaşadığı için kaybolması diyorum)bu arada savaş bittiğinde Shield(Hydra)olay yerine gelip tutukluyor Kaptan Amerika , Ajan Romanov ve Falcon ama arabanın içinde Fury'nin dostlarından olan kadın (şu anda onunda adını bilmiyorum) kurtuluyor sonra olayları hızlandıram içinizi baydıysam Fury'nin yaşadığı öğreniyorlar sonra Hydra'nın Shield içinde yayıldığını açıklıyor haporlerle gerçek Shield ajanlarına ve savaş başlıyor bu arada ben size Fury'nin ölme numarasını yapmadan çok önce Kaptan Amerika'ya üç helikoptertaşırı gösterdi işte Hydra bu üç helikoptertaşırı milyonlarca insanı öldürmek için kullanacaktı ama olmadı Kaptan Amerika engelledi üç helikoptertaşırın iki tanesinin veri kartlarını değiştirdi ama Kış Askeri ile dövüşmeye başladılar yine ilk dövüşte berabere kim kazandı belli değildi ama ikinci dövüşte Kaptan Amerika yendi ama onu bayılttı sandı ama öyle olmadı üç kurşun yedi hatası yüzünden ben her zaman derim öldümü diye daha da dövmeliydi ama en iyi dostu olduğundan hatası büyük değil ama sevmediğim en büyük hatası dövüşmeyi bırakıp seninle dövüşmeyecem diyor o anda Baki diyem Stew'i epey iyi dövüp tam öldürmek için davranırken baz geçiyor ve tam o anda helikoptertaşır birbirlerine ateş ederek birbirlerini düşürüyorlar ve dediğim gibi Stew ile Baki'nin bulduğu helikoptertaşır düşüyor yapay göle ve Stew tam boğularak yapay gölün derinliklerine düşerken Baki kurtarıyor o anda ben sinirleniyorum bir kahraman tek başına ölme gibi durumlardan kurtulması ve yardım almaması lazım ve filmminde sonunda kahramanlar ortaya çıkıp ayrılıyorlar.Son yorumum film son derece aksiyon içeren,ciddi ve esprili bir senaryo olmuş genellikle ciddi film Kaptan Amerika'nın bir özelliği vardır size söyleyiyim kendi filmminde yenilmez veya çok güçlüdür ama Avengers 1-2 ve 3 de biraz güçsüz oluyor diyorum lütfen eleştirimi değerlendirin.