Gerçek bir olaydan uyarlanmış olan Deepwater Horizon, 2010 yılında Amerika'da denizin ortasında BP'ye ait olan petrol delme merkezinde çıkan facianın sonucunda Amerika tarihinin en büyük petrol faciasını işliyor. Bütün bu olaylar olmadan önce de orada çalışan kişileri tanıyoruz. Ve ana karakter de, bir aile babası olan Mike (Mark Wahlberg). Onun ailesiyle olan bağını, diğer çalışanlarıyla olan ilişkisini ve hatta diğer çalışanların hayatlarına da değiniyor film. Ve bütün bu olaylar olduğu zamanda da, bu karakterleri umursamanızı sağlıyor. Deepwater Horizon, bunu başarabilen nadir filmlerden birisi.
Deepwater Horizon'u izlerken gerçekten etkilendim doğrusu. Her ne kadar filmin ilk yarısı bu karakterleri tanıtmakla geçse de (bu kısımlar da hiç sıkıcı değil bu arada), ikinci yarıda kopan kıyamet ile koltuklarınıza çivileniyorsunuz. Bu film, tehlikenin içerisine kamera tutup orada tehlikeye giren insan hayatlarını çok iyi anlatmış. Ve özellikle de bu film için yazmak istedim; Deepwater Horizon, hayatımda gördüğüm en şiddetli 13+ film. Yani bütün olaylar olurken bir şeylerden kısılıyormuş havası hiç verilmiyor.
Bunun dışında oyunculukları da çok beğendim. Yani, oyunculuklar arasında sıra dışı bir şey yoktu ve işin de sırrı burada aslında. Oyunculuklar da filmin kendisi gibi, oldukça doğal ve gerçekçiydi. Mark Wahlberg, son zamanlardaki en iyi performanslarından birisini vermiş bu filmde. Karakterini çok iyi yansıtmış ve özellikle de finale doğru iyice etkileyici olmuş. Bunun dışında Kurt Russell'ı da çok beğendim bu filmde. John Malkovich de ekibin başındaki sinir bozucu karakteri çok iyi yansıtmış. Malkovich'i yeniden iyi bir performansla görmek çok hoştu.
Nedense, bu film için yazacak pek fazla şey aklıma gelmiyor doğrusu. Deepwater Horizon, başarılı oyunculuklara sahip, ince işlenmiş, sizi hem üzen hem de geren, son derece gerçekçi ve etkileyici bir yapım. Bu yaşanan gerçek olayı da çok başarılı yansıtmış, filmin sonunda da hayatını kaybeden kişileri de hoş bir şekilde anmış. Eğer gerçek hikayeden uyarlanan filmlere veya gerilim filmlerine ilginiz varsa, Deepwater Horizon'u kaçırmayın derim. Bu yılın en iyi sürprizlerinden birisiydi. Tavsiye ederim. İyi seyirler.
FİLMİN İYİ YANLARI:
+ Karakterleri tanımak.
+ Başarılı oyunculuklar.
+ Anı iyi yakalayan bir film.
+ Sizi koltuklarınıza çivileyecek olan, dur durak bilmeyen bir ikinci yarı.
FİLMİN KÖTÜ YANLARI:
- Etkisinin biraz çabuk geçmesi (aynı şey bu yaz vizyona giren The Shallows'da da olmuştu).
TOPLAM PUAN: 8.6/10