nskmourinho
10 Haziran 2011 tarihinde eklendi
Son yıllarda çekilen ıssız adam,aşk tesadüfleri sever gibi gişede başarılı ama içi yapaylık kokan filmlere hiç benzemiyor incir reçeli.İçindeki saf aşk sizi sarıp büyülüyor.Son yıllarda çevrilen en iyi dram filmlerinden 8/10
Izleyenlerin bir kisminin nefret edip, bir kisminin ise çok sevecegi filmlerden Incir Reçeli. Karakterlere inanmaz veya inanamaz, senaryonun bosluklarina ve sadeligine takilirsaniz muhtemelen ilk kismin içine, karakterleri sever ve senaryonun defolarina da takilmazsaniz muhtemelen ikinci kismin içine girersiniz. Ben ikinci kisma dahil olup, filmin kusurlarini görmeden sevenlerdenim. Tabii ki bu benim öznel görüsüm. Ilk kismin içine dahil olanlarda çok olacaktir elbette.
Türk filmlerini böyle kaliteli yapımlarla görmek beni çok sevindirdi her şeyden önce.Oyuncuların performansları çok çok iyiydi üstelik konunun işlenişi ve tabii ki kendisi oldukça can alıcı..
Başından sonuna damarlarıma kadar hissedebildiğim nadir filmlerden İncir Reçeli. 10/10
Bekletiğimin çok üstünde gerçekten başarılı bir yapım..
Seneryo gerçekten çok güçlü, tebrikler.
Aids olup hayatı her an ölecekmiş gibi dolu dolu doyasıya yaçşamak rölünün altından başarıyla çıkmış oyuncu Melike Güner.
Konu anlatım tarzı, çekimlerin bu kadar başarılı olması gerçekten beni şaşırttı. Hasta bir insanın gözü ile hayatı görmek size yaşama sarılma hissiyatı aşılıyor.
Sevgiyi bu derece yalın ve dokunmadan hissetmek her babayiğin harcı olamaz.
Filmden akılda kalan en büyük repilik "Bana canlı birini sevme hakkı vermediler bende İncir Reçelini sevdim" ve "Sevişmek Yok" repilikleri.
Hastalığın Kıza geçmiş olduğu nokta gerçekten çok iyi düşünülmüş ve etkileyici olmuş.
Tebrik ederim., son yıllarda izlediğim en iyi Türk Filmlerinden.
Son zamanlarda izlediğim kaliteli türk yapımlarından dramatik ve romantik kurgusuyla güzel bir yapımdı.İzlenebilir fakat senaryo orjinalliği yönünden bir kaç şey dışında eski siyah beyaz filmlerinden birisiyle birebir gibi duruyor o yüzden puanım 7/10... saygılarımla...
çaresizliği suratımıza tokat gibi çarpan bir film konu enteresan aşkı bu şekilde anlatması fakat işleyiş tam anlamıyla olmamıs küfürleri fazla gibi fazla derken cok küfürlü bi film değil ama olmıcak yerde küfürler var gibi oyuncuların amatörluğü çok azda olsa belli oluyor yada ben bu filmi izlemeden önce aşk tesadüfleri sever filmini izlediğim için cok dikkatinimi çekmişte olabılır sonuc olarak emeğe sağlık yüreklerine sağlık haggard arkadsımıza saygı elvis_7703 arkadaşımıza destek verıyorum
evet filmde eksik bişiler var örneğin mekan olarak hep aynı ortamlarda geçmesi hep bi yeme içme durumu saçma ama vermek istediği mesaj ve müzikler çok iyi.etkilenmemek elde değil...
incir reçelinin sorunu izleyiciye enjekte edilen dramatik romantizm dozunun ayarlanamaması sonucu yeşilçam melodramlarından farkının kalmayışı...benim de son sahnelerde gözümden yaş gelmedi mi valla geldi...ancak film baştan itibaren bir hedefe kilitleniyor va ortalarına yakın metrodaki planla derdini ifşa ediyor tam bu sahneden sonra senaryo maalesef alıp başını gitmek yerine iki ileri bir geri geliyor...incir reçeli için sanat filmi incir reçeli için sanat filmi deyişini kullanmak çok bol keseden not vermek olabilir...bu kadar sembolizmin ve tesadüfi hikaye kurgularının olduğu yerde ancak ıssız adam la başabaş değerde kesinlikle izledikten sonra paylaşılacak birkaç şey bulunabilecek ama ilerleyen yıllarda hatırlanamayacak bir film...
İçimi ısıtmayı başaran bi yerli yapım. Çok daha iyisi olabilirdi ama yıllar önce izlemiş olmama rağmen hala güzel etkilerini hatırladığım bi film izlenir...
gayet bence başarılı bir yapım en sevdiğim film serilerinden halil sezaide güzel oynamış rolünü ama neden aşk filmlerinde hep hastalıkla alakalı oluyor hep hastalıktan ölüyor böylece imkansıza dönüşüyor hep bilindik senaryolar olması dışında güzeldi 10/8
Eskiden evlerde kocaman videolar vardı.Türk filmlerini tekrar tekrar izlerdik.O günlere döndüğümü hissettim.Bir kaçı hariç yabancı filmi 2 kez seyretmedim,ama Aşk Tesadüfleri Sever ve İncir Reçelini ben daha çoooooook seyrederim.Şu an bile netten gitarla söylediği parçayı dinliyorum,isyaaaaan..
Filmin yılın en iyi türk filmlerinden biri olduğu şüphe götürmez.Yalın,güzel bir anlatım;kendine has,orjinal karakterler;damar müzikler...hepsi güzel ama bu kadar güzel şeye rağmen film bitince eksik birşeyler var diyorsunuz,birşeyler mantıksız geliyor.Nedense mükemmele yakın bir film yapamıyoruz.mutlaka birşeyler yarım.Buna rağmen şiddetle tavsiye ederim...7/10