3,9
Son Ders: Aşk ve Üniversite hakkında görüşlerin ?
22 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Sinemada gösterimde olduğu sırada nasıl olurda bu filmi teğet geçip bir çok işe yaramaz filmi izledim diye kendime kızdım.Dün akşam izledim, izlerken bi yandan kahkahalar atarak güldüm, diğer yandan hüzünlendim, sevindim, moral buldum. Gerçekten görülmeye değer, son yıllarda yapılmış en güzel Türk filimlerinden birisidir.
29 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
gerçekten mükemmel bir film. insanı bazen isyan ettiriyor bazen hüzünlendiriyor. filmin akışına kapılıp gidiyorsunuz. hayat ders verir şeklinde özetlenebilecek güzel bir mesajı var. sadece son sahneler abartılı olmuş filmin diğer kalan kısmı gayet gerçekçi biçimde islenmiş mutlaka izleyin 9/10
28 Kasım 2008 tarihinde eklendi
dram ve komediyi bir arada veren güzel türk filmlerinden tavsiye ederim
5 Aralık 2008 tarihinde eklendi
film gerçekten çok iyiyidi. ben dvd den izledim ama genede sinepuan verdim. filmde özellikle kaan urgancıoğlunu çok beğendim. film konusu itibariyle birden fazla durumu işliyor ama tek ortak sonuçla bitiyor. filmdeki en büyük yetenek tabiki ferhan şensoydur. filmin extralarına baktığımda kendisine film boyunca bir karavan tutmaları beni çok şaşırttı. sistemli bir iş sonuçu çıkan bu başarılı işe 10/8 verdim.
11 Nisan 2009 tarihinde eklendi
etkileyici... güzel mesajları olan, düşündüren, sarsan bir film olmuş. kesinlikle dramı komedisinin önüne geçiyor. eleştireceğim yanı ise şu: ulaş ve deren o kadar çabuk birlikte oldu ki, hangi ara deren de aşık oldu ben kaçırdım sanırım. ikisinin arasındaki ilişki bence daha iyi verilmeliydi. hep ulaşın tarafını izledik, ulaş konuşmaya başlar başlamaz da çok kısa bir zaman içinde sevgili oluverdiler. derenin hislerini tam da aktaramadı film yani bence.bunun dışında gerçekten başarılı bir film. küresel ısınmaya bile değinmiş, eylem yapıyorlar da noluyor, holding sahipleri kapatıyor işte üstünü, arkaları geniş ya... kadro süper, oyuncular bir numara. iyi seyirlik bir film. 8/10
18 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Açıkça söylemek gerekirse, son dönemlerde yapılmış en dramatik türk filmlerinden biri.. Müthiş bir etkileyici yönü var. Mutlaka seyredilmesini tavsiye ederim. 10/9
6 Ocak 2009 tarihinde eklendi
arkadaşlar filmi biraz önce izledim ve sıcağı sıcağına yazmak istedim,dağıldım resmen,uzun zamandır hiçbir film beni hüngür hüngür ağlatmadı,öncesinde kendimi ağlamamak için zorlayıp sonra gözyaşlarıma vehıçkırıklarıma engel olmadım.ferhan şensoy geleneksel türk tiyatrosunda çok önemli bir yer tutar,kavuğun bence başka bir sahibi de yoktur,artık bitmiştir çünkü böyle gelenekselci adamalr yetşmiyor maalesef,o tuluatın çok başarılı bir temsilcisi aynı zamanda da kalemi kuvvetli bir isimdir,ama ben ona bugüne kadar böyle sınırlı bir gözle bakmışım bazı oyunlarını beğenmemiş oyunculuğunu savsak bulduğu bile söylemişimdir,bu kadar rahat eleştiri yaptığım için bir zamanlar utandım,beni burdaki oyunculuğuyla öyle bir utandırdı ki!ben onun zekasına kalemine hep güvenmişimdir ve onu bu yönleriyle sevişimdir ama ona hiç şu an baktığım yerden oyuncu gözüyle bakmamışım,o kadar samimi,o kadar doğal bir oyunculuk sergilemişki,gerçekten çok etkilendim,genç ekipte gayet başarılıydı,filmin tek nazar boncuğu ekin türkmenin ev arkadaşı(magazinci değil,diğeri)olmuş ee o kadar da olur işte nazar boncuğu,ama gerçekten ferhan şensoyun etkisindeyim,keşke komedi dışında bir de tiyatrosunda bir tragedyayla dramla görsek onu sahnelerde,gerçi belki oynamıştır zamanında bilmiyorum biz yetişemedik ama onu sahnede bu şekilde izlemeyi çok isterdim o bir usta ve ustaların son nesli.türk sineması ne kadar güzel yerlere gidiyor dedim kendi kendime,onu aşağılayanlara inat ne de güzel direniyor!filmde beni yaralayan senaryo da oldu tabii,çok kuuvvetli,bir devrin tanıkları,savunucuları,devrimcileri nasıl domino gibi kimi direnmiş sisteme hala karşı çıkmış kimi bazı bahanelerin arkasına sığınıp sistemin taa kendisi,bir zamanlar ki düşlüncesinin kavgasının karşıtı olmuş,neden bu filmi vizyondayken farketmedim diye sormak bile istemiyorum,bellediğimizi belliyoruz bir sürü formülü var sinema salonlarında bir dönüşüm olsun diyoruz ama bizi dinleyen yok,böyle kaliteli filmlerin vizyonda kalma süresi 1 hafta olmamalı ve bu film gerçekten izlenmeli 10/9(o biri kötü konuşan kız için kırdım:)
5 Aralık 2008 tarihinde eklendi
İyi bir sinema izleyicisi olan herkesin izlemesi gerek diye düşünüyorum, ama başlangıçtaki yağmur sahnesi başka bir arkadaşında yorumunda değindiği gibi olmamış. Üstelik bu filmin başındayken çoğu insanı uzaklaştırabilir. Film çok güzel olsa da başlangıç kötü, becerilememiş... Yağmur ve romantizm daha iii değerlendirilebilirdi. Her şey bir yana, hocanın öğrencilere uyguladığı anketle kurşun gibi hafızama girdi. Kimin cep telefonu var? kimin iki tame cep telefonu var? kimin taşınabilir mp3 çaları var? kim 18 yaşını geçti? kim oy kullandı? Teşekkürler Türkiye. Bu sahne bile devleştiriyor filmi, çok orjinal ve mesaj yerinde. Sanata önem verenler lütfen izleyin. Eleştirilecek yanları olsa da Türk sinemasında altın değerinde bir film.
8 Şubat 2008 tarihinde eklendi
hoş bir film olmuş komedi bekliyordum ama çok daha duygusal bir filmle karşılaştım ferhan şensoy süper basit bir gençlik filmi zannetmeyin oldukça farklı
13 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Güzel anlatılmış,güzel oynanmış..Çok güzel,duygu yüklü bir film 9 ..
19 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Filmin bazı sahneleri gerçekten çok duygusal kimi zaman hayat bize ders verir öğüt verir. Önemli olan bunları farkedebilmektir diye düşünüyorum. Güzel bir film izlerken kendimi tuhaf hissettim gözlerim doldu ara ara. İzlemenizi tavsiye ederim. İyi seyirler...
27 Şubat 2009 tarihinde eklendi
İçinde sırf Ferhan Şensoy olduğu için izledim.. İzledikten sonRa da ne kadar haklı olduğuMu göRdüm..
9 Mart 2011 tarihinde eklendi
anlamlı hoş bir film özelliklede tiplemeler güzeldi izlenmeli...
10/7.8
11 Şubat 2008 tarihinde eklendi
hayatta söyleyeceklerimizin asla ertelenmemesi gerektiğini vurguluyan güzel bir film..
19 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Adını Pek Duyurmasa Da Çok Mükemmel Bir Türk Filmi. Mutlaka İzlenmeli.10/9