Kötü oyunculuklar, başarısız kurgu, amatör yönetim, yapay karakterler ve yapay ötesi diyaloglar. Neresinden tutarsanız elinizde kalan bir film anlayacağınız. Hikayesini duyduğumda umut vermişti ama iyi bir hikayenin iyi bir film etmediğini bir kez daha göstermiş oldu film bana. 1.5 puan yönetmenin ilk film olması sebebiyledir sadece. ''Türk sinemasına tam destek hep destek'' mottosunu benimsemiş izleyici kitlesi hariç hiç kimseye önermiyorum.
'ulak' filmi tadında olmuş. bunu iyi amaçlı olarak söylüyorum.filmde biraz daha yoğun olarak diyaloglar yaşansaydı film daha derin olurdu diye düşünüyorum hele 'ozanın' içinde bulunduğu durumun farkında olmayan biri daha çok sorgulaması gerekiyordu, daha fazla gelgitler yaşaması gerekiyordu bunlar filme daha derinlik katardı ama yönetmen böyle taktir etmiş ve oyuncu seçimine gelince burak sarımola bence daha yetişmekte olduğu için rolün altından kalkamamış. daha çok eleştiri noktası olmasına rağmen türk yapımı olan bu filmi herkese tavsiye ederim.6. his ve diğerleri filmi tadında olduğunu belirtirim. korhan hocamızdan daha iyileri gelmesi dileğimle10 / 7
Türk sinemasının en kaliteli ve en özgün filmlerinden ? Özellikle sonlara doğru , olaylar birbirine müthiş bi kurguyla bağlanmış ? Yönetim , oyuncu performansları ve müzikleri de oldukça başarılı filmin ?Senaryo su akıllara zarar cinsten :) ? Ben izlenmeli diyorum ? 10/9 ?
merakla bekliyoruz,yönetmen aynı zamanda senarist oldukca idealistmiş,severim tuttuğunu koparan çizgisinde giden yönetmenleri,umarım türk sinemasına yeni bir soluk ve bir sevdiğimiz yönetmen daha eklenir ve umarım çizgisini bozup kafalarımızı karıştırmaz,bekliyoruuuzzzz:))))
Türk filmelerinde bazı filmler hani mutabık kaldıgımız sakın yaklaşmayın uzak durun türü diye(çılgın dershane,yeni hababam serisi gibi)bu film o türlerden kesinlikle değil.Çok farklı bir şey yaratılmak istenmiş ve bunda yer yer başarılı olunmuş ama filmin sonunun benim için hayal kırıklığı olduğunu söylemeliyim tüm iyi niyete rağmen 4/10 diyorum ama bu yoldan gidilecekse bu türden iyi işler cıkacak diye düşünüyorum
Küçük Kıyamet filmiyle benzer bir senaryoya sahip. Köyden çıkamama ve mezarlık sahneleri aynı. Ayrıca filmin başından sonunu çok rahat tahmin edebiliyorsunuz. Tek tatmin edici yanı biraz ürkütücü olması.
Öncelikle filmin konusunu saçma bulan arkadaşlarla başlayalım; sinema , içerisinde bir çok farklı türü barındıran bir yapıdır ve her türün kendine has özellikleri vardır . Bu filmin konusu için saçma diyen arkadaşlar bu filmi hangi kalıba göre değerlendirmişler ? Şayet bu bir politik gerilim ya da romatik komedi olsaydı saçma demekte haklı olabilirlerdi . Fakat film tür olarak kendine fantaziyi seçmiş ve gerçeküstü öğelerle filmin altyapısı oluşturulmaya çalışılmış . Bu durumda filmin konusu saçma olmaktan ziyade son derece ilgi çekicidir . Şayet tür sizin ilginizi çekmiyorsa o sizin hayalgücü kısırılığınızdan kaynaklanır. Şimdide gelelim yerli filmleri destekleme hastalığına ; şayet yapılan kötü türk filmlerini kötüde olsa destekliyorsanız bilin ki daha da kötüleri yapılacak ! Çünkü siz parasını vererek izlediğiniz o kötü filmlere bir tepki göstermedikçe ( bu tepki onları izlememek olabilir ) onlar kazandıkları paradan memnun kalarak daha az çaba, daha az masrafla sizin cebinizden daha çok para götüreceklerdir. İyi bir şeyler yapmadan da kazandıklarını gördükçe aynı kafayla devam edeceklerdir . O yüzden sizleri yerli filmleri desteklemekten ziyade yerli seyirciyi desteklemeyi öneriyorum .