İlk film kadar başarılı olamasa da onun kadar eğlendiren Çılgın Hırsız 2'nin senaryosu aslında hiç güçlü değil. İlk filmle az benzerlik taşıyor ancak diğer devam animasyon filmleriyle birçok ortak yanı var. İhanet, aşk, sevgi ve iyilik gibi temaları kullanan filmin çoğu sahnesini tahmin etmeniz mümkün. Filmin belki de en yaratıcı fikri serumla biçim değiştiren minionlar. Biçim değiştiren mor canavar minionlar da en az sarı tatlı minionlar kadar komik tiplemeler olmuş. Zaten şu bir gerçek ki film ilki gibi zekice diyaloglarla değil daha çok minionların maskaralıklarıyla güldürüyor. Ayrıca ilk filme oranla daha fazla minionun olması filmin en büyük artısı. Her kareyi dolduran minionlar, filmin çocuklar kadar büyükleri de eğlendirmesini başarıyor. Sonlara doğru eğlence dozunu ikiye katlayan filmin finali kolay kolay unutulmayacaktır herhalde. "YMCA" ve "I Swear" parçalarının minion cover'ları pardon parodileri filmin en komik sahnelerini oluşturmakla kalmıyor son yılların en komik ve en eğlenceli dakikalarını yaşatıyor. Filmin senaryosunda bazı eksiklikler olabilir ancak ne film güçlü bir senaryoyla önemli bir animasyon olma derdinde ne de biz filmden böyle bir şey bekliyoruz. Giderken eğlenmek için gidiyoruz çıktığımızda da istediğimizi fazlasıyla alıyoruz. Bir çılgın hırsız yerine çılgın babayı izlediğimiz, harika animasyonun devamı pek yeni bir şey sunmasa da seyirciyi pozitif enerjiyle dolduran, son derece sevimli, eğlenceli ve hoş bir animasyon. Filmin, müzikleri ve seslendirmeleri bile ayrı bir unutulmaz animasyon olmasını sağlıyor zira minionlar bu serinin simgesi. Komik mi, şirin mi şirin bu tatlı minionların olduğu 2-3 tane daha animasyona varım ben arkadaş! ----------Bu eleştirinin kısaltılmış halidir, tam olarak sitemden okuyabilirsiniz.