dejavu3
20 Ocak 2007 tarihinde eklendi
arkdaşlar buna film diyemeyiz,bu bir şiir,bu bir hayatın anlamını sorgulama.......hele birde filmdeki o küçük çocuğun ölen arkadaşının arkasından ''hey selim'' diye ağlaması varki bu sahne içime işledi...mutlaka izleyin
sinemada felsefik anlatımın unutulmayacak filmlerden biri sonsuzluk ve bir gün....filmde dikkatimi en çok çeken az ama çok yoğun diyaloglardı..filmi izledim ve bitti olmuyor..saatlerce film üzerine yorum yapabiliyosunuz.angelopolous'un anlatımı gerçekten çok özgün,yaratıcı,sakin ama çarpıcı...eleni bi müzik şöleni sunuyor adeta...ama filmden asla koparmıyor sizi...yönetmenin diğer filmlerini bütün çabalarıma rağmen bulamıyorum.bilen gören varsa ve bana bildirirse çok sevinirm.
Theo Angelopoulos’dan hayata,sevgiye,iç hesaplaşmalara,özleme dair kalburüstü bir film.Müthiş karakter çalışmalarının yanısıra kameranın alabildiğine yavaş hareket etmesi sebebiyle karakterleri daha iyi anlıyoruz.Şahane müziklerle beraber adeta görsel bir şölene dönüşmüş.her zaman geriye sadece hatıralar kalır...ve bir replik: -Yarın ne kadar sürer diye bir soru sormuştum Anna ,hatırladın mı?-Sonsuzluk ve bir gün kadar.-Duyamadım?-Sonsuzluk ve bir gün kadar..
"gözlerim kapalı bakıyorum... kulaklarım mühürlü seni dinliyorum... ağzım yok ama sana yalvarıyorum..." mükemmel film.. sakin ve ayık kafayla mümkünse sabaha karşı izlenmelidir.. mümkünse arkasından omuza bir palto atılıp gün doğarken en yakın sahile gidilmelidir.. bir sigara yakılmalı ve hayat üzerinde düşünülmelidir.. hatta yeni sevgililer mümkünse bu filmle denenmelidir:)) (sountrack'inin fiyatı asla sorulmamalıdır.. filmin cd'siyle idare edilmelidir:)) saygılarımla:P