throughout
13 Mart 2011 tarihinde eklendi
Ahmet mümtaz taylanın harika oyunculuğu bile kurtaramamış filmi.. zaten filmin tek olumlu yanı usta oyuncunun her zamanki etkili performansı.. bunun dışında tamamen gereksiz bir film.. anlatmak istediği konuyu kesinlikle anlatamıyor yönetmen.. yaşanan gerçekler filmde sadece birkaç sözle aktarılıyor hepsi bu.. bu nedenle filmin çıkış noktası köreliyor en başından.. aşk hikayesi ise tam bir felaket.. bu kadar mı yüzeysel ve kolay bir aşk, hatta sevgi oluşur.. kesinlikle inandırıcı değildi aşk.. ayrıca film müzikleri sahnelerle genel olarak uyumsuzdu, hoş değildi.. Kısacası "basit" bir film.. 3/10
kirli tarihimize ( maalesefff!!!) ışık tutan cesur bir film ,utanmamalıyız bilmeli ve öğrenmeliyiz utanmayalım ki bir daha asla yaşanmasın .sabırsızlıkla bekliyorum .
Filmi izleyince aklıma Çoğunluk filmi geldi. Çoğunluk filmini izlemeden önce konusunu okuyunca başka bir film izlediğimi sanmıştım Bu film ise tam tamına olanları olduğu gibi anlatmış. Özellikle bence filmin temelinde Nergisin annesinin karakteri çok iyi çizilmiş ve başarılı ile oynanmış. Filmde asıl önemli olan konular bence bu karakterin bozuk ruh hali üzerinden başarı ile aktarılmış. Ben o dönemlerde yaşamadım , okuduklarımdan biliyordum Ama insanların hayatlarına bu olayların nasıl yansıdığını çevremden çok iyi biliyorum O yüzden bilmeyenler lütfen yorum yapmasın Gitsin kol paçinoyu izlesin.
bu tür filmler henüz sansürlenmeden yayınlanmaya başladı. geçmişse ışık tutran filmlerden birisi. sanatsal olarak eksikleri vardı. yine de genel olarak kopuk değildi. bence izleyin mutlaka...
ülkemizin tarihi ve bugünü bu tür sorunlarla okadar doluki sinemaya devamlı bu tarz öyküler çıkıyor. kürt sorunu alevi sorunu darbeler içleri sonsuz hikayelerle dolu. fakat sinema adına biraz ileriye dönük gelecekle ilgili hayaller ve öykülerle dolu filmlerinde olması gerekmiyormu? geçmişi ve aynı konuları farklı öykülerden seyretmek ve türk sinemasının buralara sıkışıp kalması doğrumu? geleceği düşünüp kurgulasak birazda fena mı olur.
Filmin puanı neden bu kadar düşük anlamıyorum daha izlemeden millet puanı basmış.Film çok güzeldi alevilerin yaşadıkları eziyet dolu günler anlatılıyor.Mutlaka gidilmesi gereken bir film
Devrimci yaşam biçimini durağan ve sıkıcı bir dille anlatan benzer politik filmlerden biri. Gayet renkli ve heyecanlı bir yaşam biçimi olan devrimci mücadeleyi loş ışıklı ve arkada asılı devrimcilerin posterleriyle karikatürize eden bu tarz sıkıcı filmler, en büyük zararı izleyicilere veriyor. Kendine muhalif diyen yönetmenlere tavsiyem, artık bu tarz salt propaganda filmlerinden vazgeçip For Vandetta, Leon, Breavhart gibi ruhu devrimci filmler çekin, hem anlatmak istediğinizi daha fazla kisiye ulastirirsiniz hem de sinema sanatina gerçek katkıyı verirsiniz.