Türk filmlerini böyle kaliteli yapımlarla görmek beni çok sevindirdi her şeyden önce.Oyuncuların performansları çok çok iyiydi üstelik konunun işlenişi ve tabii ki kendisi oldukça can alıcı..
Başından sonuna damarlarıma kadar hissedebildiğim nadir filmlerden İncir Reçeli. 10/10
gayet bence başarılı bir yapım en sevdiğim film serilerinden halil sezaide güzel oynamış rolünü ama neden aşk filmlerinde hep hastalıkla alakalı oluyor hep hastalıktan ölüyor böylece imkansıza dönüşüyor hep bilindik senaryolar olması dışında güzeldi 10/8
Film daha çıkmadan fragmanları olsun şarkıları olsun tıklanma rekorları kırdı..Halil Sezai 10 numara bir oyuncu yorumcu ..Gecen Gece Okanda yönetmeninde dediği gibi bu oyuncuların etinden sütünden yararlandım demesi işin mutfağında kullandığı malzemelerden anlaşılıyor.Daha tencere gitmeden kokusu ile bizleri büyüledi umarım Yemeği tatdığımızdada aynı etkiyi alırız...Başarılar İncir Recelii
Eskiden evlerde kocaman videolar vardı.Türk filmlerini tekrar tekrar izlerdik.O günlere döndüğümü hissettim.Bir kaçı hariç yabancı filmi 2 kez seyretmedim,ama Aşk Tesadüfleri Sever ve İncir Reçelini ben daha çoooooook seyrederim.Şu an bile netten gitarla söylediği parçayı dinliyorum,isyaaaaan..
Türk yapimlari içinde iidi bence. yönetmeni ilk kez izledim diyebilirim buna ragmen begendim. içinde yasadigimiz toplumun "çok bilmisligini" yüzümüze vuruyor..
filmi izledikten hemen sonra yorum yazmak istedim ama vazgeçtim, o kadar farklı şekilde etkiledi ki bu film çok da nesnel olamam diye bekledim..ama hala aynı şekilde hafızamda kazılıysa çok da beklemeyim dedim:) öncelikle can alıcı bi senaryo., şu ana kadar hiç işlenmemiş bi tema..başta eksik gelen herşey zamanla oturuyor. ve tamamen aynı filmdeki puzzle gibi tamamlıosun beyninde MUHTEŞEM FİNALİYLE..ilk yarım saati çok doğal,gayet bizden bi sahne yavaş yavaş ısınırken. birden seni öle bir kenetliyor ki.öle bir damardan giriyor ki afallıosun başta,normal olağan bir senaryo olağanüstü bir hal alıyor...oyunculuklar kesinlikle muhteşemdi..damarlarımda,yüreğimde hissettim çektikleri acıyı,AŞKI.. ve son olarak o kadar çok senarist ve yönetmen düşünmüş ki filmi ele alırken,her sahneyi nasıl sıradanlıktan uzaklaştırabilirim die..izlediğim yüzlerce film içinde ilk 10listemdeki sıralamada yerini aldı ..10/10
Konu itibari ile sıradan gibi gozukse de izledikce filmin buyusune kapılıyorsun ve basroldeki oyuncunun performansı tek kelimeyle harika.Ozellikle müzikler muhtesem. Reklamı yapılmayıp da adından soz edilmeyen efsane filmlerin arasına girebilecek bir film.