Labirent: Ölümcül Kaçış
 Labirent: Ölümcül Kaçış posteri
19 Eylül 2014 Sinemada | 1s 54dk | Aksiyon, Bilim Kurgu
Yönetmen Wes Ball
|
Orijinal adı The Maze Runner
Basın
2,7 3 Eleştiri
Üyeler
4,1 1675 Puanlama, 56 Eleştiri
Arkadaşlarım
--
Puanım :
0.5 Berbat
1 Çok Kötü
1.5 Kötü
2 Yetersiz
2.5 Geçer
3 Ortalama
3.5 İyi
4 Çok İyi
4.5 Muhteşem
5 Kusursuz!

Özet

Labirent: Ölümcül Kaçış'ta, Thomas bir anda uyanır ve yukarı doğru hareket halindeki bir asansörde olduğunu fark eder.  Asansörün kapıları açılır ve karşısında kendi yaşlarında bir grup genci görür. Koloni gibi görünen bu grup onu bir kayranda karşılamıştır. Devasa büyüklükteki duvarlarla çevrelenen bu geniş alanda Thomas ne kendisini, ne ailesini ne de geçmişini hatırlayamaz. Dahası karşısındaki “Kayranlılar” da tıpkı kendisi gibi buraya nasıl ve neden getirildiklerini bilmemektedirler.  Tek bildikleri şey ise her sabah labirente gidilen dev bir kapının açıldığıdır. Güneş batarken ise her akşam kapı kapanır. Üstelik her 30 günde bir asansörle gruba yeni bir genç gelmektedir. Thomas’ın ardındansa beklenmedik bir şekilde, bir hafta sonra asansör labirente Teresa adında bir genç kızı bırakır. Thomas şimdi hem kayran sakinlerinin hem de geçmişte bir yerlerden hatırladığı bu labirentin sırrını çözmeye çalışacaktır… Yönetmenliğini ve senaristliğini görsel efekt alanındaki deneyimi ile tanınan Wes Ball’un üstlendiği filmin genç oyuncu kadrosu ise Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee, Jacob Latimore, Blake Cooper gibi pek çok isim yer alıyor.

Beyazperde Eleştirisi

3,0
Ortalama
Labirent: Ölümcül Kaçış

Merak kediyi yaşattı!

Yazar: Misafir Koltuğu
Son yıllarda beyazperdenin gişe garantili edebi trendlerinden biri de, genç okuyuculara hitap eden ve ana karakterleri de, hedef kitlesinin yaş aralığında olan fantastik – bilimkurgu çeşitlemeleri… Harry Potter serisi sayesinde büyük bir ivme kazanan bu eğilimin; Suzanne Colins imzalı Açlık Oyunları külliyatının uyarlamaları ile yakaladığı eleştirel ve maddi başarı sayesinde, “en az risk taşıyan sinemasal yönelimlerden biri” haline gelmesi aslında hiç de sürpriz sayılmaz! Yine de Orson Scott Card’ın leziz bilimkurgu serisinden perdeye taşınan Ender's Game : Uzay Oyunları  uyarlamasının beklenmedik bir şekilde gişede iki seksen çakılması, aslında bu taze sinemasal trendin bile ayaklarının yere tam anlamıyla sağlam basamadığını göstermiş oldu bizlere. Neyse ki akabinde Veronica Roth’un Uyumsuz güzellemesi perdeyi ziyaret ederek, yapımcılara türün maddi ve manevi avantajlarını bir kere daha
Yeni Bir "Maze Runner" Filmi İçin Çalışmalar Başladı haber görseli
Haberler - Gündemdeki Filmler
6 Mayıs 2024 Pazartesi
TV’de Hafta Sonu (1-3 Şubat) haber görseli
Haberler - TV Özel Dosyalar
Mad Max: Fury Road, Maymunlar Cehennemi: Savaş, Coco...
1 Şubat 2019 Cuma
TV’de Hafta Sonu (7-9 Eylül) haber görseli
Haberler - TV Özel Dosyalar
Ters Yüz, Jack Reacher, X-Men: Geçmiş Günler Gelecek...
7 Eylül 2018 Cuma
Labirent: Alev Deneyleri Filminden Türkçe Afiş! haber görseli
Haberler - Fotoğraf & Videolar
Filmin Türkçe afişi göz dolduruyor!
22 Haziran 2015 Pazartesi
Labirent'e Geri Dönmeye Hazır mısınız? haber görseli
Haberler - Fotoğraf & Videolar
Labirent: Alev Deneyleri filminden ilk fragman görücüye çıktı!
20 Mayıs 2015 Çarşamba
Dylan O'Brien'un fotoğrafi
Rolü : Thomas
Aml Ameen'un fotoğrafi
Rolü : Alby
Will Poulter'un fotoğrafi
Rolü : Gally
Kaya Scodelario'un fotoğrafi
Rolü : Teresa

İzleyici eleştirisi: sevdiler

En iyi ve en faydalı yorumlar
5,0
30 Eylül 2014 tarihinde eklendi
Seyri keyifli, hadi canım diyeceğiniz sonunda kafanızın karışacağız ama merakla izleyeceğiniz güzel bir film.
5,0
20 Eylül 2014 tarihinde eklendi
valla filme az puan vermişler. gayet güzel ve heyecanlı. oyunculuklar güzel. sadece bıraz açlık oyunlarına benzetilmiş.
4,0
25 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Genelde seri filmlerin ilki çok başarılı oluyor. Filmden çok bahsetmek gerekmez. Ancak başarılı bir film harcadığınız zamana değiyor. Başarılı serilerin devam filmleri salondan çıkarken aklınızda metafor sahneleri oluşturur ya işte buda bence öyle.
İyi seyiler..
4,5
18 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Herkesin film beğenisi farklıdır. Ama bazı filmler vardır. Çıktıktan sonra da seni etkiler. Dünyayı filmin içinde saklı verilen derslere göre algılamaya başlarsınız. Eğer filmde yalnız bir labirent ve buraya sıkışmış gençleri görüyorsanız şu ana kadar yazdıklarım bile sizin için boşa. - Tutsaklığın rahatlığı -Başa çıkamadığın büyük güçlere yavşa ve gerekirse onların bağışlayıcılığı için ...
Devamını oku

Uyarlama

Film, Amerikalı yazar James Dashner’ın Ekim 2009 tarihinde yayınlanan ve New York Times En İyi Satış ödülü alan The Maze Runner adlı kitabından uyarlama. Film ülkemizde de aynı adla çevrilip piyasaya çıktı.

Yönetmen Görüşü

“Kitabı okuduğumda hayal gücümde kayranın duvarlar ile çevrili doğal fakat sert görüntüsü oluştu ve bu benim önümüzdeki birkaç sene yaşamak isteyeceğim bir yerdi… Thomas herkesin geri adım attığı bir dünyada öne çıkıp belirsizliğe adım atan birisi… Bu belirsizlikle yüzleşecek cesarete ulaşıp, kendini bulma mücadelesi. Thomas meraklı birisi ve bu merakı kayranda onu bir tehdit haline de getirebilir veya onu oradan çıkaracak şey de olabilir”

Yönetmen Hakkında

Labirent: Ölümcül Kaçış, Wes Ball’ın ilk uzun metraj tecrübesi. Ball‘ın ilk filmi “Ruin/Harabe” yedi dakikalık kısa bir animasyon.

Teknik bilgiler

Ülke ABD
Yapım yılı 2014
Metraj uzun metrajlı film
İlginç Detaylar 4 başlık
Bütçe -
Dil İngilizce
Görüntü formatı -
Renk Renkli
Ses formatı -
Yapım formatı -
Viza numarası -

Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.