Hesabım
    Memleket Meselesi
    Ortalama puan
    3,5
    79 Puanlama
    Memleket Meselesi hakkında görüşlerin ?

    10 Kullanıcı yorumları

    5
    1 Eleştiri
    4
    3 Eleştiri
    3
    2 Eleştiri
    2
    4 Eleştiri
    1
    0 Eleştiri
    0
    0 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    Amir Han
    Amir Han

    Takipçi 452 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    20 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Yönetmen İsa Yıldız'ın ilk yönetmenlik denemesi. Memleketi Antalya Gazipaşa'da Memleket Meselesi adıyla ironik bir film çekmesi ve tüm dost ve eşrafını filmde oynatması ilginç bir fikir. Film sinema salonlarında pek ses getirmesede; Tuna Orhan filmde 10 numara 5 yıldız bir performans sergiledi. Gazi filminde beraber çalıştığı Ahmet Kural'da filme renk katanlar arasında. Boş zamanlarınızda vakit geçirebleceğiniz ve yer yer gülümseten bir film. Tabii filmin konusu bilindik. Halk polise vurursa 6 aydan başlar. Polis vurursa görmezden gelinmeli düsturuna dayalı. Bunu gururuna yediremeyen bir öğretmenin bu uğurda verdiği mücadele. Bora Akkaş(Deniz) zırt pırt "buba" demesi çok antipatikti. 10 üzerinden 6
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.458 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    25 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
    konusu itlbariyle sosyal bir sıkıntıya temas etse de vasati bir derecede kalmış 2,5/5
    ersenma
    ersenma

    1 değerlendirme Takip Et!

    3,5
    24 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
    Filmlerden öyle pek anlamam, ama bu film hakkında Beyazperde - Murat Özer'den farklı düşüncelerim var. Filmi adeta çöplük olarak nitelendirerek haksızlık ettiğini düşünüyorum. Nasıl bir motivasyonla izlediğiniz çok belirleyici bence.
    Filmin bir güldürü, bir komedi olarak sunulması aslında baştan algıyı değiştiriyor. Bu film olsa olsa trajikomedi olmuş (yerine göre drama bile denebilir). Aslında çok ciddi bir "Memleket meselesini" çok çıplak bir şekilde anlatıyor ve filmin komedi kısmı sadece filmdeki karakterlerden ibaret. Öylesine abuk, şuursuz ve aciz karakterler var ki filmde, bunlar gerçek olamaz sanıyor insan. Oysa, karakterlerin dünyayı algılama şekilleri, günlük kaygıları, cehaleti, bilmişliği, aptallığı, uyanıklığı, fakirliği ve üçkağıtçılığı tam memleketimin insanını anlatıyor. Filmin tüm karakterler gerçekten de var çevremizde. Bu gerçekçilik, izlerken beni o köye aldı götürdü ve oradaki yaşama ve sorunlara ortak etti. Bunda oyuncuların başarısı yatıyor sanırım. Herkes kendi rolünü sadelikle ama iyi oynamış. Oyuncu kadrosu gerçekten çok iyi ve belki başka bir yönetmenin elinde bu senaryo ve kadro çok daha başarılı ve eğlenceli bir film haline gelebilirdi. Ancak, filmin konusu gerçekten gülünebilecek kadar basit mi sorusunu kendimize sormamız gerekir sanırım.
    Meslek hayatında, doğrunun peşinde koşmaktan yılmamış bir hoca karakteri var başrolde; Ahmet Uğurlu'ya biçilmiş kaftan gibi bir rol. Adil Hoca, emekliği yaklaşmış, yanlışa karşı mücadeleden aslında yıpranmış ve artık eğriyi doğruyu da şaşırmış bir öğretmen. Ahmet Uğurlu tüm hünerlerini sunmasa da, öğretmenin yaşadığı çaresizliği ve hayal kırıklıklarını iyi yansıtıyor performansıyla. Filmin yardımcı oyuncusu Tuna Orhan ise açıkgöz hademe tiplemesiyle bence gerçek başrolü oynuyor; hem oyunculuğu hem oynadığı karakter çok başarılı.
    Bir film uzmanı değilim, ama filmin teknik altyapısının kötü olduğunu görebiliyorum, hatalar gani. Ama oyunculuk ve hikaye bunları affettiriyor bence. Adil hocanın oğlunun hikayesi de gereksiz gibi görünse de, önemli ve ironik; Adil hoca başarısızlığını temsil ediyor. Öğretmen çocuğu Deniz (Bora Akkaş), sorumsuz, tembel ve silik bir karakterdir. Filmdeki yeri gerçekten de belirsiz gibidir, ama bu çizginin bir kastı olduğunu düşünüyorum. Deniz, filmdeki bir faydalı, bir faydasız varlığıyla günümüz bir kesim gençliğini çok iyi yansıtıyor bence.
    Özetle, film mesajlarını çok güçlü bir şekilde veriyor diye düşünüyorum. Hele Adil hocanın kabus sahnesi, ve hademe Haceli ile yaptığı prova çok şık bir kurgu. Filmin tek güldüğüm sahnesi aslında. Muhteşem bir sinema filmi olmasa da bence filme bir şans tanımalı ve ne anlattığına kulak vermeli. Bugüne çok uygun bir film olmuş Memleket Meselesi.
    elvis-7703
    elvis-7703

    Takipçi 36 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    15 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    film dvd de izlenebilir bir film film izlerken öyle bakakaldım sanki evin salonundayım ve ne zaman reklam girecek mutfaktan su alayım der gibi tv film havası var bence 10/3
    betsen
    betsen

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    10 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    filmin tek güzelliği vıp salonda olmasıydı :)
    Aisha-2
    Aisha-2

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,5
    3 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    Mutlaka izlenmesi gereken bir film...:)
    ilsalaron
    ilsalaron

    Takipçi 644 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    3 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    Ben bu filmi açıkçası çok vasat buldum. Bir kere filmin ismi "Memleket Meselesi" ancak tam olarak meselesi net olarak anlatamayan bir film gibi geldi bana. İkincisi film Antalya Gazipaşada geçiyor ama kullanılan şive dikkat ettiyseniz Aydın, Denizli yöresine ait gibi. Üç filmde tek elle tutulur performansı yan rolde oynayan Tuna Orhan sergiliyor (filmde müthiş rol çalmış) Füsün Demirel ve Ahmet Uğurlu performansları bana göre çok vasattı.
    kazim-a86
    kazim-a86

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    1 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    filmin hakettiği başarıyı yakalaması için kesinlikle gidin derim.yorumu size bırakıyorum...
    springsteen-2
    springsteen-2

    8 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    1 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    Drama zaman zaman dengede tutulmamış olsada yinede keyifle izlenecek bir yapım olmuş.Tuna Orhan yine harikalar yaratmış.Filmin ses konusunda ,mekan farklılıklarından kaynaklanan eksiklikleri çok fazla.Final olarak daha etkileyici bir son düşünülebilirdi.Gerçek bir hikayeden yola çıkınca senaryoda istediğini yapamamış olan bu film herşeye rağmen salonlardaki türk filmlerinin hepsinin bir adım önünde.Eline sağlık İsa Yıldız
    Selçuk Orhan
    Selçuk Orhan

    Takipçi 32 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    22 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    Türk sinemasının yüzakı 2 oyuncusunu (demirel -uğurlu) barındıran bu filme gidlmezde ne yapılır ..şahane ,şahane ,şahane :> fragmanı çok başarılı .umarım vizyona girdiğinde hakettiği alakayı görür.
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top