Son Ders: Aşk ve Üniversite eleştirileri - Sayfa 2
Son Ders: Aşk ve Üniversite
3,9
kasparov3658
25 Nisan 2009 tarihinde eklendi
mükemmel bi film.ferhan abi yine dökrürmüş.gerçekten gözlerim doldu.bazı filmler vardır büyük dersler alırsın.ben aldım dersimi.yapamadıklarımdan pişman oldum hep.artık bişman olmıcam galiba=)
süper bi filmdi seyrettgm türk filmleri arasında en iyisiydi gerçekten türkiyenin durumunu gösteren ve yaşamla ilgli gerçkleri ortaya koyan bi film filme gtmenizi şiddetle tavsiye edyrm
1970lerin devrimci kuşağından beş arkadaşın hikayesi ile başlayan filmde, bir kuşağın yaşadığı dönüşüm ve bu kuşağa ait çocukların ebeveynlerinin devrimcilikle kurdukları ilişkiye maruz kalma biçimleri harika bir şekilde anlatılıyor. Özellikle 30 yıl aradan sonra biraraya gelen arkadaşların devrimcilikten kapitalist olmaya doğru yaşanan hayat hikayeleri ve aralarında işkence altında arkadaşlarına ihanet etmeyen birisinin yaşadığı hayal kırıklığı ve bu hayal kırıklığının bütün korumacı refklekslerini üniversitede okuyan oğlu üzerinden temize çekme gayretleri..
Film yetmişlerin politize edilmiş bireylerinin zamanla davaya uzaklaşma ya da adanmışlıkları üzerinden gelişen travmanın hem bireyler üzerindeki etkilerini, hem de çocuklarına yansıtılış biçimlerini çok güzel resmediyor.
milyonlarca kez teşekkürler ferhan şensoy ve emeği geçen herkes. işte gerçek bir film. kalitesi hakkında yorum yapamayacağım o kadar engin bir seviyede değilim lakin konu ve anlatış tarzı benim için kusursuz hata mikemmel bir başyapıt...
ferhan şensoyun PaRdoN fiilmi harikaydı gerekli reklamı olmadığı için fazla ön plana cıkmadı seyretmeyen varsa şiddetle tavsiye ederim bu da mükembel olduğu kanısındayım tşk ferhan şensoy
Filmi çok beğendim.Gitmeyen arkadaşlara bir an önce gitmelerini öneririm.Güldüren aynı zamanda hüzünlendiren bir film olmuş.Komedi/Drama türünün iyi bir örneği bence.
Son zamanlarda izlediğim en başarılı filmdi.Aşk ve sadakat adına gerçek bir dersti.Hayatın insanlara keşke dedirtmeyecek kadar acımasız ve geri dönüşü olmayan bir çizgisi olduğunu gösteren gerçek bir başyapıt.Çok beğendim,filmde hemen hemen herkes rolünün hakkını vermiş.Tebrik ediyorum.
sevdiklerinize sevginizi söylemeyi ertelemeden önce bir kez daha düşünün!sonrası hiç olmayabilir!YaRıN hiç olmayabilir!!! bazı kopukluklar olsada genel anlamda güzeldi...izlenmeye değer
çok güzel bir film hayatmda ilk defa sinemaya gittim ksmet bu filmmeymişş. Çok duygusaldı. Hele sonu ağladık resmen, "Hayatta söylemek istediklerini, duygularını, sevdiğini söylemeyi erteleme. Çünkü hayat planladığın gibi gitmeyebilir, yarın hiç olmayabilir." çok güzel bir söz