İncir Reçeli
    İncir Reçeli hakkında görüşlerin ?

ultimatom55
    ultimatom55

28 Şubat 2012 tarihinde eklendi
    Incir Reçeli adini ilk duydugumda bunun bir filme nasil konu olabilecegini ya da incir reçeli derken neyin kastedilmek istendigini merak edip durdum.Çünkü kahvalti sofralarinda görebilecegimiz türden bir yiyecegin filmde baska hangi sekilde yer edebilecegini bilemedim.Filmi izlerken bu sorulara cevap buldum bulmasina ama sanki daha tilsimli,derinlerde gizli bir cevap arama egiliminde oldugum için bu kesif beni tatmin etmedi pek.Film genel itibariyle hedef kitlesinin beklentisini karsiliyor.Zaten vizyona girdigi tarih itibariyle ne demek istedigim anlasilmistir.Konu olarak oldukça klise,hasta kadin-seven erkek iliskisi.Bu konu daha önce Türk Sinemasi'nda defalarca islenmesine ragmen sanirim senarist bunun günümüze uyarlanmasi gerektigini düsünmüs.Bu sefer eskinin verem hastaligini günümüzde biraz daha belirginlesen HIVpozitif yani Aids almis.Oyunculuk bakimindan Halil Sezai istenilen performansi fazlasiyla karsiliyor.Aslinda Melike Güner de iyi ama senaryo sebebiyle inisli çikisli bir grafigi var ve bu,film boyunca devam ediyor.Senaryo,yani filmin en zayif karni.Iki insanin aska baslama sahnesi çok zayif.Bir bar ve sarhos bir kadin,tanimadigi bir erkegin evine gidiyor ve ''sevismek yok'' diyor.Aidsli bir insanin bu kadar kendini koyuverip karsisindaki insana bu kadar güvenmesi akillara zarar.Zaten bu sahneden sonra hersey gelismeye basliyor.Gerekli zemini hazirlayan senaryo için bundan sonrasi zaten çorap sökügü gibi geliyor.Yalniz etkilendigim sahneler yok degil.Halil Sezai'nin yere bagdas kurup hem söyledigi hem gitar çaldigi;bir hafta boyunca bir odaya kapanip odanin her kösesini not kagitlariyla kapladigi sahneler orjinaldi.Finale giderken de yine basitlestirilmis senaryo ve fazla soguk bir bank sahnesi.Neticede kesinlikle izlenmemesi gereken bir film degil.Daha basarili olabilir miydi.?Kesinlikle evet.
    Nur Dener
    Nur Dener

18 Aralık 2011 tarihinde eklendi
    güzel film .ilk önce ıssız adma benzettim.daha benzer filmler var.konunun gidişatını az çok anlıosunuz.ama başarılı.romantik duygusal izlenmesi gereken bir film.
    ProfRsa
    ProfRsa

17 Kasım 2011 tarihinde eklendi
    Güzel bir film. Ama kesinlikle bir ıssız adam değil. Hastalığı dram yaparak ön plana çıkarıyorlar filmi. İzlemeye değer.
    actemmuz91
    actemmuz91

22 Ekim 2011 tarihinde eklendi
    durakta öpüsme sahnesi disinda filmi begendigimi söyleyemicem.oyunculuklara lafim yok.fakat mantik hatalari çaresizce ve çok klise aglatma çabalariyla dolu fakat beni aglatmayi etkilemeyi bir sahnesi disinda basaramayan ortalamanin biraz üstünde bir film.6/10
    sinema
    1 ziyaretçi
    10 Ekim 2011 tarihinde eklendi
    bence öyle abartilacak bir film degil zamaniniz çoksa izleyin derim.
    Ranger333
    Ranger333

3 Kasım 2011 tarihinde eklendi
    Cok biseyler beklemeden izledigim icinmidir bilemiyorum, cok sicak ve samimi geldi film bana... Hemde bu kadar "basit" bir konu üzerine kurulu olmasina ragmen, bu senin en etkileci filmi olmaya aday diyebilirim... Özellikle Sezai Paracikoglu^nun oyunculugu cok begendim ve Metin karakterinde kendime ait biseyler buldum... Onun gibi bir odaya kapanip, dünyanin üzerimizde olan bütün etkisinden kurtulmak istedim bir an icin... Ki bir film izleyiciye bu tür bir duyguyu aktarabiliyorsa, o zaman basarili bir yapimla karsi karsiyayiz demektir...
    bob_earth90
    bob_earth90

22 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    Açikçasi bir filmi kolay kolay yarida birakmam lakin filmi izlemeden önce basima gelecekleri biliyordum ama olumlu elestiriler okudugum için yine de filmi yarisina kadar izlemeyi basardim..Bu izledigim kisimda gördügüm tablo beni yaniltmadi klise bir konu..asiri romantizm fiskirmis sahneler..vasat bir senaryo sasirmadim.. niye sasirmadim içi bos romantik filmler çekmek bizim türk sinemasinin her sene yerine getirdigi bir gelenek olmustur da ondan... Duygusal bir toplumuz ya hemen atlar bizim izleyicimizde ne filmin konusunun kliseligi ne yönetimi senaryosu felan ilgenlenmeyiz bir an gözümüz kararir oradaki romantik sahnelere ve cümlelere içimiz gider kimsede demez yahu artik mideniz bulanmadi mi bu romantizmden!!? iste olay budur..Ama benim midem bulandi açikçasi o yüzden o malum sahnede artik beyin damarlarim patladi hemen kapadim.. olaylarin buraya varacagi belliydi üzgünüm olmamis gidin gerçekçi sinemayla ugrasin azicik hep ayni seyler olmuyor...
    romeo_callagher
    romeo_callagher

22 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    film güzeldi ask tesadüfleri severden sonra iyi bir film oldugunu düsünüyorum...
    Ceren S.
    Ceren S.

19 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    Çok abartili sahneleri vardi, piyasaya uyum saglamak amaciyla yapilmis sahneleri oldugu çok barizdi. Ask filmlerinden fazla keyif almam ama çok kötü bir yapim oldugunu söyleyemiycem.En azindan Ask Tesadüfleri Sever filmiyle çok fazla kiyaslamasinin yapildigini biliyorum ve kesinlikle o filmden kat kat daha iyi..
    Ali Veli
    Ali Veli

5 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    FILMI ZEVKLE IZLEDIM FAKAT EKSIKLIKLER VAR HIV HASTASI BIR INSAN ILAC ALIR ISE 20-30 SENE YASAR EGER ILAC ALMAYI RED EDERSE OZAMAN OLUR, AYRICA BOYLE BIR HASTA LIMITLI SINIRDA ICKI ICMELIDIR YARIN YOKMUS GIBI DEGIL BU sagligina zarar verir , bende bir HIV tasiyicisi olarak bunu bildigimden konusuyorum, ve hastalik sanki yarin oluncekmis gibi yansilitmis benc ebunlar yanlis keske bu hastalik konusunda daha ogretici ve egitim amacli bir kac konuya deginselerdi , genel anlamda guzle olan film dahaz az dramatik ve daha genlige ve halka ogretici olurdu diye dusunuyorum.saygilarimla.. HIV pozitif olmak kotu degildir ,sadece kabullenmek ile baslar , ilac alinmasi sarttir.
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

4 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    izlenmesi gereken içinizi burkan dramatik bir film 4/5
    zgrklck
    zgrklck

4 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    konu geçisleri çok hizli olmus ve kiz ölmeye yakin ayni kiloda detaylara daha onem verilse yonetmen yeni sanirim cogu yabanci filme tercih ederim o ayri
    ongun
    ongun

27 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
    replikler ve oyunculuklarla çok güzel bir film olmuş.etkisinden çıkmak kolay olmadı :)
    keremzbaykal
    keremzbaykal

16 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
    mütevazi bir hikaye.sade fazla uzatılmadan, müzikleriyle hikayeyi ayakta tutmaya çalışan, oyunculuklarıyla sıkmadan izleten, finali ortalarda görebildiğiniz hayatın son zamanlarında mutlu olmak isteyen ama karşısındaki erkeğin diğer hem cinslerinden farkı olmadığını gören bir genç kızın dramı.aslında ortada çok büyük hikaye yok ama amerikan filmlerinde sıkılanlara çağımızın hastalığı yalnızlığın ne sonlara gebe olduğunun ispatını görmek isteyenlere.
    moviewatcher
    moviewatcher

10 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
    bence çok da abartilacak bi film degil.amerikan filmlerinde gördügümüz konular var.böyle çok film yapildi.iste böyle filmlerde oyunculuk ön plana çikmasi gerek.basrol oyunculari iyi oynamis..