Sürükleyici bir filmdi. Beğendiğim bir yapım oldu. Denzel Washington, en sevdiğim oyunculardan biridir. Bu filmde de onu görmek beni mutlu etti. Yine her zamanki oyunculuğunu sergilemiş. Senaryo olarak da ilgimi çeken bir film oldu. Filmin konusu şu şekilde; Whip Whitaker adlı pilot, uçuşu olduğu sabah uçakta alkol alır ve sarhoş olur. Daha sonra uykuya dalar ve uçağın kontrolünü kaybeder. Uçağı zar zor bir çiftliğe indirir. Uçakta 4 yolcu ve mürettebattan da 2 kişi ölmüştür. Whip kazayı yaralı olarak atlatır. Whip bu kazadan çok etkilenir. Bir yandan mürettebattaki ölen kişiler yüzünden kendini suçlu hisseder ve içkiyi bırakmaya karar verir bir yandan da uçağı kendisi dışında kimsenin o şekilde indiremeyeceğini söyler. Kaza soruşturmasına göre Whip seyahate alkollü çıkmıştır. Whip bununla ilgilenmek zorunda kalır. Uçaktaki yolcular tarafından kahraman olarak görülse de idari birimler için durum öyle değildir. Whip sonunda yalan söylediğini itiraf eder ve hapse girer. Film Whip hapishanedeki son sözleri ile son bulur. Whip film boyunca "O uçağı tanrı indirdi." laflarına inanmaz, o sözleri alaya alır ama sonunda kendisi de tanrıya muhtaç olur. Filmde tanrının varlığıyla ilgili mesajlar olduğunu da düşünüyorum. Sinematografiyi beğendim. Filmin sürükleyici yapısına katkı sağlar nitelikteydi. Uçağın türbülansa girdiği sahne çok iyi çekilmiş. Gerçekten o durumu yaşanmış gibi çekmişler.
Filme verdiğim puan= 8