coolerlime
22 Mart 2010 tarihinde eklendi
Korku filminden ziyade; ani gürültü ve görüntü patlamaları, kulak tırmalayıcı böğürtü sesleri ile bütün klişelerin ve saçmalıkların birleşimi denilebilir belki, oyunculuklar da yetersiz kalmış, kimin nerede neden yaptığı tamamen belirsiz ve mantıksız, dini duyguları alet ederek korku vermeye çalışılan aşırı rahatsız edici gürültülerle dolu berbat bir film, rezalet...
Dabbeyi ilk çıktığında vcdden küçük laptop ekranında izlemiştim beğenmemiştim.Ancak bugün evde iyi sayılabilecek bir 5.1 ve tvde izledim.Etkileyici efektler mevcut,bazı yerlerde meşhur yabancı gerilimler kadar olmasa da geriyor izleyiciyi.Oyunculuklar zayıf ama fena bir yapım değil.2yi izlemedim daha ama umarım bundan iyidir.
Yetersiz görsel efektlerine rağmen izleyicisini korkutmayı başaran bir film. her ne kadar yabancı sinemalara göre vasat sayılsa dahi asıl amak korkmak ve korkutmaksa film bunu çok iyi bi şekilde gerçekleştiriyor.. Gerilim ve korku filmlerini izlediğiniz atmosfer filmden alacağınız etkiyle direk olarak orantılı olacağı için bu filmi uygunsuz bir atmosferde izlerseniz beğenmemeniz zaten normal olacaktır.
Amatör oyuncular ile çekilmiş fakat Yönetmen Hasan Karacadağ üstün zekasını konuşturarak bizleri ürperttirmeyi başardı. Filmde birtek Ümit Acar(polis rolündeki)başrol oyuncusu rolünün hakkını vermiş. Ebru Aykaç(Hande) felaket derecede acemi replikler ile ve yapmacık mimikler ile sınıfta kaldı. Filmin 3.5 trilyon hasılat elde etmesi oyunculardan çok yönetmenin başarısıdır. Boşuna dünya fizik şampiyonu olmamış. Tebrikler.
İlk önce Türk sineması için yeni bir türü geliştirmeye çalışan Hasan Karacadağı kutlamak gerek.Ancak ben şunu anladım ki korku bize göre değil galiba biz yine böyle antin kuntin duygusal filmler yapmaya devam etmeliyiz...Ta ki Eşkiya gibi başyapıtlar ortaya çıkana kadar...
Bu film bence korku komedi türünde bir film..son dakikaya kadar katıla katıla güldüm ben bu filmde sadece ben mi,sinemadaki çoğu insan da güldü..konusu ilginçti,korku öğeleri daha iyi yansıtabilirdi perdeye ama olmamış..türünün ilk örneklerinden bence bu film..
film korkutuyormu? -kesinlikle evet.ama nasıl? -tüm klişeler kullanılarak.oyunculuk? -çok zayıf....senaryo,kurgu? -fena değil daha iyi olabilirdi.efekt-,makyaj? -bunların dışında pek de bir şey yoktu.herşeye rağmen Türk korku sinemasında bir mihenk taşıdır.cesur ve özenli bir iştir. çok eksikleri olduğu aşikar ama başlangıç için hiç de fena değil. film her yönüyle eleştirilebilir ama yönetmen ve yapımcılar sırf bu işi yapma cesaretlerinden ötürü eleştirilmemeli bence. çünkü ağzımızın suyu akarak izlediğimiz hollywood filmleri içinde buna yaklaşamayan yüzlerce korku filmi var. üstelik cinsellik kullanılmayan bir korku filmi en az 2 puan kaybeder.bunu göze almasıylada ayrıca tebriki ediyor. film 6/10 ama cesaret ve emek 10/10
Japon korku filmi Kairo (2001).. abd remake yaptı Pulse (nabız) oldu..bizimkiler içine biRaz dini simgeler kattılar Dabbe oldu..arkadaşlarının intiharı sonrası toplanıp olayı anlamaya çalışan gençlerin trenin üzerinde oturduklaRı sahne aklıma geldikçe gülüyoRum ;)
iyi oyunculuk mu? bu oyuncularla dizi çekilse 2.bölüm yayınlanmaz. acaba oyuncular gelmemişte yoldan adam mı toplamışlar diye düşündüm sakın ama sakın izlemeyin