toughwings
29 Mart 2010 tarihinde eklendi
film fena değilde neden halit ergenç oynuyorki atatürkühiç benzemiyor atatürke seside etkileyici değil ve oyunculugu cok kötübaşka oyuncu bulamadılar mı??
Son zamanlarda çekilen en başarısız Atatürk filmi olmuş. Makyaj bir felaket, çocuklar sanki uzaydan gelmişte kurtuluş savaşı başarılarını, Atatürk ün cumhurbaşkanı olduğunu hayatlarında ilk kez duymuş gibi sevinmeleri çok samimiyetsizlik yapmacıklık yaratıyor.ordan oraya atlayan konular kopukluk yaratıyor. tamamen öğrenci kitlesini hedef alan bir filim de net anlatımların olmaması üzücü. 2 saat e sıkıştıracağız diye sıkıntı yaşayacaklarına allah aşkına artık adam gibi uzun ve tatmin edici ve bilmediğimiz şeylerin de anlatıldığı bir film yapsınlar artık. Mesela makbule den hiçbir detaylı bahsedilmiyor. tek satır. umarım daha güzel Atatürk filmlerini bir gün görürüzü
Gittim.Bir belgeseli andıran çocuk ve gençliğe yönelik sade bir film.Ve bu ulusun kahramanlığının hikayesinin ders tadında naif bir anlatımı.Canladırmalar çok başarılı olmasada Atatürk ün çocuk sevgisinin anlatıldığı sahneler yürekleri zorladı...Tarih ve gerçeklerin yalın hali için çocukların ve genç kuşağın izlemesi gerek.Cumhuriyetin kıymetini görmek adına...
Halit Ergençi öven arkadaş, biraz yapılan işle ilgilense de önyargılarından kurtulsa çok iyi olacak. Atamızla ilgili çekilen en iyi film buysa yazıklar olsun. Halit Ergenç bir kere ne oyunculuğu var ki bu rolü ona veriyorlar gözü kara bir biçimde.
Film, birbirinden kopuk ve yüzeyel parçalardan oluşuyor.En bilinen konular en basit şekliyle anlatılmış.Bir Kurtuluş filmi gibi tüylerimizi diken diken etmiyor.Aralardaki çocuklar maalesef doğallık ve sempatiklikten biraz uzaktı.Fakat film ilkokul düzeyindeki çocuklar için faydalı olabilir.Hatta onlarda, tarihimiz ve Atatürk hakkında yeni bir merak he heyecan uyandırabilir.Ve de tavsiye ederim.Çetin Tekindor, her zamanki gibi müthiş..
Mustafa, Veda ve ardından Dersimiz Atatürk. Üçünü de izlemiş biri olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Mustafa bu filmlerin arasında en iyisiydi.Dersimiz Atatürk filmi sadece çocuklar için çekilmiş bir film. Sahneler hakikaten çok komik. O barkovizyonda arada çıkan görüntüler akıllara ziyan. Çocukların savaşın kazanıldığını öğrendikten sonraki 'Çak, oley be' tepkileri de neyin nesi? O kadar komik bir anlatımı var ki. Ben de sandım ki Mustafa da yapılan yanlışlara cevap verecek. Hiç de öyle olmadı. Yönetmenliğe gelince.. Bilmiyorum ön yargıdan mı ama ben hiç beğenmedim. Saat 14.00 ü göstermesine rağmen odadaki tüm ışıklar niye yanıyordu anlayamadım. Sürekli kamera bir sola pan halindeydi. Projeksiyonun önünden binlerce kez geçirmekle amaçlanan neydi anlayamadım. Bir de kullanılan yanlış ışıktan dolayı gölgeler de çok kötüydü. Kısaca beğenmedim. 12 yaşından küçük bir çocuğunuz varsa götürün, ama siz girmeyin bence. 2/10
Arkadaslar kesinlikle gidilicek bi film değil;ne belgesel tarzında yapabilmişler ne de film tarzında.Extra bilmedimiz bişey anlatsa gene gidilir ama anlatılanlar ortaokul bilgilerimizi geçmiyo.Hadi para neyse ama gerçekten zamana yazık!Atatürk gibi herşeyinden film çıkarılabilicek yüce bi şahsı niye böle kötü filmlerle anlatıyoruz anlamıyorum.Bence önüne gelen Atatürk filmi yapmamalı.Buna bi sınır getirsinler...
beklentilerim çok fazlaydıııı.ilk öğretim öğrencilerine tarih dersi için hazırlanmış bir sunummmmm.buna sinema demek inanın çok güç :( :( tabiki emeğe ve ATAma saygızıslık etmek değil amacım. sinema filmi bu şekilde olmamalıydı birazda biz seyirciler düşülsünnnnn!!!!
'Veda' ve 'Mustafa' (!) fiyaskolarından sonra bana göre yapılmış en gerçekçi Atatürk filmi ve bu film hiç bir tartışmaya da mahal vermeyecek bir film. Onun için tüm emeği geçenlere bravo ve helal olsun diyorum. Aynı zamanda bu alanda yapılan ilk belgesel/kurmaca tarzında bir film, daha önceden Ulu Önderimiz hakkında yapılan filmler ya ticari amaçlıydı ya da salt belgesellerdi. Üstelik çocukların da seyredebileceği ve yararlanabileceği bir film ancak ben bu film 23 Nisanda vizyona sokulmasını isterdim daha çok hasılat elde ederdi. Bir de Halit Ergençin makyajı uymamış tartışmasına gelince bir şeyi artık anlamamız gerekiyor Atatürk o kadar farklı bir fiziğe ve yüze sahipti ki siz hangi aktörle çalışarsanız çalışın yerli yada yabancı hiçkimse Atatürke benzemeycektir yada benzetilemeyecektir (şu ana kadar tek Ahmet Mekin biraz benzemişti Atatürke o da yüz hatlarından ötürü) onun için bu anlanmsız tartışmaya son verelim. Üstelik Halit Ergenç çok da başarılı oynamış. Çocuğunuz varsa muhakkak bu filme gidin derim. Ayrıca çok sevdiğim bir sinema yazarı olan Atilla Dorsayın bu filme gitmeyecek olmasını hayretle karşıladım.
dün akşam çok büyük heyecanla gitmeme rağmen beni hayal kırıklığına uğratan,aradaki tarih sahnelerinin fondaki uyumlu müziğiyle uyanık kalabiliyorken bir anda çetin tekindor ve çocukların sahneye girişiyle tekar uykuya meylettiren,Halit Ergençin gerek makyajı gerekse hal ve tavırlarıyla Atatürk karizmasından ne kadar uzakta bir duruş sergilediğini Atatürkün kendisinin yer aldığı sahnelerde daha iyi anlaşıldığı-zaten aynı olamaz da bari hiç olmamış dedirttirmeseydi-bitse de gitsek modundan beni çok da uzaklaştıramayan bu yüzden üzen film..daha ne diyeyim?
Yapılan en büyük yanlışlık bence 1 - 2 saatlik filmlere Atamızın hayatını sığdırmaya çalışmaları çünkü herkesin beklentisi farklı oluyor ve bu sürede Gazi Paşa nın tüm hayatını değil en önemli olayları bile çok hızlı geçmek zorunda kalıyorlar ve bu da benim gibi birçok izliyiciyi tatmin etmiyor. Yazar ve yapımcılardan ricam Gerçekten derinlemesine ve daha ayrıntılı bir Atatürk filmi yapmaları ki buda ancak seri yapıldığında mümkün olur umarım sesimi duyarlar. Filme gelecek olursam ben memnun ayrıldım ve iyi ki gitmişim dedim HERkese TAVsiye EDErim. Filmde Atatürk den bahsediliyor özel yaşantısından değil özellkile buna dikkat edilmiş.
Filmi oğlumla beraber izledim. ilk defa bir filmi birlikte sıkılmadan izledik. Birlikte duygulandık, gururlandık. Turgut Özakmanın eline sağlık. İnşallah böyle filmler çoğalır. Bazı kısımları daha iyi olabilirdi. Ama hiç sıkılmadan izlediğim bir film oldu. Film diyorum ama aslında belgesel öğeleri çoğunlukta olan bir yapım olmuş. Adı gibi bir ders, ama sıkmayan ders. Emeği geçen herkese teşekkürler.
filmi öğrencilerime nasıl izletebilirim diye planlar yaparken, yüzünde kilolarca boya varmış izlemini veren berbat makyajlı Halit Ergençi görünce kararsız kaldım. bi de "ingiltereden geldi makyözler, 5 saatuğraştılar demezler" mi?