kemerlee
12 Mayıs 2012 tarihinde eklendi
Sayamıyacağımız kadar çok filmde gördüğümüz Patronun baş adamıyla karısının arasındaki aşak bazen eskiden birbirlerini tanırlar bazen yeni tanışıp aşık olurlar.Bu klişenin çıkış noktası olan fim oldukça dinamik ve zeki başladı çekiciliğinin doruğundaki Rita Hayworthla klasikleşmiş bir dolu sahnenin eşliğinde Johnny'le Gilda arasındaki nefret aşk ilişkisini görürüzki ilk bir saatten sonra eskiyi görmemiz yada bilgilendirilmemiz gerekirken sadece iğnelemeler hastalıklı sahneler izlerizki, bir yerden sonra fazla gelmeye başalar ve iki karakterinde aptallığı dayanılmaz olur.Hele sonu parodi gibi olmuş. Sonuç olarak film bahane Rita Hayworth Şahane. 10/6
Ritanın Kafasını kaldırıp göz ucuyla baktığı sahneyi Esaretin Bedeli filminden herkes anımsamıştır herhalde. Bu film bence ayrıca Kadir İnanır ve Türkan Şorayın başrol oynadığı Devlerin Aşkı filmini de iyiden iyiye anımsatıyor, bizimkiler kopya çekmişler :)yoksa yanılıyormuyum? Fena film değil ama çok da abartmamak lazım. Benden 7 puan...
Bu filmde asla unutamayacağım bir tema var ki o da Glenn Ford Rita Hayworth her koşulda sessizce gözleriyle takip etmesi ve her defasında bir sigara daha yakması.
Rita Hayworth’ın uzun siyah elbisesini giyip dans ederek söylediği put the blame on mame şarkısı ile hafızalara kazınan bir film ’’GİLDA’’Rita Hayworth ve Glenn Ford arasındaki çekim ise inanılmaz.çok güzel bir aşk öykünü anlatıyor bize, 1946 yılına ait bir yapım olsada kendini hala tekrar ve tekrar izlettirmeyi başaran ender filmlerden...Rita Hayworth’ın tüm güzelliğini ve yeteneklerini sergilediği yegane film bana göre.arşivlerde olmazsa olmaz.
Keşke ilişkilerinin öncesine dair bir şeyler söyleseydi film. Dans sahnesi cidden unutulmaz. Hiç sıkılmadan izlediğim -eski- filmlerden biri. Siyah-beyaz filmlerde kadınlar daha mı güzel gözüküyor, yoksa bu, bu filmlerde oynayan bir kaç kadına has bir özellik mi? Eh, bunu bilemeyeceğim elbette ama kadının güzelliğine hayran kalmamak elde değil. Tabii bu film için önemli bir nokta, çünkü film çoğunlukla bu tema üzerine kurulu. Çok iyi işlenilmiş, güzel bir film.
Sinema Tarihinin en önemli iki oyuncusu;uslanmaz,yakışıklı ve hızlı kovboy Gleen Ford--Sinemanın nişanlısı Rita Hayworth.Karakterizasyon incelemesinde üst safha bir çalışma.İnanın bu bütünleşmeyi başka hiçbir Hollywood filminde yakalayamazsınız.İyi Seyirler.
Usta yönetmenlerin bile slm verdigi(Lynch M.Drıve,Shawshank Redemption,) unutlmaz bir film Gilda.Charles Vidor'un estetik kamerasının yakaladıgı görüntü çalışmasıyla, Rıta Haywort'ın akla zarar güzelligyle ve oyunculugla taçlandırdıgı filmin seyrini kolaylaştırıyor.Aşk ve nefret ikilemi,şehvet,dostluk ve hırs gibi unsurları yüzüne çok iyi bir şekilde yansıtması ve şimdi bile gilda denince aklımıza Rıta Haywort'ın gelmesi bile onun güçlü oyunculugunun yansıması niteliginde.Amerikanlıların nükleer denemeler için Bikini adasına attıgı bombaya Gilda adını vermesi.