sinemadan anlamayan, sinemaya iki saatlik eğlence gözüyle bakan yada iki saatlik trajedi.sacma sapan filmleri izleyip, sinema adına utandırıcı ve sinemayı ticari bir vasfa iten yorumlar yapan, sinemaya sevgilisiyle vakit gecirmek gözüyle bakan, ticari ve nefsi kışkırtan filmlere hayran olan, iki film izleyip sinema platformlarında ahkam kesen zavallılar; kendinizi yormayın. bu film sizin entelektüel seviyenize hitap etmiyor. her filmi izleyip anlamak zorunda değilsiniz. sizin için yapılan videolarda var, siz dizi izleyin, tv filmi izleyin, tamamen ticari amaçla yapılmış filmler izleyin. izleyip yorum yaptığınız bu film size hitap etmiyor. bu film de sanat var çünkü. ancak sizin için sanat diye bişey yok çünkü sanatı idrak etmek için bir entelektüel seviye gerek. eğer ki bu filmi anlamak ve güzelliğinin farkına varmak istiyorsanız okuyun. sinema okuyun ve yönetmen filmleri izleyin. tarkovski izleyin, godard izleyin, ozu izleyin, bergman,kurusawa, fellini, kubrick, pasolini, majidi, kiarostami izleyin. ve okuyun. ve sanatla ilgilinenin resimle, edebiyatla, plastik sanatlarla ilgilenin. dali.yi keşfedin mesela, seyrine dalın. sonra burda ahkam kesin, beğenmeyebilirsin ama kötü hatta cok kötü demeye hakkın da yok, seviyende yok. böle yorumlar yaparsan, sadece sinemadan anlamayan bi zavallı olduğunu ispat edersin.