D@bbe: Bir Cin Vakası
    1,9
    D@bbe: Bir Cin Vakası hakkında görüşlerin ?

sero27
    sero27

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    bu kaçıncı hayal kırıklığı sayamadım=) en iyisi türkler korku filmi yapmasınlar! maalesef korkamadım dabbeden.beni etkilemeyi başaramadı.çünkü klişe türk efektleri,yapmacık bir dialog anlayışı,durağanlık,kopukluk vs vs vs...allah aşkına bir türk senarist de şöyle gerçekten bizi korkutabilecek bir film yapsın..yalvarıyorum!!
    remziyeayna
    remziyeayna

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    filme gittim güzeldi ama ilginçti beğendm ekibinin başarıların devamını dilyom
    o-pekhas
    o-pekhas

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    filme gidip te para vermemek lazim.
    bu adamla bu konularla bu is yürümez...

masal anlatiyorsan eyvallahu ama kuran dan alinti yapacaksan sacmalamayacaksin!...

adam senaryoyu calmis,
    oyunculari yoldan cevirmis,
    yönetmenin yönetmeden haberi yok,
    yazarin hayal gücü, hayal den bir haber,
    zekadan yoksun, akicilik ve gercekcilik sifir...

yahu kardesim!
    bilmedigin seyi, beceremedigin seyi yapmaya kalkma!

hayatinda ilk defa film seyredip te bu filme güzel diyen film cahillerine diyecek tek lafim, "e yuh yani..."
    yilmaz196
    yilmaz196

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Okuduğum yorumlardan ve sitede yapılan kritekten anladığım kadraıyla milim ileri gitmemiş vatandaş. Oyunculuklar yerlerde sürünüyor yine.
    yssolmaz
    yssolmaz

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    dabbe 2 bence fena değildi.hatta iyi demek mümkün.korku sineması son dönemde hep aynı klişelere takılı kalır.Özellikle 70li yılların remake filmlerine rağbetin arttığı ve uzakdoğu filmlerindeki berbat makyajlı,uzun saçlı kız çocuklarının artık gına getirdiği günümüz sinemasında dabbe 2 filminde ses hariç kullanılan korku yöntemlerini ben çok zekice buldum.en basitinden filmdeki laptop sahnelerinde beliren ucube ses dalgaları ve bu dalgalara ani olarak eşlik eden belirsiz görüntü değişimleri bazen ürkütebiliyor.Sürekli karanlığa doğru yaklaşan kamera bilinçaltına orada biryerde bişeyler var duygusu vermeyi başarıyor.Dabbe 2ye tam korku filmi anlamında konsantre olmuşken birden istanbulda yanan camiler,yıkılan köprüler çığlık atan insanlar ve yollara serilmiş cesetler dahil oluyor.Kıyamet dokusuna dönüşüyor film.Hemen ardından göklerden gelen ve Abyss filmindeki saldırgan suları ve lost dizisindeki black smokeu hatırlatan siyahi bir kütle karakterlerin çevresinde dolanıyor.Arka planda insanların korkusuna çaresizlik ekleniyor ve film finalde tanrı-insan-ölüm üçgenini etkileyici bir sahneyle grotesk olmayan vahşi bir biçimde sonlandırıyor.Görsel efektler daha iyi olsaydı ve ses efektleri adam akıllı birine teslim edilseydi dabbe 2nin hollywood gündemine girmesi içten bile değildi,ön yargılarınızdan arınarak gidin ve izleyin dabbe 2 filmini.
    x-factor1313
    x-factor1313

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    ben hayatımda bu kadar kötü film görmedim!!!!!
    diescream22
    diescream22

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    buradaki şişirilmiş bazı yorumlara aldanarak filmi dün izledim ve bu iğrenç film gittiğime bin pişman oldum.gerçekten bu filmi beğenenler,sürekli övenler acaba başka bir film mi izlemiş şaşırmadım değil.çok çok kötüydü.korkulacakda hiçbir şey yoktu.efektler,oyunculuklar,makyaj hepsi çok kötüydü ve komikti.filmin 2.yarısından sonra salonu terk eden çok oldu.burdaki abartı yorumlara dayanarak arkadaşlarıma filmi zorla izlettiren ben bile filmin o kulak patlatan gürültüsüne daha fazla dayanamadığımız için bizde salonu terk ettik.boşuna bu filme gidip vaktinizi ve paranızı boşa harcamayın.notum 10/1
    taso-tamo
    taso-tamo

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    dabbenin 1. filmini izlediğimde kuran de geçenler den dolayı baya bi etkilenmiştim
    bir film kurdu olarak dabbe bu güne kadar yüpolmoş en iyi korku filmlerinden birine aday muhakkak izlenmeli !
    nilayoren
    nilayoren

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Filmi izlerken dayanamayıp sinema salonunu terk etmek zorunda kaldım. Çok kötü ve insanın kulaklarını rahatsız edecek kadar gürültülü bir film. Filmde sadece bağrışma ve ağlama var. Ses efektleri gereksiz bir şekilde çok fazla kullanılmış. Kısacası seyretmeye değmeyecek bir film.
    on10der10der
    on10der10der

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    bugün gece seansına gittim ve hala etkisi artındayım.gerçekten korkutucu ve ürpertici sahnelerle dolu bir film olmuş.bazı arkadaşlar saçmalayarak komik,güldüm diye yazmış.ama kesinlikle öle bir şey ben görmedim.
    two-face-2
    two-face-2

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    film berbat ötesi verdiğim paraya zamana yürüdüğüm ayağıma sinemada oturduğum koltuğa üstüne oturduğum kaba etime bile acıdım bu filmde.hepsi bu saçma sapan film için heba oldular.dabbe1 deki iğrenç oyunculuklardan sonra 2.filmde de hiç bişey deişmemiş hatta geriye gitmiş.bu kadar saçma sapan filmleri nasıl çekiolar sonrada bizlere nasıl kakalıolar film die inanın onlardan çok kendime kızdım.birde bu film için türklerin en iyi korku filmi diolar utanmadan.sinemamızı geliştircek dabbe diolar.bu film sinemamızı deiştirmez dahada geriye götürür.bi odaya tıkışmış 5 kişiyi sıfatlarını zomlamaktan ve kulaklarınızı patlatmaktan başka hiç bişe yok filmde.efektlerin makyajın kötülüğüne falan değinsem bu filmin berbatlığını anlatmya satırlar yetmez.Bari biz yaptık bi hata sizde aynı duruma düşüp saçma sapan bi filmle vaktinizi ve paranızı boşuna harcamayın.bu filme gitceğinize sinemada o kadar çok alternatif var ki bu filme giderek bunu heba etmeyin.bu film yerine gidin avatara gidin vaviene gidin eğer korku filmi izlicekseniz testereye gidin ben sevmesemde testere bile bu filme bin basar.bide recle, paranornal activityle kıyaslıyarak bu iki filmede hakaret ediolar gülüorum onlara ancak.etmeyin eylemeyin yazık günahtır...10 üzerinden 0
    baris_93
    baris_93

29 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Bu filmi sinemada izlemenizi tavsiye etmem. Eğer filmi sinemada izlerseniz;1)Geçici kulak rahatsızlığı yaşanabilir.2)Verdiğiniz paraya yazık olur.
    murteza54
    murteza54

29 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    5 kişiyle çekilmiş, bazılarının Kurandaki şeyleri çok güzel anlatmış demesine rağmen Kuranla ilgisi olmayan film bile diyemeyeceğim, berbat bir şey. Filmde müzik yok, oyunculuk sıfır, akıcılık yok kopuk, daha ne kadar berbat olabilir ki bir film :S
    fuygurlu
    fuygurlu

29 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    korku kategorisinden komedi kategorisine alınırsa büyük iş yapacak film zira kanalizasyondan daha komik olmuş. konu fena değil, efektler turist ömer uzay yolunda tadında, oyunculuk k.v. sefa zengin haricinde 0 diyebiliriz. biz bile benzer biseyler cekebiliriz bu film için ekstra yetenek gerekmiyor. aşırı vasat bir film. gitmeye değmez ama Allah var çok eğlendim
    bahadirkablan19
    bahadirkablan19

29 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    ben hasan beye destek vermek ve kuranı kerimden bir konuyu işlediği için gittim pişman değilim ama çok tavsiye edilebilecek bir film değil. ama katagorize edersek japon filmlerini andırıo ama hasan bey oralardan geliyor. hasan beyin tüm filmlerine tam destek seviyoruz kendisini daha farklı konularıda günümüze taşımasını bekliyoruz.