3,9
Moonrise Kingdom hakkında görüşlerin ?

17 Haziran 2016 tarihinde eklendi
İki aykırı gencin -belki de toplum öyle gördüğü için aykırılar- beraberce yürümeye çalıştığı yolda karşılarına çıkan engellerle dolu yolculuğunu anlatan bir Wes Anderson filmi. Hayatlarındaki gayeleri keşfetmek, gezmek, görmek ve öğrenmek olan bu iki küçüğün biraz garip, biraz absürd hikayesine farklı dokunuşlar yapılmış ve ortaya sıradışı diyebileceğimiz bir film çıkmış. Çocukların üzerindeki baskıları, ve zorlamaları da anlatan bir film.

2014 yılında izlediğim The Grand Budapest Hotel filmine hayran kalmış, o üslubuna ve anlatım diline mest olmuş biri olarak söyleyebilirim ki bu film ondan çok uzakta. Wes Anderson gerçekten çok ilginç ve enteresan bir yöntmen. Anlamak mümkün değil. Çok değişik bir düşünce yapısı var. Anlatım biçimi olarak ta çok farklı ve sıradışı. Ama sırf sıra dışı diye şu basit konulu filmi göklere çıkarmayı doğru bulmam açıkçası. Evet burada da basit bir konuyu öyle enteresan anlatmış k, çocukların izleyeceği sıradan bir film olabilecekken çok değişik ve ince mesajları olan bir filme dönüşmüş. Bu konuda takdir etmek lazım Anderson'ı.

Oyuncu kadrosuna bakarsanız filme bodoslama atlayabilirsiniz. Özellikle Edward Norton benim bayıldığım bir oyuncu. Lakin bu filmde başrol ufakların olduğundan diğer üstadlara pek bir iş düşmüyor. Ama ufaklarda hakkını vererek oynamışlar gerçekten. Buna rağmen çok akıcı ve sürükleyici bir film değil. Ve dediğim gibi basit bir senaryosu var. Wes Anderson olmasa, başka biri çekse hiç izlenmezdi herhalde. İyi seyirler... 6.4/10
14 Temmuz 2013 tarihinde eklendi
Sıradışı bir film olsa da ben fazla beğenmedim,beni kendine çekemedi diyebilirim,kısa sürde unutacağım tarzda bir film...
25 Mayıs 2012 tarihinde eklendi
Wes Anderson ilk zamanlarındaki gibi yaratıcılık dolu işlere imza atamıyor son yıllarında belki ama yıllar içerisinde oluşturduğu naif üslubunu bu filme de yansıtmayı başarabilmiş. Bana çocukken pazar sabahları Trt'de izlediğim çocuk filmlerini anımsattı film. Belki de bu nostaljik bağdan dolayı filme objektif bakamıyorum, fazla acımasız olamıyorum. Ancak işin birde gerçeği var ki film günümüz gençliği için oldukça naif ve çocuksu. Yetişkinler için çocuksu, çocuklar içinse demode. Ben kendi adıma filmi çok iyi bulmasamda sevdim (nostaljik nedenlerden galiba). Ancak herkese hitap edebilecek bir film olduğunu düşünmüyorum. Kitaplarla içli dışlı olan, biraz daha içe kapanık çocuklara, ergenlik çağındakilere ve böyle bir geçmişi olan yetişkinlere öneriyorum filmi. Aksiyonu, vurdulu kırdılı şeyleri sevenler hangi yaşta olursa olsun uzak durmalı filmden. Son olarak filmdeki pastel tonlara ve filmin çekildiği coğrafyaya bayıldım. İyi seyirler.
15 Aralık 2012 tarihinde eklendi
Wes Anderson'ın izlediğim ikinci filmi,ilk izlediğim filmi The Darjeeling Limited filmiydi ve hiç beğenmemiştim ama Moonrise Kingdom'ı beğendim diyebilirim en azından The Darjeeling Limited'e göre çok daha iyi bir film.Öncelikle film çocuk filmi gibi gözükse bile izlerken hiçte çocuk filmiymiş gibi hisettirmiyor zaten bence filmin kadrosu ve oyunculuk performansları bile filmi izlemek için yeterli bir sebep.Filmin süresi kısa bu yüzden ağır işleyen bir temposu olmadığı gibi özellikle ilk bir saati oldukça sürükleyici ve keyifli.Her ne kadar konu dışarıdan sıradan gibi gözükse bile filmin geçtiği yerler,müzikler ve çekimler filmin ne kadar farklı ve tarz bir film olduğunun göstergesi.Wes Anderson'ın kendine ait bir stili olduğu hakkında bir şüphem yok zaten izlediğim iki filminde de özellikle bu filminde haksız olmadığımı anladım ve bu film sayesinde Wes Anderson'ın diğer filmlerine bir göz atma isteği uyandı içimde.Filmin geçtiği yerler gerçekten çok güzel sırf o güzel yerleri görmek için bile bu film izlenilir.Oyunculuklar son derece başarılı,müzikler daha iyi olabilirdi,çekimler başarılı.Son olarak ben filmi beğendim IMDb'nin verdiği 8 puan verip abarttığı bir film olmamasına rağmen fazla beklentiyle izlenmediği takdirde oldukça keyif veren sürükleyici ve farklı bir film,farklı bir şeyler izlemek isteyenler için tavsiye ederim.

7/10
22 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Bukadar hollywood ünlüsünün, tamamiyle star modundan cikip anderson karakteri olarak oynayabilmeleri anderson'nin müthis oyuncu yönetimini gösteriyor.temposunu biraz yavas buldugum film 30. dakkaya kadar gelemesseniz yarida birakabilirsiniz ama renkler hikaye karakterler anderson sinemasi sevenler için leziz